Anker Nebula Soundbar Review: boordevol functies maar te weinig bereik

Inhoudsopgave:

Anker Nebula Soundbar Review: boordevol functies maar te weinig bereik
Anker Nebula Soundbar Review: boordevol functies maar te weinig bereik
Anonim

Bottom Line

Soundbars kunnen een geweldige manier zijn om de audiokwaliteit van je tv te verbeteren, maar de Anker Nebula Soundbar levert niet helemaal het belangrijkste gebiedsgeluid. Dat maakt het ondanks de functies moeilijk om aan te bevelen.

Anker Nebula Soundbar

Image
Image

We hebben Anker Nebula Soundbar gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je iemand bent met een niet-slimme tv of iemand die gewoon op zoek is naar een upgrade van zijn verouderde hardware om de nieuwste technologie te krijgen, dan is het upgraden van je audioapparatuur voor thuis naast je tv nog eenvoudiger met de nieuwe slimme soundbars de markt raken.

Slimme soundbars combineren de hardware van bijvoorbeeld een Apple TV of Chromecast-apparaat met een luidsprekerarray om uw totale kijkervaring te verbeteren in één handig pakket. Anker is zo'n bedrijf dat een slimme soundbar uitbrengt met het debuut van hun nieuwe Nebula Soundbar - een alles-in-één smart TV-box en luidsprekersysteem uitgerust met Amazon's Fire TV.

Wilt u een van deze nieuwerwetse slimme soundbars kopen? Bekijk onze recensie hieronder om te zien of de Nebula van Anker de juiste keuze voor jou is.

Image
Image

Design: futuristische looks en handige info

Soundbars wijken over het algemeen niet te ver af van je typische langwerpige zwarte balk met enkele basisbedieningen en luidsprekerdoek. De Nebula Soundbar van Anker ziet er grotendeels hetzelfde uit, maar hij heeft wel een aantal coole futuristisch ogende functies die ik best handig vond.

De hele nevel is van begin tot eind bedekt met grijze stof met aan weerszijden plastic doppen. In het midden is er een reeks handige bedieningselementen waarmee gebruikers de stroom, invoer en volume kunnen bedienen met een simpele aanraking. Hoewel je de afstandsbediening net zo gemakkelijk kunt gebruiken, is het fijn om deze fysieke knoppen op de balk te hebben. Afgezien van de bedieningselementen, is er een enkel rood Nebula-logo op de voorkant van het apparaat om branding aan te duiden.

Mijn persoonlijke favoriete functie van de Nebula is het LED-display dat aan de voorkant onder het gaas is verborgen. Wanneer ingeschakeld, biedt dit scherm handige informatie om u precies te laten weten welke opdrachten u het systeem hebt gegeven. Het geeft dingen weer zoals invoer, geluidsmodus, volume en meer, wat superhandig is als je snel informatie wilt krijgen. Het is ook niet te fel, dus gelukkig is het niet storend in een donkere kamer.

Over het algemeen is het apparaat redelijk compact met een lengte van ongeveer 36 inch en slechts 4,5 inch breed. Hierdoor kan de soundbar eenvoudig op de meeste entertainmentsystemen of stands worden geplaatst zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Aan de achterkant vind je een paar montagegaten als je hem aan een oppervlak of muur wilt bevestigen, evenals de verschillende ingangen voor aansluitingen. Hier inbegrepen is de voedingspoort, optisch, USB-A, HDMI en een 3,5 mm aux. Het hosten van een solide reeks ingangen is hier welkom, omdat je hiermee de soundbar kunt aansluiten zoals jij dat wilt. De poorten hebben ook een mooi uitgesneden gedeelte waardoor kabels gemakkelijk en gemakkelijk achter het apparaat kunnen worden geleid.

Het belangrijkste om te overwegen met de Nebula is of je van plan bent om de slimme functies die in het apparaat zijn ingebouwd volledig te gebruiken.

Wat betreft de controller die bij de soundbar wordt geleverd, iedereen die ooit een Fire TV-afstandsbediening heeft gebruikt, zal zich meteen thuis voelen, omdat het lijkt alsof de Nebula een standaardversie hiervan gebruikt met een aantal eenvoudige branding erop gestempeld. Het is een solide afstandsbediening met net genoeg functies om hem handig maar toch compact te houden, en gebruikers kunnen er zelfs de Alexa-assistent mee gebruiken met een druk op de knop.

Configuratieproces: net zo eenvoudig als het opzetten van een Fire TV-stick

Het opzetten van een groot audiosysteem kan een hele uitdaging zijn als je niet bekend bent met de ins en outs van de technologie. Gelukkig kunnen soundbars zoals deze niet eenvoudiger zijn, zelfs niet met het extra installatieproces voor Smart TV.

Zodra je de soundbar correct hebt aangesloten en aangesloten zoals je wilt (houd er rekening mee dat je de HDMI-kabel moet gebruiken als je wilt dat de Fire TV werkt), hoef je alleen maar de juiste invoer op de soundbar met behulp van de afstandsbediening of fysieke bedieningselementen op het apparaat. Je zou vanaf hier onmiddellijk de instructies op het scherm op je tv moeten zien verschijnen, dus volg gewoon en voltooi de installatie. Je moet verbinding maken met internet en inloggen op je Amazon-account om Fire TV en Alexa volledig te kunnen gebruiken, dus houd die informatie bij de hand.

De hele installatie is vrij eenvoudig en zou niet meer dan 15 minuten of zo moeten duren. Als je de luidspreker zonder Fire TV wilt gebruiken, kun je hem ook aansluiten met een digitale optische kabel of een aux voor een standaard luidsprekeropstelling.

Geluidskwaliteit: beter dan je tv, maar niet de beste

De luidsprekers die in je tv zijn ingebouwd, zullen bijna altijd een absoluut minimum aan geluidskwaliteit bieden. Hoewel een soundbar misschien niet zo goed is als een surroundopstelling met een speciale versterker, zal hij ongetwijfeld je entertainmentervaring ten goede komen.

Geluidskwaliteit is het belangrijkste domein voor luidsprekers om het goed te doen, maar hoe presteert de Nebula hier? Na het apparaat te hebben getest met een scala aan muziek, films en games, kwam ik uiteindelijk tot de conclusie dat de nieuwe slimme soundbar van Anker behoorlijk midden in de weg staat als het gaat om geluidskwaliteit. Laten we ingaan op wat ik bedoel.

Beginend bij de hoge tonen met hoge tonen, doet de Nebula Soundbar het net zo goed als de meeste andere soundbars in deze prijsklasse, wat betekent dat het niet geweldig is. Treble is iets waar veel soundbars mee worstelen, dus het is geen verrassing dat het hier ook een beetje ontbreekt. Vooral merkbaar bij hogere volumes met muziek, kunt u wat lichte vervorming horen, afhankelijk van hoe scherp uw oor is.

Midrange-prestaties zijn ook redelijk gemiddeld, maar het is zeker een stap hoger dan de luidsprekers op de tv waarmee ik heb getest. Dingen zoals dialoog zijn aanzienlijk beter met de Nebula vergeleken met het gebruik van alleen mijn tv, maar niet zo goed als sommige van de andere soundbars die ik heb getest, zoals de Polk Audio Command.

Wat betreft bas, dit was waar Anker echt de plank mis sloeg. Bas was matig met miezerige prestaties in vergelijking met een audio-opstelling met een speciale subwoofer. Hoewel subwoofers meestal een meerprijs zijn voor dit soort luidsprekers, raad ik je ten zeerste aan er een toe te voegen voor een goede bas. Natuurlijk, de Nebula heeft een betere bas dan de ratelende pogingen van je tv, maar zelfs niet-audiofielen zullen er geen indruk op maken.

De geluidsprestaties op dit apparaat zijn niet per se slecht, maar het is niet bijzonder uitstekend in vergelijking met veel van de andere soundbars die ik heb getest.

Image
Image

Kenmerken: Fire TV rechtstreeks in uw luidsprekers ingebakken

Misschien is het grootste verkoopargument van de Nebula dat hij ook dienst doet als soundbar en smart TV-box. De Nebula is een van de weinige soundbars die zowel Fire TV als Alexa biedt en zit boordevol handige slimme functies.

Fire TV is een van de vele smart TV-besturingssystemen die er tegenwoordig zijn, en de algehele prestaties en ervaring zijn best aardig. Als je dit besturingssysteem ooit eerder hebt gebruikt, is het vrijwel hetzelfde als elk ander Fire TV-apparaat zoals de Cube. Maar als je dat nog niet hebt gedaan, zal ik in dit gedeelte een paar details bespreken.

Het opstarten van Fire TV brengt je naar het startscherm vol met verschillende inhoud (veel Prime natuurlijk), apps, software en andere functies. Gebruikers kunnen al hun favoriete streaming-apps zoals Netflix, HBO en meer downloaden, evenals andere apps zoals Spotify of nieuwsdiensten. Je kunt door de gebruikersinterface bladeren met de afstandsbediening of door Alexa te vragen om specifieke inhoud rechtstreeks te laden (d.w.z. "Alexa, speel The Expanse"). Hoewel stemassistenten behoorlijk alomtegenwoordig worden bij moderne smart-tv's, is het fijn om de Nebula Soundbar te hebben voor snelle navigatie.

Een van de coole functies die ik leuk vond, is dat de Nebula verbinding kan maken met andere apparaten in je thuisnetwerk, zodat je gemakkelijk muziek vanaf je telefoon of pc kunt streamen. De soundbar kan ook worden gekoppeld met je andere Echo-luidsprekers/-apparaten als je een luidsprekeropstelling met meerdere kamers hebt.

Naast de smart TV-dingen heeft de Nebula ook een aantal coole geluidsmodi voor verbeterde prestaties, afhankelijk van waar je naar luistert. Ik vond de voorinstellingen voor muziek en films om dingen behoorlijk te helpen, dus vergeet niet om ze te wisselen wanneer je tussen verschillende vormen van entertainment springt.

Prijs: misschien niet de beste in de buurt

Met ongeveer $ 230 is de Nebula Soundbar van Anker niet bijzonder duur voor een soundbar, maar het is ook zeker niet de goedkoopste. Het belangrijkste om te overwegen met de Nebula is of je van plan bent om de slimme functies die in het apparaat zijn ingebouwd, volledig te gebruiken.

Na het apparaat te hebben getest met een scala aan muziek, films en games, kwam ik uiteindelijk tot de conclusie dat de nieuwe slimme soundbar van Anker behoorlijk midden in de weg staat als het gaat om geluidskwaliteit.

Voor minder dan $ 100 zijn er tal van solide opties voor niet-slimme soundbars met een geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met deze Anker (sommige zelfs van de fabrikant zelf). Dat gezegd hebbende, als je een handig alles-in-één smart-tv en soundbar-pakket wilt, is het geen slechte prijs.

Als je momenteel geen smart-tv of soortgelijk apparaat hebt waarmee je "domme" tv-toestel wordt geüpgraded, kan dit een perfecte optie zijn als je tegelijkertijd je audioapparatuur wilt upgraden. Houd er rekening mee dat er goedkopere opties met bijna dezelfde functies.

Anker Nebula Soundbar versus Roku Smart Soundbar

Zoals we eerder in deze recensie zeiden, warmt de markt voor slimme soundbars op, dus er is momenteel behoorlijke concurrentie met Anker's Nebula die momenteel beschikbaar is. Een van die apparaten is Roku's nieuwe Smart Soundbar (zie Best Buy).

Hoewel beide slimme soundbars vergelijkbare verbeteringen bieden ten opzichte van een gewone soundbar, zijn er enkele grote verschillen die u moet kennen voordat u zich aan een van beide vastlegt.

Ten eerste prijs. Met $ 180 heeft Roku zeker een betere waarde in vergelijking met het dure aanbod van Anker. Als je puur de goedkoopste optie wilt voor luidsprekers met smart-tv, is Roku's moeilijk te verslaan. Sterker nog, je kunt hun systeem upgraden met een subwoofer voor nog eens $ 180 om de geluidskwaliteit van je audioapparatuur drastisch te verbeteren (Anker heeft deze optie niet).

Als je van Fire TV en Amazon Alexa houdt, zul je geen van beide op Roku's apparaat vinden, dus dat kan je naar de nevel leiden. Persoonlijk, na zowel Roku als Fire TV te hebben gebruikt, is Roku prima, maar heeft hij wat vervelende problemen met advertenties, dus ik geef de voorkeur aan Fire TV. Beide voeren echter in wezen dezelfde functies uit, dus u zult met geen van beide de verkeerde keuze maken.

Niet de beste soundbar voor het geld, maar de Nebula biedt een goede reeks functies

Anker's nieuwe uitstapje naar de slimme soundbar-ruimte met het debuut van hun Nebula Soundbar geeft je een slimme tv en verbeterde audio in één pakket, maar het is misschien niet de beste optie voor het geld in vergelijking met rivalen zoals de Roku Smart Soundbar.

Specs

  • Productnaam Nebula Soundbar
  • Product Merk Anker
  • Prijs $230.00
  • Gewicht 7,1 lbs.
  • Productafmetingen 36,2 x 4,5 x 2,4 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 18 maanden
  • Bedraad/Draadloos Beide
  • Poorten Optische audio-ingang, HDMI ARC/uitgang, AUX 3,5 mm-ingang, USB-A

Aanbevolen: