Waarom is desktoppublicatie belangrijk?

Inhoudsopgave:

Waarom is desktoppublicatie belangrijk?
Waarom is desktoppublicatie belangrijk?
Anonim

Desktop publishing en een sterk grafisch ontwerp zorgen ervoor dat documenten er beter uitzien, maar desktop publishing is meer dan alleen het uiterlijk. Op de juiste manier gebruikt, verbetert desktop publishing de visuele communicatie en stroomlijnt het het proces van het verspreiden van allerlei soorten informatie. Het is ook de methode van bestandsvoorbereiding die ervoor zorgt dat bestanden correct worden afgedrukt, zodat communicatie tijdig wordt verzonden.

Bottom Line

Desktop publishing maakt het mogelijk om op efficiënte wijze gedrukte en elektronische documenten online of op het scherm te produceren zonder de expertise en dure apparatuur die ooit nodig was. Hoewel bekwame grafisch ontwerpers desktop publishing gebruiken, doen eigenaren van kleine bedrijven, freelancers, website-eigenaren en clubpresidenten dat ook.

Desktop Publishing is een wenselijke vaardigheidsset

Kantoormanagers, leraren, administratieve assistenten, makelaars, restaurantmanagers en zowat elke kantoor- of administratieve baan vereisen een bepaald niveau van desktoppublishing-vaardigheid. In de kantooromgeving kan dat betekenen dat u bekend bent met Microsoft Office Suite of Publisher, de Adobe-familie van creatieve software of een andere app voor grafisch ontwerp/desktop publishing.

Studenten, individuen met een krap budget en werkzoekenden kunnen geld besparen door basisvaardigheden voor desktoppublishing te leren om het uiterlijk en de duidelijkheid van hun papieren en cv's te verbeteren. Het toevoegen van desktop publishing aan je cv kan je misschien net dat beetje extra geven waar veel werkgevers naar op zoek zijn en mogelijk een voordeel ten opzichte van een verder vergelijkbare kandidaat.

Desktop Publishing is voor iedereen beschikbaar

Vóór het midden van de jaren tachtig produceerden alleen opgeleide grafische ontwerpers en high-end commerciële drukkers en servicebureaus de gedrukte producten die beschikbaar waren voor het publiek. Dat veranderde met de introductie van Aldus Pagemaker, de Mac-computer en een Postscript-printer in 1984 en 1985.

Image
Image

De combinatie van betaalbare software en desktopcomputers lokte mensen die nooit eerder in staat waren om hun eigen publicaties te maken, ertoe aan om erin te springen. Desktop publishing-software stelt de gebruiker in staat om tekst en afbeeldingen op het scherm te herschikken, lettertypen net zo gemakkelijk te veranderen als te veranderen schoenen en wijzig het formaat van afbeeldingen in een oogwenk. Door een paar regels voor desktoppublishing te volgen, kunnen gebruikers professioneel ogende documenten maken.

Nadelen en training

Het feit dat iemand software voor paginalay-out bezit - het hoofdbestanddeel van desktop publishing - betekent niet dat die persoon een goede ontwerper is. Het is nu gemakkelijker en goedkoper om slechte grafische ontwerpelementen te produceren. Dus hoewel desktoppublishing toegankelijk is, blijft onderwijs in de basisprincipes van grafisch ontwerp en desktoppublishingtechnieken essentieel. Online tutorials en certificeringen zijn slechts enkele van de manieren waarop u aan de slag kunt.

Als je grafisch ontwerp en desktop publishing als een carrière overweegt, kies dan een ontwerp- of journalistiekprogramma met de nadruk op print- of websiteontwerp om de basisprincipes van design te leren, die je vervolgens kunt toepassen op alle software die je tegenkomt.

Als je een snelle introductie nodig hebt voor het uitvoeren van een specifiek paginalay-outprogramma, ga dan naar de website van de fabrikant van het product en zoek naar online lessen in je eigen tempo, of vraag of er on-the-job training beschikbaar is.

Image
Image

Uitbreidingsmogelijkheden

Hoewel desktoppublishing zijn leven begon als een veld dat alleen voor print bestemd was, bracht de explosie van websites en het digitale leven veel van dezelfde ontwerpproblemen met zich mee die grafische kunstenaars tegenkomen in print. Andere niet-gedrukte producten die profiteren van de expertise van desktoppublishing zijn diavoorstellingen, e-mailnieuwsbrieven, ePub-boeken en pdf's.

Aanbevolen: