Hoe tekst te groeperen op de iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe tekst te groeperen op de iPhone
Hoe tekst te groeperen op de iPhone
Anonim

Een groeps-sms is de gemakkelijkste manier om met al je vrienden te chatten met een enkel groeps-sms-gesprek. Al het gesprek vindt plaats op één plek, iedereen ziet het, en er is geen telefoonlabel nodig. Hier leest u hoe u groepsteksten kunt gebruiken om meerdere mensen te sms'en met de iPhone Berichten-app.

Dit artikel is van toepassing op de Apple Berichten-app die vooraf is geïnstalleerd met de iPhone in iOS 10 en hoger. Sms-apps van derden ondersteunen ook groeps-sms'en, maar deze worden hier niet behandeld.

Sms-mensen groeperen op de iPhone

Volg deze stappen om een groeps-sms te verzenden met de iPhone:

  1. Tik op Berichten om het te openen.
  2. Tik op het pictogram voor een nieuw bericht (lijkt op een potlood en papier).
  3. Als de mensen die je wilt sms'en in je adresboek staan, ga je naar het veld Aan, typ je de naam of het telefoonnummer van een ontvanger en selecteer je een naam in de lijst met automatisch aanvullen. Of tik op het +-pictogram en tik vervolgens op de naam van de persoon die je aan het groepsbericht wilt toevoegen.

    Als de mensen die je wilt sms'en niet in je adresboek staan, tik je op het veld Aan en voer je hun telefoonnummer of hun Apple ID in.

    Image
    Image
  4. Nadat je de eerste ontvanger hebt toegevoegd, herhaal je deze stappen totdat iedereen die je wilt sms'en in het veld Aan staat.
  5. Schrijf het bericht dat je naar de groepstekst wilt sturen.
  6. Tik op Send (de pijl omhoog naast het berichtveld) om het sms-bericht te bezorgen aan iedereen die in het To-veld staat vermeld.

    Image
    Image

iPhone Groep Tekst Details

Een paar dingen om in gedachten te houden bij het verzenden van groepsteksten op de iPhone:

  • Als je sms't met een groep mensen, wordt elke reactie op je originele tekst naar iedereen in het originele bericht gestuurd (tenzij iemand een apart gesprek begint, dat wil zeggen).
  • Als iedereen in het gesprek een iPhone-gebruiker is, wordt het sms-bericht weergegeven met een blauwe ballon om aan te geven dat de sms is verzonden met iMessage van Apple. Het bericht is versleuteld en telt niet mee voor maandelijkse sms-limieten.
  • Als een persoon in de groep geen iPhone-gebruiker is, worden je berichten verzonden als standaard sms-berichten (d.w.z. niet verzonden via iMessage en niet versleuteld). In dat geval is het sms-bericht een groene bubbel.
  • Alles dat naar één persoon kan worden verzonden, kan ook worden verzonden in groepschats, inclusief foto's, video's en emoji.
  • Niet alles wat op de iPhone werkt, werkt ook op een andere telefoon. Je berichten zullen altijd werken, maar sommige add-ons niet. Animoji werkt bijvoorbeeld niet op Android-telefoons of iPhones met iOS 10 of eerder. Sommige animaties werken ook niet voor Android-gebruikers.

Als je problemen hebt met het verzenden van sms-berichten naar een groep of naar één persoon, zoek dan uit wat de oorzaak is en hoe je iPhone-sms-berichten kunt repareren die niet kunnen worden verzonden.

Groepstekstgesprekken een naam geven op iPhone

Standaard worden groepsteksten benoemd met de namen van de mensen in de chat. Als iedereen in de chat een iOS-apparaat gebruikt, kun je de chat een naam geven.

  1. Open Berichten en open de chat die je een naam wilt geven.
  2. Ga naar de bovenkant van het scherm, tik op de pictogrammen van de mensen in de chat en tik vervolgens op het i info-pictogram.
  3. Tik op Voer een groepsnaam in.
  4. Voer een naam in en tik vervolgens op Gereed.

    Image
    Image

Als zelfs maar één persoon in je groepstekst een niet-iPhone gebruikt, kun je de naam van de groep niet wijzigen.

Hoe waarschuwingen van een iPhone-tekstberichtengroep te dempen

Afhankelijk van je meldingsinstellingen, kan het zijn dat je een melding krijgt elke keer dat je een sms ontvangt. Als er een druk groepsgesprek is, kun je die waarschuwingen dempen. Hier is hoe:

  1. Open Berichten en open de groepschat die je wilt dempen.
  2. Tik bovenaan het scherm op de foto's van de mensen in de chat of op de naam van de chat om een groep pictogrammen weer te geven.
  3. Tik op het i icoon.
  4. Schakel de Hide Alerts tuimelschakelaar in.

    Image
    Image
  5. Er verschijnt een maanpictogram naast dit gesprek in de berichtenlijst, zodat je weet dat het gedempt is.

    Je kunt dit ook doen vanuit het hoofdscherm Berichten dat al je gesprekken weergeeft. Veeg vanaf dat scherm van rechts naar links in een groepsgesprek en tik op Hide Alerts.

Mensen toevoegen aan of verwijderen uit een iPhone-groepschat

Als je een groepstekst start en na een paar berichten beseft dat je iemand anders nodig hebt, voeg je die persoon toe aan de groep. Hier is hoe:

Dit werkt alleen als iedereen in de groepstekst Berichten op een Apple-apparaat gebruikt.

  1. Open Berichten en open de chat waaraan je mensen wilt toevoegen.
  2. Tik bovenaan het scherm op de foto's van de mensen in de chat of op de naam van de chat.
  3. Tik op het i icoon onder de afbeeldingen.
  4. Tik op Contact toevoegen.
  5. In het veld Add begin je te typen en selecteer je suggesties voor automatisch aanvullen of voer je een volledig telefoonnummer of Apple ID in.
  6. Tik op Gereed.

    Image
    Image
  7. Je kunt dit proces ook gebruiken om iemand uit de groepstekst te verwijderen. In dat geval, in plaats van op Contact toevoegen te tikken, veegt u naar links op de naam van de persoon en tikt u op Verwijderen.

    Er moeten ten minste drie mensen in de groep zitten om een contact te verwijderen.

Hoe een iPhone-groepstekstgesprek te verlaten

Als je een groepsgesprek wilt verlaten, moeten er ten minste drie andere mensen in de groep zijn en moet iedereen in de groep een Apple-apparaat gebruiken. Dit is wat je moet doen:

  1. Open Berichten en open de chat die je wilt verlaten.
  2. Tik op het i icoon.
  3. Tik op Verlaat dit gesprek.

    Image
    Image

Aanbevolen: