Netgear Nighthawk X6 Wi-Fi Mesh Extender Review: boordevol functies

Inhoudsopgave:

Netgear Nighthawk X6 Wi-Fi Mesh Extender Review: boordevol functies
Netgear Nighthawk X6 Wi-Fi Mesh Extender Review: boordevol functies
Anonim

Bottom Line

Als je er absoluut zeker van bent dat je mesh-netwerken nodig hebt en je bent al verbonden met het Netgear-ecosysteem, dan levert de Nighthawk X6 uitstekende prestaties. Anders kan een goedkopere extender het werk net zo goed doen.

Netgear Nighthawk X6 EX7700 Wi-Fi Mesh Extender

Image
Image

We hebben de Netgear Nighthawk X6 Wi-Fi Mesh Extender gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Netgear's Nighthawk-lijn voor enthousiaste liefhebbers is al geruime tijd het vlaggenschip van de op consumenten gerichte netwerkproducten van het bedrijf. Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat ze door de elektronica-afdeling van je plaatselijke grote winkel lopen. Ze hebben meestal de meest flitsende verpakking, de beste verzameling functies en de hoogste prijskaartjes. De Netgear Nighthawk X6 EX7700 AC2200 Tri-Band Wi-Fi Mesh Extender is geen uitzondering op deze regel. Net als andere producten in de Nighthawk-lijn van Netgear, beschikt de X6 EX7700 over mesh-netwerken en MU-MIMO-technologie, waardoor hij een tandje hoger ligt dan andere extenders, maar hij heeft ook een premium prijs.

We hebben veel tijd besteed aan het testen van de router en het evalueren van de ontwerpkwaliteit, netwerkprestaties, connectiviteit en het nut van zijn functies.

Ontwerp: slanke, onopvallende rondingen

Een van onze favoriete aspecten van de Nighthawk X6 is het ontwerp. Laten we eerlijk zijn, de meeste wifi-extenders zijn gewoon niet aantrekkelijk. Het zijn meestal grote, plastic, utilitaire brokken met meerdere antennes die hier en daar uitsteken. Echter, net als de meeste andere Netgear Nighthawk-producten, heeft de X6 een plat zwart, hoekig uiterlijk, zoals een ste alth-bommenwerper.

Image
Image

De X6 doet ook af aan een zonde waar veel extenders last van hebben: rechtstreeks aansluiten op een stopcontact. De extender is gelukkig ontworpen zoals veel van de kleinere routers van Netgear. Het heeft een kleine AC-adapter die slechts één stekker nodig heeft, zonder ongemakkelijke overlap, en kan op een tafel, bureau of een ander plat oppervlak worden geplaatst. De extender, minus eventuele snoeren, is relatief klein op 7,8 x 6 x 2 inch. Omdat het dun is, kun je het in de open lucht neerzetten zonder veel tafelruimte in beslag te nemen of het achter of tussen iets schuiven als je het uit de weg wilt hebben.

Het niet-plug-in ontwerp heeft ook een bijkomend voordeel, behalve dat het er alleen maar beter uitziet. Omdat je niet wordt beperkt door de X6 rechtstreeks in een stopcontact te moeten plaatsen, kun je hem hoger of lager in een kamer plaatsen om gemakkelijker die goede plek te vinden waar je het optimale bereik van je router hebt.

De X6 doet ook af aan een zonde waar veel extenders last van hebben: rechtstreeks aansluiten op een stopcontact.

Ten slotte is de toevoeging van een gebruiksvriendelijke aan/uit-knop een geweldige functie. Hoewel je hem waarschijnlijk niet vaak uitschakelt, is het fijn om de optie te hebben met een simpele drukknop.

Configuratieproces: eenvoudig en repetitief

De Netgear Nighthawk X6 heeft een setup die vrijwel elke andere wifi-extender op de markt weerspiegelt. Het heeft echter enkele handige functies die deze setup een beetje soepeler maken. Het eerste dat u hoeft te doen, is het naast uw router neer te ploffen en in te pluggen. Wanneer het wordt ingeschakeld, drukt u gewoon op de WPS-knop op uw router en de X6 en boem, u bent klaar om zo ver te gaan als basis setup.

Wanneer de X6 verbinding maakt met je router, wordt de Router Link-LED wit, wat een sterk signaal tussen de twee aangeeft. Als je WPS hebt gebruikt, zou de X6 de netwerkinstellingen van je router moeten hebben gekloond, met dezelfde SSID en hetzelfde wachtwoord, zodat je niet hoeft te knoeien met het verbinden met een apart netwerk.

Image
Image

Nu kun je doorgaan met het leukste onderdeel van het installeren van een wifi-extender: het vinden van die goede plek. Omdat je een extender hebt gekocht, gaan we ervan uit dat je een dode plek in je huis hebt opgemerkt. De gemakkelijkste manier om dekking te krijgen, is door de extender halverwege tussen uw router en de dode hoek te plaatsen.

Als het Router Link-lampje niet wit wordt, moet je de extender dichter bij je router plaatsen om de best mogelijke snelheid te krijgen, maar als het oranje is, heb je nog steeds een "goede" verbinding. Als alternatief, als u nog steeds geen dekking op de dode plek heeft, moet u deze verder weg plaatsen. Het kan een frustrerende kleine shuffle zijn, afhankelijk van uw situatie, maar de Router Link-LED helpt veel bij het lokaliseren van de rand van de wifi-dekking van uw router zonder toegang tot de webinterface.

Als je WPS niet wilt gebruiken, of als je een verborgen SSID hebt, moet je de webinterface openen om het in te stellen. U kunt dit doen door verbinding te maken met de extender via een van de twee Ethernet-poorten aan de achterkant van het apparaat of door verbinding te maken met het tijdelijke Wi-Fi-netwerk dat wordt gegenereerd.

De Netgear Nighthawk X6 EX7700 Mesh Wi-Fi Extender ziet er geweldig uit, presteert betrouwbaar en zit boordevol functies.

Als je besluit de X6 via de webinterface in te stellen, is het alleen iets ingewikkelder dan het gebruik van WPS. Er is een wizard die u door alle essentiële stappen leidt en waarmee u ofwel de instellingen van uw router kunt klonen of de extender kunt instellen onder nieuwe SSID's.

Software: Alles achter de schermen

Er is geen software die u lokaal hoeft te installeren om de Nighthawk X6 te gebruiken. Als u WPS gebruikt om verbinding te maken met uw router, is het zelfs mogelijk dat u de interface van de extender nooit hoeft te zien. Als u echter instellingen moet wijzigen, moet u uiteindelijk de webbrowser gebruiken. Hetzelfde geldt voor als de extender de verbinding met de router verliest. Je moet verbinding maken via een bekabelde of draadloze verbinding om in te loggen en problemen op te lossen.

Laat je echter niet afschrikken door de webinterface. Er zijn tal van opties beschikbaar voor geavanceerde gebruikers waarmee u dingen kunt doen zoals het gebruik beperken tot ingestelde tijden, een statisch IP-adres instellen voor de extender, MAC-filtering gebruiken en alle standaardopties die u gewoonlijk bij een Netgear-product krijgt. Dat gezegd hebbende, je zult niet dezelfde variëteit zien als met aangepaste firmware zoals OpenWRT.

Netwerkprestaties: sterk signaal helemaal

De Nighthawk X6 is een tri-band range extender met één 400 Mbps 2,4 GHz-band en twee 866 Mbps 5 GHz-banden. Dit biedt een theoretische snelheid van 2,2 Gbps volgens de documentatie van de extender, maar in werkelijkheid wordt een van de 5GHz-banden gebruikt voor de Fastlane3-functie. Fastlane3 creëert een directe link met de router die de congestie zou moeten verminderen en de pakketdaling die gepaard gaat met high-traffic extenders. De quad-core CPU van de X6 zou ook moeten helpen de verwerking van verzoeken een beetje te versnellen.

Een van de grote verkoopargumenten van de X6, en een van de redenen waarom hij een hoge prijs vraagt, is zijn vermogen om mesh-netwerken te vormen.

Tijdens onze tests, van ongeveer 10 tot 25 voet verwijderd van de extender, kregen we ongeveer 150 Mbps down. Aangezien we een verbinding van 300 Mbps hebben, is dit niet slecht en ongeveer wat we normaal gesproken krijgen van de wifi van onze router. Van 25 tot 40 voet afstand kregen we een beetje een druppel, met afnemende snelheid. Na 50 voet begonnen we intermitterende signaaldalingen te krijgen. Eindelijk, op ongeveer 75 voet, begon het netwerk volledig uit te vallen. Natuurlijk kunnen uw resultaten variëren, afhankelijk van uw woonomgeving. De grootste belemmeringen voor het wifi-signaal zijn muren en vloeren. Hoe dikker ze zijn, hoe meer bereik ze je signaal afslaan. Over het algemeen waren we redelijk tevreden met het bereik dat de Nighthawk X6 aan onze router heeft toegevoegd.

Connectiviteit: koppel alles aan elkaar

De X6 ondersteunt bovendien MU-MIMO (multi-user, multiple input, multiple output), wat het een goede keuze kan maken als er veel apparaten tegelijk op de extender worden gebruikt. Het verwerkt verzoeken in wezen efficiënter en werkt ook om de netwerkcongestie te verminderen. Niet elk apparaat is echter compatibel met MU-MIMO, met name oudere apparaten, dus houd hier rekening mee als de meeste van uw hardware meer dan een paar jaar oud is.

Een van de grote verkoopargumenten van de X6, en een van de redenen waarom hij een hoge prijs vraagt, is zijn vermogen om mesh-netwerken te vormen. Kortom, een mesh-netwerk is een groep apparaten die automatisch samenwerken om uw gegevens zo efficiënt mogelijk bij u te krijgen. Dus als je meerdere X6-extenders hebt geconfigureerd, zullen ze samenwerken om de beste route te vinden om je verzoeken naar je router te sturen en de gegevens vervolgens naar je terug te sturen.

Image
Image

Dat betekent dat als je een groot gebied hebt om te bedekken, je hele reeksen verlengstukken aan elkaar kunt koppelen, of ze in strategisch overlappende gebieden kunt plaatsen, en ze zullen zich automatisch aanpassen aan de eisen terwijl je door je huis beweegt. Alle configuratie is automatisch en er is weinig technische kennis voor nodig om een mesh-netwerk op te zetten.

Dit klinkt allemaal geweldig, maar houd er rekening mee dat, tenzij je woonruimte enorm is, je waarschijnlijk geen volledig mesh-netwerk hoeft op te zetten. Netgear beweert dat slechts één X6 uw wifi-dekking kan vergroten tot 2200 vierkante voet. Dit zijn natuurlijk onder ideale omstandigheden, maar het feit is dat, tenzij je ergens vorstelijk woont, of met meerdere verdiepingen, je niet veel voordeel zult halen uit een mesh-netwerk.

Het is ook vermeldenswaard dat er op dit moment geen standaard is als het gaat om mesh-netwerken, dus als je ervoor kiest om er een te implementeren met Netgear, zit je vast aan Netgear's eigen vorm van de technologie. Daarnaast moet u meer extenders kopen die snel duur kunnen worden. De meeste gebruikers met een echt grote leefruimte zullen het eenvoudig en gemakkelijker vinden om een mesh-wifi-installatie zoals Google Wifi of de Netgear Orbi te gebruiken. Ze kunnen duur zijn, maar ze zijn veel gemakkelijker in te stellen en te beheren.

Prijs: niet zo betaalbaar

Prijs is echt waar de Netgear Nighthawk X6 onvoorspelbaar wordt. Met een adviesprijs van $ 159,99 moet je echt lang kijken of je echt een van de extra functies nodig hebt. Als je wifi in je huis uitbreidt en maar een paar mensen het gebruiken, is MU-MIMO niet zo'n groot probleem.

Bovendien is een van de veelgeprezen eigenschappen van de X6 dat hij dezelfde SSID's kan gebruiken als je route. U kunt dat echter gewoon met elke extender doen, het is misschien niet geautomatiseerd, afhankelijk van het model. Naast het mesh-netwerk, dat alleen nuttig zal zijn als je wifi-dekking moet uitbreiden tot een zeer groot gebied of als je een woning met meerdere verdiepingen hebt, doet de X6 niet veel om zich te onderscheiden van andere AC2200-extenders.

Concurrentie: veel functies, sterke concurrentie

De Nighthawk kan als "overkill" worden beschouwd wanneer hij wordt afgezet tegen de rest van het pakket wifi-extenders in de wereld, omdat hij een echte waslijst heeft met mogelijkheden die andere apparaten gewoon niet hebben, maar de prijs maakt het ook opvallen. Het kost twee of drie keer goedkopere extenders zoals de TP-Link AC1200. Het echte bereik is beter, om nog maar te zwijgen van functies zoals MU-MIMO, maar we kunnen niet anders dan denken dat als je echt wilt profiteren van mesh-netwerken, je in plaats daarvan zoiets als de Netgear Orbi zou krijgen.

Bekijk onze andere beoordelingen van de beste wifi-extenders.

Top-tier extender, top-tier prijs

De Netgear Nighthawk X6 EX7700 Mesh Wi-Fi Extender ziet er geweldig uit, presteert betrouwbaar en zit boordevol functies. Helaas is de prijs een beetje te hoog in vergelijking met andere extenders op de markt, en de functies die het onderscheiden van de concurrentie zijn gewoon geen noodzaak voor de meeste gebruikers.

Specs

  • Productnaam Nighthawk X6 EX7700 Wi-Fi Mesh Extender
  • Product Merk Netgear
  • Prijs $159.99
  • Releasedatum mei 2018
  • Gewicht 1,17 lbs.
  • Productafmetingen 7,85 x 6,07 x 2,14 inch.
  • Kleur Zwart
  • Modelnummer EX7700-100NAS
  • Snelheid AC2200
  • Garantie Een jaar beperkte garantie
  • Compatibiliteit Elke 2,4 en/of 5GHz 802.11 a/b/g/n/ac wifi-router of gateway
  • Firewall Nee
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO Ja
  • Aantal antennes Twee
  • Aantal banden 2,4 GHz (1 band) / 5 GHz (2 banden)
  • Aantal bedrade poorten Twee 10/100/1000 Ethernet-poorten met auto-sensing-technologie
  • Bereik 50 tot 75 voet

Aanbevolen: