Center de inhoud van een laag in een Photoshop-document

Inhoudsopgave:

Center de inhoud van een laag in een Photoshop-document
Center de inhoud van een laag in een Photoshop-document
Anonim

Adobe Photoshop biedt verschillende gereedschapsopties voor het gebruik van richtlijnen en het tot stand brengen van symmetrie in zijn documenten. Een van de meest elementaire is de mogelijkheid om afbeeldingen en tekst op lagen in het document te centreren.

Het midden van een Photoshop-document vinden en markeren

Voordat u het midden van een Photoshop-document kunt vinden en markeren, schakelt u Linialen en Uitlijnen op hulplijnen in of bevestigt u dat ze al zijn ingeschakeld.

  1. Open een bestaand bestand of maak een nieuw document met File > New.
  2. Selecteer View in de menubalk en klik vervolgens op Rulers om de linialen in te schakelen.

    Je kunt ook op Command-R (Mac) of Ctrl-R (pc) op je toetsenbord drukken om tussen linialen te wisselen.

    Image
    Image
  3. Keer terug naar het View menu, klik op Snap To en selecteer Guides.

    Image
    Image
  4. Nu, met Linialen en Uitlijnen op hulplijnen ingeschakeld, kun je de middelpunten van elementen en lagen vinden.
  5. Zorg ervoor dat je de laag hebt geselecteerd waarvan je het midden wilt vinden als je meerdere lagen in je document hebt.

    Image
    Image
  6. Klik en houd ingedrukt op de horizontale of verticale liniaal. Sleep een hulplijn van de liniaal naar het document. Wanneer u het midden van de geselecteerde laag bereikt, klikt deze op zijn plaats.

    Image
    Image
  7. Sleep een hulplijn van de andere liniaal naar ongeveer het midden van het document totdat het op zijn plaats vastklikt.

    Image
    Image
  8. De plaats waar de hulplijnen elkaar ontmoeten, is het midden van de laag. U kunt een hulplijn ook handmatig plaatsen door Bekijken > Nieuwe hulplijn te openen en een oriëntatie en positie in te voeren in het pop-upmenu dat verschijnt.

    Image
    Image

Laaginhoud centreren in een document

Wanneer u een afbeelding naar een laag sleept, wordt deze automatisch op zijn eigen laag gecentreerd. Als u de afbeelding echter verkleint of verplaatst, kunt u deze op deze manier opnieuw plaatsen:

  1. Selecteer in het Layers palet twee of meer lagen die u wilt centreren.

    Image
    Image
  2. Kies Layer in de menubalk, gevolgd door Align en Vertical Centers to centre de laaginhoud verticaal.

    Image
    Image
  3. Kies Layer > Uitlijnen > Horizontale centra om de laaginhoud horizontaal te centreren.

    Image
    Image
  4. Als de hulplijnen op hun plaats zitten, kunt u ook het gereedschap Verplaatsen gebruiken om elementen uit te lijnen. De middelpunten van de lagen die u verplaatst, worden uitgelijnd op de hulplijnen.

    Image
    Image
  5. Je kunt hulplijnen gebruiken om het midden van een laag te vinden, zelfs als deze niet het hele canvas beslaat, zodat je offsetfoto's kunt uitlijnen of elementen in kolommen kunt rangschikken.

Als een laag meer dan één object bevat, bijvoorbeeld een afbeelding en een tekstvak, behandelt Photoshop de twee objecten als een groep en worden ze op die manier gecentreerd in plaats van als een afzonderlijk item. Als u meerdere lagen selecteert, worden de objecten op alle lagen in het document op elkaar gecentreerd.

Aanbevolen: