Wat is een Powerline-adapter?

Inhoudsopgave:

Wat is een Powerline-adapter?
Wat is een Powerline-adapter?
Anonim

Een manier om een thuisbioscoopcomponent met netwerkmogelijkheden op uw router aan te sluiten, is door powerline-adapters te gebruiken. Een powerline-adapter is een alternatief voor het gebruik van in-wall Ethernet-kabels of het vertrouwen op mogelijk onstabiele wifi. Een powerline-adapter heeft de mogelijkheid om uw muziek-, foto-, video- en computergegevens via de bestaande elektrische bedrading van uw huishouden te verzenden, net zoals via Ethernet-kabels.

De meeste thuisbioscoopcomponenten bevinden zich niet in dezelfde kamer als de router van een thuisnetwerk. Dat was geen groot probleem totdat thuisbioscoopopstellingen netwerkmediaspelers, mediastreamers, smart-tv's, Blu-ray-spelers en andere thuisbioscoopcomponenten begonnen te omvatten die toegang hebben tot inhoud van internet en thuis-pc's en mediaservers. Nu is het belangrijk om een manier te vinden om verbinding te maken met uw router op een handige locatie en/of op zo'n manier dat u gemakkelijk toegang hebt tot internet en overal in huis foto's, muziek en films kunt streamen vanuit mediabibliotheken.

Tenzij u lange Ethernet-kabels door uw huis wilt laten lopen of wilt betalen om Ethernet-kabels in uw muren te laten installeren, heeft u een andere, handigere oplossing nodig om uw mediaspeler, smart-tv en/of andere netwerk-enabled home theater aan te sluiten apparaat.

Hoe een Powerline-adapter werkt

Een thuisbioscoopcomponent met netwerkfunctionaliteit of een ander netwerkapparaat wordt via een ethernetkabel op een powerline-adapter aangesloten. De powerline-adapter wordt aangesloten op een stopcontact. Eenmaal aangesloten, kunt u de powerline-adapter gebruiken om mediabestanden en gegevens via het elektriciteitsnet van uw huis te verzenden en/of te ontvangen naar een tweede powerline-adapter die op een andere locatie is aangesloten. Hiervoor wordt een tweede powerline-adapter aangesloten op een stopcontact in de buurt van de locatie van uw router. Het is verbonden met uw router via een Ethernet-kabel.

Image
Image

Het aansluiten van uw streaming-apparaten en router met netwerkfunctionaliteit op powerline-adapters is bijna alsof u ze rechtstreeks met elkaar verbindt via ethernetkabels. Hoewel het een handige manier is om verbinding te maken met uw thuisnetwerk, moet u een verstandige keuze maken, aangezien uw powerline-adapter high-definition video en audio moet kunnen streamen zonder buffering en onderbrekingen.

Verschillende soorten Powerline-adapters

Kies voor de beste streaming-tv- of video-kijkervaring een AV-powerline-adapter die beter geschikt is voor het streamen van video uit uw mediabibliotheken of online. Zoek naar adapters die sneller zijn dan 300 Mb/s. Houd er rekening mee dat dit niet betekent dat u met die snelheid door uw huis kunt streamen, maar dat dit het totale bedrag is dat via de powerline-adapter kan worden verzonden als er meer dan één apparaat tegelijkertijd streamt.

Sommige powerline-adapters hebben meerdere ethernetpoorten voor meer netwerkcompatibele apparaten (soms tot vier), waaronder een Smart TV, Blu-ray Disc-speler, Roku-box en een gameconsole.

Een standaard powerline-adaptermodel is groot en lijkt op een doos en kan je stopcontacten blokkeren waar je hem aansluit. Als je een powerline-adapter voor een stopcontact krijgt, zorg er dan voor dat het een model is met een stopcontact (zoals getoond op de foto bij dit artikel) waarin u een component of overspanningsbeveiliging voor andere apparaten kunt aansluiten.

Omdat powerline-adapters je muziek, films en foto's over de elektrische bedrading tussen de stopcontacten sturen waar elke adapter is aangesloten, kunnen andere huishoudelijke apparaten die ook op stopcontacten zijn aangesloten interferentie veroorzaken, waaronder het vertragen van de snelheid van uw streamingmedia. Dit kan problemen met bufferen, stilstaand beeld en stotteren voor video veroorzaken, of het wegvallen van een audiostream. Sommige powerline-adapters hebben stroomfilters die bedoeld zijn om deze interferentie op te ruimen - let op deze mogelijkheid wanneer u er een gaat kopen.

Bottom Line

Het is belangrijk om erop te wijzen dat de meeste powerline-adapters niet werken als ze op een verlengsnoer zijn aangesloten. Hoewel sommige overspanningsbeveiligers een of meer stopcontacten hebben die voldoen aan de Powerline-normen (met het label "PLC") waarmee een powerline-adapter zijn gegevens kan doorgeven, zijn de prestaties meestal beter als de powerline-adapter rechtstreeks in het stopcontact wordt gestoken.

The Bottom Line

Met het toegenomen aantal en het gebruik van apparaten die digitale mediabestanden kunnen verbinden en overdragen via een thuisnetwerk, is het gebruik van traditionele bedrade Ethernet-connectiviteit om toegang te krijgen tot gegevens en digitale mediabestanden door het hele huis ingewikkelder. Powerline-adapters kunnen echter een oplossing bieden, zolang u zowel de voordelen als de beperkingen kent (zoek naar Homeplug-gelabelde eenheden), en ook rekening houdt met de veiligheid.

FAQ

    Hoe stel je een powerline-adapter in?

    Steek de adapter in de muur in de buurt van uw settopbox en sluit vervolgens de settopbox aan op de adapter met behulp van de juiste kabel. Als je een aparte adapter voor je router gebruikt, steek deze dan in de muur in de buurt van de router en verbind de twee met een Ethernet-kabel.

    Waarom is mijn powerline-adapter zo traag?

    Als je powerline-netwerk traag is, zorg er dan voor dat de adapters rechtstreeks op een muur zijn aangesloten en niet op een verlengsnoer of stekkerdoos. Zorg er ook voor dat ze zich in de buurt van uw router en home entertainment-systeem bevinden. U kunt ook overwegen uw hardware te upgraden als deze oud of verouderd is.

    Hoe reset je een powerline-adapter?

    Veel adapters hebben een resetknop voor gaatjes. Druk met een speld of gebogen paperclip ongeveer 10 seconden op de resetknop. Het apparaat zou dan moeten resetten.

Aanbevolen: