Hoe het Xbox-netwerk op Nintendo Switch werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het Xbox-netwerk op Nintendo Switch werkt
Hoe het Xbox-netwerk op Nintendo Switch werkt
Anonim

De Xbox Network-onlineservice staat bij de meesten misschien bekend om het aandrijven van een verscheidenheid aan functies op de Microsoft-familie van Xbox-consoles en Windows 10-computers, maar het heeft ook een groeiende aanwezigheid op de Nintendo Switch die de manier verandert waarop videogames worden gespeeld gespeeld.

Dit is wat je moet weten over Xbox Network op de Switch.

Wat is het Xbox-netwerk?

Xbox Network is een online service die eigendom is van en wordt beheerd door Microsoft. Het werd voor het eerst gelanceerd op de originele Xbox-console in 2002 en werd vervolgens naar de Xbox 360 en Xbox One gebracht.

Hier zijn enkele van de populaire functies die Xbox Network mogelijk maakt:

  • Online multiplayer-games
  • Xbox-prestaties
  • De Xbox-vriendenlijst en berichtenservice
  • Online voicechat
  • Cloud slaat op

Naast het verbeteren van videogames op Xbox-consoles, werkt Xbox Network ook met een groeiend aantal Windows 10-titels van het Xbox-merk en sommige mobiele games op iPhone- en Android-apparaten, zoals Microsoft Solitaire Collection.

Xbox Live Gold, een betaalde premiumversie van Xbox Network, is vereist om te profiteren van online multiplayer op een Xbox One-console. Dit is echter niet nodig om online te spelen op Windows 10, mobiel en de Nintendo Switch.

Welke Xbox Network-games zijn er op Nintendo Switch?

In 2019 kondigde Microsoft aan dat het wat Xbox Network-functionaliteit naar de Nintendo Switch zou brengen in de vorm van online multiplayer-ondersteuning, Xbox-prestaties en cloudopslag.

De populaire Minecraft-videogame, eigendom van Microsoft, gebruikt Xbox Network om de inhoud van spelers op te slaan en crossplay tussen verschillende platforms mogelijk te maken. Omdat bijvoorbeeld alle online Minecraft-games worden gehost op Xbox Network, kunnen Nintendo Switch-gamers hetzelfde Minecraft-spel spelen met vrienden die spelen op Windows 10, mobiel, Xbox One of PlayStation 4.

Image
Image

Nintendo Switch-bezitters kunnen Xbox Achievements voor Minecraft ook ontgrendelen tijdens het spelen op de Nintendo Switch en ontvangen in-game-meldingen voor elke game die ze ontgrendelen.

Cuphead, een stijlvolle platformgame, heeft Xbox Network-functionaliteit op de Nintendo Switch in de vorm van online multiplayer en Xbox Achievements.

Er zijn meer Xbox Network-functies gepland voor sommige Nintendo Switch-videogames. De Xbox-gamestreamingservice, Project xCloud, die naar verwachting naar de Switch zal komen, wordt volledig mogelijk gemaakt door Xbox Network.

Heb ik Xbox Network nodig op Nintendo Switch?

Xbox Network is niet nodig om van de meeste videogames op de Nintendo Switch te genieten, maar een Xbox-account is wel nodig om Minecraft te spelen omdat zoveel van de game online connectiviteit vereist.

Net als hoe een Epic Games-account nodig is om Fortnite te spelen, moeten Minecraft-spelers een Xbox-account hebben.

Hoe Xbox Network te krijgen

Omdat Xbox Network een online service is, kun je het niet echt krijgen. Xbox Network is gewoon toegankelijk voor bepaalde games en apps, meestal op de achtergrond terwijl je speelt.

Af en toe heb je echter een Xbox-account nodig. Een Xbox-account is helemaal gratis en is nodig om toegang te krijgen tot bepaalde Xbox Network-functies of videogames. Minecraft is een voorbeeld van een Nintendo Switch-videogame waarvoor een Xbox-account nodig is om te spelen.

Je hebt geen Xbox-console nodig om een Xbox-account te hebben. Onthoud dat de Xbox Network-service meer aanstuurt dan alleen Xbox-consolegames.

De eenvoudigste manier om een Xbox-account aan te maken, is door er een te maken op de officiële Xbox-website. Je kunt je er ook voor aanmelden door de gratis Xbox-app op iOS en Android te downloaden.

Je hebt misschien al een Xbox-account. Als u een account hebt voor een andere Microsoft-service zoals Outlook, Office of Skype, kunt u die aanmeldingsgegevens gebruiken om u aan te melden bij een Xbox-account. Alle Microsoft-services vallen onder dezelfde accountparaplu.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om één Xbox-account te maken voor het hele gezin, is het beter om elke persoon een eigen account te geven. Deze accounts kunnen bij elke gebruiker blijven naarmate ze ouder worden en kunnen worden gebruikt voor Outlook- en Office-services als ze oud genoeg zijn. Ouders kunnen ook individuele Xbox-accounts volgen met behulp van het ouderlijk toezicht van Microsoft voor gezinnen.

Wat is Project xCloud?

De grenzen tussen videogameconsoles vervagen met de komst van streamingdiensten waarmee gamers videogames in re altime kunnen streamen naar een mobiel apparaat, computer of een andere console.

Als je hebt gehoord van een "Xbox Switch" of een "Nintendo Xbox", heb je waarschijnlijk gehoord van Project xCloud, de gamestreamingservice van Microsoft waarmee iedereen met een sterke internetverbinding video's van het merk Xbox kan streamen games op andere apparaten zonder ze te hoeven downloaden.

Project xCloud wordt naar verwachting in 2020 op de Nintendo Switch gelanceerd. Momenteel bevindt het zich in de preview-modus, voor het geval je iets wilt weten voor de volledige lancering.

Aanbevolen: