Wat werkt met Google Home?

Inhoudsopgave:

Wat werkt met Google Home?
Wat werkt met Google Home?
Anonim

Google Home (inclusief de Google Home Mini en Max) doet meer dan gestreamde muziek afspelen, telefoneren, informatie verstrekken en u helpen bij het winkelen. Het kan ook dienen als een lifestyle-hub voor thuis door de kracht van de ingebouwde Google Assistent te combineren met aanvullende compatibele producten.

Image
Image

Hoe weet u wat werkt met Google Home

Google Home werkt met producten in de volgende categorieën:

  • Producten van het merk Google, zoals Chromecast, Chromecast Ultra, Chromecast for Audio.
  • Producten met ingebouwde Google Chromecast.
  • Smart Home-apparaten van meer dan 150 partnerbedrijven met meer dan 1.000 producten, zoals beveiligingscamera's, deurbellen, sloten, thermostaten, lampen, schakelaars, stopcontacten/stekkers en meer.

Om te bepalen of een product compatibel is met Google Home, controleert u de verpakkingslabels met het volgende:

  • Chromecast of Ingebouwde Chromecast
  • Werkt met Google Home
  • Werkt met de Google Assistent

Als je de compatibiliteit met Google Home niet kunt bevestigen via de verpakkingslabels, kijk dan op de officiële webpagina van het product of neem contact op met de klantenservice van dat product.

Bottom Line

Google Chromecast-apparaten zijn mediastreamers die moeten worden aangesloten op een met HDMI uitgeruste tv of stereo-/thuisbioscoopontvanger. Meestal moet u een smartphone gebruiken om inhoud via het Chromecast-apparaat te streamen om deze op een tv te zien of via een audiosysteem te horen. Als je echter een Chromecast met Google Home koppelt, is een smartphone niet nodig om de Chromecast te bedienen (hoewel je dat nog steeds kunt).

Google Home gebruiken met producten met ingebouwde Chromecast

Veel tv's, stereo-/thuisbioscoopontvangers en draadloze luidsprekers ondersteunen Google Chromecast ingebouwd. Met deze technologie kan Google Home streaming content afspelen op een tv of audioapparaat, inclusief volumeregeling, zonder een externe Chromecast aan te sluiten. Google Home kan apparaten met ingebouwde Google Chromecast echter niet in- of uitschakelen.

Chromecast ingebouwd is beschikbaar op een groeiend aantal tv's van Sony, LeECO, Sharp, Toshiba, Philips, Polaroid, Skyworth, Soniq en Vizio; thuisbioscoopontvangers (alleen voor audio) van Integra, Pioneer, Onkyo en Sony; en draadloze luidsprekers van Vizio, Sony, LG, Philips, Band & Olufsen, Grundig, Onkyo, Polk Audio, Riva en Pioneer.

Google Home Partner-apparaten gebruiken

Hier zijn geselecteerde voorbeelden van de meer dan 1.000 mogelijke producten die u kunt gebruiken met Google Home.

  • NEST-thermostaten en beveiligingscamera's: met Nest Thermostats kun je Google Home gebruiken om je de huidige kamertemperatuur te vertellen, en de temperatuur in het algemeen verhogen of verlagen (warmer/koeler) of tot een bepaalde temperatuur. Als je een Chromecast hebt aangesloten op een tv of een tv met ingebouwde Chromecast, vraag je Google Home om video van je NEST-camera op je tv weer te geven.
  • Philips HUE Lights: als een Google Home-apparaat is gekoppeld aan een Philips HUE-lichtsysteem, schakelt Google Home de verlichting in of uit. Als je Philips HUE-lampen hebt die van kleur veranderen, vraag je Google Home om hun kleuren te wijzigen. Als je HUE-lampen in meerdere kamers installeert, bedient Google Home ze afzonderlijk.
  • Augustus Smart Lock: als u een Google Home koppelt aan een August Smart Lock, geeft u uw Google Home de opdracht om uw deur te vergrendelen of te ontgrendelen. Google Home bedient verschillende sloten afzonderlijk.
  • Samsung SmartThings: Deze collectie producten omvat lampen, slimme stopcontacten, thermostaten en zelfs een lekdetector. Gebruik een SmartThings-hub als gateway en gebruik Google Home om alle SmartThing-apparaattaken te regelen, zoals het aan- en uitzetten van lichten en het aanpassen van thermostaten. Gebruik ook slimme stekkers om gewone apparaten en lampen aan te zetten die erop kunnen worden aangesloten.
  • Logitech Harmony-afstandsbediening: je kunt Google Home gebruiken om veel apparaten te bedienen, maar ze moeten compatibel zijn met Google Home. Als tijdelijke oplossing voor niet-compatibele media-apparaten: als je een Logitech Harmony Elite of een Harmony-afstandsbediening hebt die in combinatie met een Harmony Hub werkt om je home entertainment-apparaten te bedienen, koppel je de Google Home aan het Harmony-afstandsbedieningssysteem. Door de Harmony-afstandsbediening/Hub als bridge te gebruiken, kan Google Home hem vragen om je tv, Roku of Xbox in of uit te schakelen, naar een specifiek tv-kanaal te gaan (op naam of nummer), naar Netflix of Hulu te gaan op je media streamer, volume verhogen en verlagen, en meer.
  • Blossom Smart Sprinkler System Controller: Als je een elektronisch regelbaar sprinklersysteem hebt, vervang dan de controller door de Google Home-compatibele Blossom. Eenmaal gekoppeld, gebruik je Google Home om Blossom te vragen je gazon water te geven. Je kunt het zelfs aanwijzen om te stoppen na een bepaalde tijdsperiode.
  • GE Select Wi-Fi Connected Appliances: Een GE koelkast, fornuis/fornuis, wandoven, vaatwasser, wasmachine/droger of airconditioner die gebruikmaakt van de Geneva Home command-interface ondersteunt Google Home (via Genève) om bewerkingen uit te voeren op een specifiek apparaat, zoals de oven verwarmen of de vaatwasser starten.
  • PetNet Smart Feeder: Met de PetNet Smart Feeder kunt u Google Home gebruiken om de voedingsbehoeften van uw huisdier te beheren. De Smart Feeder slaat enkele kilo's voedsel op en geeft de juiste hoeveelheid af die uw huisdier nodig heeft volgens een door u ingesteld schema. Of vertel de slimme voerbak met Google Home wanneer en hoeveel je huisdier moet voeren.

Wat is er nodig om een Google-compatibel product te gebruiken

Google Partner-producten worden geleverd met wat u nodig heeft om aan de slag te gaan. Voor tv's biedt een Chromecast bijvoorbeeld een HDMI-aansluiting en stroomadapter. Producten met ingebouwde Google Chromecast zijn al klaar voor gebruik.

Voor stereo-/thuisbioscoopontvangers en actieve luidsprekers heeft Chromecast for Audio een analoge 3,5 mm-uitgang voor aansluiting op de luidspreker. Als je een ontvanger of luidspreker hebt waarin Chromecast al is ingebouwd, koppel deze dan rechtstreeks met Google Home.

Voor Google Home-compatibele thermostaten, slimme schakelaars en stekkers (stopcontacten), levert u uw eigen verwarmings-/koelsysteem, verlichting of andere plug-in-apparaten. Als je een compleet pakket wilt, zoek dan naar kits die verschillende slimme bedieningsitems in één pakket bevatten, samen met een hub of bridge die communicatie met een Google Home mogelijk maakt. Een Philips HUE-starterkit bevat bijvoorbeeld vier lampen en een bridge. Met Samsung SmartThings begint u met een hub en voegt u vervolgens compatibele apparaten naar keuze toe.

Hoewel producten of kits compatibel kunnen zijn met Google Home en Assistant, kunnen ze ook de installatie van hun eigen smartphone-app vereisen, waardoor uw smartphone de eerste installatie kan uitvoeren en ook een alternatieve bedieningsmethode biedt als u dat niet doet in de buurt van een Google Home zijn. Als u echter meerdere compatibele apparaten gebruikt, is het handiger om Google Home te gebruiken om ze allemaal te bedienen, in plaats van elke afzonderlijke smartphone-app te moeten openen. Je kunt Google Home zelfs bedienen via je pc.

Hoe Google Home te koppelen aan partnerapparaten

Als je een compatibel apparaat met Google Home wilt koppelen, zorg je er eerst voor dat het product is ingeschakeld en op hetzelfde thuisnetwerk is aangesloten als je Google Home. Mogelijk moet u ook een smartphone-app voor dat specifieke product downloaden en aanvullende instellingen uitvoeren, waarna u deze op de volgende manier aan uw Google Home-apparaat kunt koppelen:

  1. Open de Google Home app op je smartphone.
  2. Selecteer het Plus (+) pictogram in de linkerbovenhoek.
  3. Selecteer Apparaat instellen.
  4. Kies om een nieuw apparaat in te stellen, zoals een Chromecast- of Nest-speaker, of kies een van je bestaande apparaten.

    Image
    Image
  5. Kies een huis en selecteer vervolgens Volgende.
  6. Google Home zoekt naar compatibele apparaten. Kies het type apparaat dat je instelt (scherm, deurbel, gloeilamp of iets anders) en kies vervolgens je apparaat.

    Image
    Image

Producten met ingebouwde Google Assistent

Naast Google Home heeft een selecte groep niet-Google Home-producten ook een ingebouwde Google Assistent.

Deze apparaten voeren de meeste of alle functies van een Google Home uit, inclusief het bedienen van Google Partner-producten zonder dat er een echt Google Home-apparaat aanwezig is. Producten met ingebouwde Google Assistent zijn onder meer Nvidia Shield TV-mediastreamer, Sony- en LG-smart-tv's (2018-modellen) en geselecteerde slimme luidsprekers van Anker, Best Buy/Insignia, Harman/JBL, Panasonic, Onkyo en Sony.

Google Assistant is ook ingebouwd in een nieuwe productcategorie genaamd "smart displays" van drie bedrijven: Harman/JBL, Lenovo en LG. Deze apparaten zijn vergelijkbaar met de Amazon Echo Show, maar met Google Assistant in plaats van Alexa.

Google Home en Amazon Alexa

Veel van de merken en producten die werken met Google Home werken ook met Amazon Echo-producten en andere voor Alexa geschikte slimme luidsprekers en Fire TV-streamers van Alexa via Alexa Skills. Controleer het Works with Amazon Alexa-label op de productverpakking.

Aanbevolen: