Solgaard Lifepack: reistas boordevol functies

Inhoudsopgave:

Solgaard Lifepack: reistas boordevol functies
Solgaard Lifepack: reistas boordevol functies
Anonim

Bottom Line

De Solgaard Lifepack is een stevige rugzak voor reizigers, compleet met een multifunctionele bank/speaker op zonne-energie en antidiefstalfuncties, maar uiteindelijk schiet het een beetje tekort met enkele van de extra accessoires.

Solgaard Lifepack: rugzak op zonne-energie en antidiefstal

Image
Image

We hebben het Solgaard Lifepack gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De stedelijke ontdekkingsreiziger en avonturier onderweg is een veeleisende consument als het om rugzakken gaat. Solgaard's Lifepack is een van de toenemende aantallen stijlvolle tassen die aan hun behoeften voldoen. Compleet met veel slimme antidiefstalfuncties en accessoires om problemen voor reizigers op te lossen, brengt het Lifepack veel goeds op tafel, maar het is ook niet zonder fouten. We hebben het een tijdje getest om te zien hoe het ging op ons woon-werkverkeer en in allerlei stedelijke omgevingen.

Image
Image

Bottom Line

Een van de sterkste punten van het Lifepack is dat het een geweldig pakket is voor dagelijks gebruik. Als je het pakket van buitenaf bekijkt, zul je zien dat het een strak, minimalistisch ontwerp heeft met een overwegend gladde buitenkant die niet de verzameling voorzakken, ritsen en riemen heeft die andere tassen hebben. Sommige mensen zien dat misschien als een nadeel, maar het versterkt het argument van Solgaard dat deze tas is ontworpen met antidiefstalmaatregelen in het achterhoofd (hieronder meer uitgewerkt). Met twee zijvakken (een beetje aan de kleine kant) en twee ritsen om toegang te krijgen tot de hoofdcompartimenten, het enige andere ontwerpelement is het venster waardoor zonlicht de zonnelader kan bereiken.

Organisatie: Een ruim en gezellig huis voor tech

In de rugzak rits je twee hoofdvakken open. De grootste bevat het grootste deel van de opslagruimte, inclusief de gewatteerde laptophoes (dit is tenslotte een laptoprugzak). De hoes zelf heeft een behoorlijk formaat en past gemakkelijk op de meeste 15-inch laptops, maar toen we een stevige 15-inch gaming-laptop probeerden, was het behoorlijk krap. Dit kan een probleem zijn voor mensen met een betere technologie. Aan de mouw is nog een handig zakje bevestigd dat perfect is voor het dragen van wat boeken, tijdschriften, mappen of andere items die je niet gebogen wilt hebben. Aan de zijkant tegenover de hoes bevinden zich veel kleine opbergvakken voor opladers, pennen en andere kleine accessoires. Over het algemeen is het grote compartiment geweldig voor wat de meeste gebruikers nodig hebben.

Hoewel sommige van deze afzonderlijke componenten op zichzelf niet de beste zijn, vormen ze samen een apparaat dat volgens ons de kosten waard is.

Het tweede compartiment is een beetje kleiner, maar nog steeds een behoorlijke omvang. Binnenin zijn andere kleine vakken en organisatoren voor spullen, maar de buitenkant van deze sleuf heeft geen opslag. Het batterijpakket zit aan de bovenkant en is behoorlijk omvangrijk, zwaar en flopt rond wanneer je de ruimte betreedt. Als u ervoor kiest om het batterijpakket niet te gebruiken, kunt u het gat afsluiten met een bevestigbare plaat die bij de tas wordt geleverd, maar dat lijkt het doel van de aanschaf van het Lifepack in de eerste plaats teniet te doen.

Bottom Line

Wat betreft comfort, de tas heeft stevige riemen met veel mooie vulling om de belasting op je schouders te verzachten, samen met een ruggaas om je koel en comfortabel te houden. Een probleem is echter het gewicht. De tas zelf weegt ongeveer 2 pond, terwijl de Solarbank nog een pond of zo toevoegt. Dit betekent dat met niets in de rugzak om te beginnen, het al meer dan 3 pond is, en het toevoegen van een laptop en al je spullen kan snel oplopen. Het is geen dealbreaker, maar zeker iets om te overwegen als je graag licht reist. In tegenstelling tot de meeste vergelijkbare rugzakken, heeft de Lifepack ook geen borstriemen, wat handig zou kunnen zijn als de tas je zwaar belast.

Beveiliging: ontworpen met het oog op antidiefstal

Solgaard is groot in het pushen van de antidiefstalfuncties van de tas, die variëren van handig tot flauw. Om te beginnen is het pakket bekleed met anti-cut plastic dat toegang verhindert als iemand probeert zich een weg naar binnen te banen. Er is ook een intrekbaar combinatieslot inbegrepen in het pakket, zodat u uw tas kunt beveiligen als u hem ergens onbeheerd moet achterlaten.

Helaas voelt het slot een beetje dun aan en het instellen van de code is niet de gemakkelijkste. Het heeft ook de neiging zichzelf te veranderen, waardoor je blijft zoeken naar pogingen om te raden hoe het zichzelf reset. Het is leuk als gratis accessoire, maar we zouden er niet op rekenen om je tas veilig te houden. Er zijn ook vier verborgen externe vakken, één op elke riem en twee achter het gaas aan de achterkant waar het tegen je rust tijdens het dragen. Deze zijn vrij klein, maar geweldig om contant geld, paspoorten of andere kleine gevoelige items op te bergen.

Image
Image

Batterij: matige zonnecapaciteiten

Het meest opvallende kenmerk en verkoopargument van de tas is de Solarbank. Dit slimme apparaat combineert een batterijpakket van 10.000 mAh, een oplader op zonne-energie en een Bluetooth-luidspreker in één handig apparaat (er is ook een goedkopere optie die de luidsprekermogelijkheden mist). Volledig opgeladen beweert Solgaard dat het ongeveer zes keer opladen voor je gemiddelde smartphone kan bevatten of ongeveer 96 uur ononderbroken muziek kan afspelen.

Tijdens onze tests lieten de mogelijkheden voor het opladen van zonne-energie van de bank veel te wensen over.

Het basisconcept hier is dat je de Solarbank in de gleuf van de rugzak plaatst, zodat hij kan opladen van de zon terwijl je rondloopt, waardoor je het sap krijgt dat je apparaten nodig hebben, wanneer je het nodig hebt. Tijdens onze tests lieten de mogelijkheden voor het opladen van zonne-energie van de bank te wensen over. Na enkele uren rondlopen, ontving het apparaat slechts een minimale lading van de zon en werkte het veel beter als het ongestoord in direct zonlicht stond. Hoewel er veel factoren zijn die het opladen van zonne-energie beïnvloeden, was onze ervaring dat ongeveer een uur zonneschijn je voldoende lading geeft om ongeveer een kwart van de batterij van je telefoon te vullen. Dat is lang niet genoeg voor toegewijde reizigers.

Het apparaat zelf wordt geleverd met een USB-oplaadkabel en een aux-kabel, wat absoluut onze favoriete methode is om naar muziek te luisteren. De Bluetooth-mogelijkheden van de Solarbank werken inderdaad, maar kunnen een beetje wankel zijn. We hebben enkele verbindingsproblemen ondervonden tijdens het testen, maar dat is afhankelijk van interferentie. Wat betreft de geluidskwaliteit, het is goed, maar verwacht niet dat het iets high-ends zal zijn. Het zal de klus voor de meesten klaren, en het heeft voldoende volume om in elke omgeving luid genoeg te zijn.

Er zijn ook twee USB-poorten aan de zijkant, hoewel ze niet tegelijkertijd kunnen worden gebruikt om meerdere apparaten op te laden. Een leuke functie is de mogelijkheid om de oplader van de powerbank door het pakket en uit de zijkant van een van de vakken te leiden, waardoor je snel en gemakkelijk toegang hebt om op te laden zonder iets uit te pakken en te verwijderen.

Prijs: Prijzig, maar een compleet pakket

Strikt naar de prijs kijkend, bevindt de Lifepack zich aan de bovenkant van het spectrum voor laptoprugzakken, maar met een goede reden. Met de toegevoegde Solarbank en een overvloed aan andere goodies, kost het Lifepack je $ 165 bij MSRP voor het model met de Solarbank of $ 195 voor het model met de Solarbank Boombox. Rekening houdend met de extra's, lijkt de prijs redelijk.

Er zijn enkele andere 'slimme' rugzakken die een vergelijkbare taak vervullen als de Lifepack, maar weinigen doen het ook, of komen overeen met alle dezelfde functies.

Het is echter vermeldenswaard dat u afzonderlijk een draagbare oplader op zonne-energie, een batterijpakket, een Bluetooth-luidspreker en een goedkopere rugzak kunt kopen, maar de Lifepack kan alles goed combineren in één handig pakket dat is ontworpen synchroon werken.

Lifepack vs. Ghostek NRGsolar-serie laptoprugzak

Er zijn enkele andere 'slimme' rugzakken die een vergelijkbare taak vervullen als de Lifepack, maar weinigen doen het ook, of komen overeen met alle dezelfde functies. Een van die concurrenten is de NRGsolar-rugzak van Ghostek. De Ghostek-tas heeft een krachtigere oplader op zonne-energie (wat betekent dat u minder lang hoeft te wachten tot uw bank zichzelf oplaadt in zonlicht), een grotere capaciteit, grotere powerbank (16.000 mAh) en het is veel goedkoper rond de $ 100. Hoewel we de Lifepack een veel mooiere tas vinden, en het extra vermogen van de Bluetooth-luidspreker leuk is, is de prijs die de Lifepack eist aan de hoge kant. Het aanbod van Ghostek is zeker het overwegen waard voor mensen met een beperkt budget.

Wil je wat andere opties bekijken? Blader door onze lijst met de beste laptoprugzakken die momenteel op de markt zijn.

Een geschikte alles-in-één "slimme" rugzak

Alles gezegd en gedaan, de Lifepack is een uitstekend antwoord op iemand die op zoek is naar een premium, alles-in-één slimme laptoprugzak die barst van de extra's en handige accessoires. Je krijgt een degelijke powerbank met zonne-energie die ook dienst doet als luidspreker, een slot en een kwaliteitstas die stevig en duurzaam is. Hoewel sommige van deze afzonderlijke componenten op zichzelf niet de beste zijn, vormen ze samen een apparaat dat volgens ons de kosten waard is.

Specs

  • Productnaam Lifepack: rugzak op zonne-energie en antidiefstal
  • Product Merk Solgaard
  • UPC 0842614100000
  • Prijs $165,00
  • Gewicht 5 lbs.
  • Productafmetingen 12,4 x 19,5 x 6,9 inch.
  • Kleur Ste alth Black, Charcoal Grey, Titanium Grey
  • Laptophoes 11,4L x 15,4W inch
  • Draadloze compatibiliteit Android en iOS via Bluetooth-verbinding Schouderbanden met een U-vormig bovengedeelte dat het gewicht gelijkmatig verdeelt, EVA-vulling om uw rug en laptop te beschermen, ventilatie naar uw rug
  • Kenmerken: antidiefstalontwerp met geïntegreerd en intrekbaar kabelslot en geheime vakken voor paspoort, creditcards, enz.
  • Capaciteit 19 Liter
  • Garantie 2 jaar

Aanbevolen: