Refurbished producten kopen – wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Refurbished producten kopen – wat u moet weten
Refurbished producten kopen – wat u moet weten
Anonim

We zijn altijd op zoek naar koopjes. Het is moeilijk om de uitverkoop na de vakantie, het einde van het jaar en de lente-uitverkoop te weerstaan. Een andere manier om het hele jaar door geld te besparen, is door opgeknapte producten te kopen.

Image
Image

Wat kwalificeert als een opgeknapt artikel

Als de meesten van ons denken aan een opgeknapt item, zoals een mobiele telefoon of iPad, denken we aan iets dat is opengemaakt, uit elkaar is gehaald en opnieuw is opgebouwd, zoals het opnieuw opbouwen van een automatische transmissie. In de elektronicawereld is het echter niet duidelijk wat de term "refurbished" betekent voor de consument.

Een audio- of videocomponent kan als opgeknapt worden geclassificeerd als deze voldoet aan EEN van de volgende criteria:

Een klant heeft het product geretourneerd

De meeste grote retailers hebben een retourbeleid van 30 dagen voor hun producten, en veel consumenten retourneren producten om welke reden dan ook binnen die periode. Meestal, als er niets mis is met het product, zullen winkels de prijs verlagen en het doorverkopen als een speciale open doos. Als er echter een defect in het product is, hebben veel winkels overeenkomsten om het product terug te sturen naar de fabrikant, waar het wordt geïnspecteerd en/of gerepareerd, en vervolgens opnieuw wordt verpakt voor verkoop als een opgeknapt artikel.

Het was beschadigd tijdens verzending

Vaak kunnen pakketten beschadigd raken tijdens verzending, hetzij door verkeerd gebruik, de elementen of andere factoren. In de meeste gevallen kan het product in de verpakking prima in orde zijn, maar de winkelier heeft de mogelijkheid om de beschadigde dozen (wie wil een beschadigde doos op het schap zetten?) terug te sturen naar de fabrikant voor volledig tegoed. De fabrikant is verplicht de producten te inspecteren en opnieuw te verpakken in nieuwe dozen voor verkoop. Ze kunnen echter niet als nieuwe producten worden verkocht, dus worden ze opnieuw gelabeld als gerenoveerde eenheden.

Er is cosmetische schade

Soms, om verschillende redenen, kan een product een kras, deuk of een andere vorm van cosmetische schade hebben die de prestaties van het apparaat niet beïnvloedt. De fabrikant heeft twee keuzes; om het apparaat met zichtbare cosmetische schade te verkopen of de schade te herstellen door de interne componenten in een nieuwe kast of behuizing te plaatsen. Hoe dan ook, het product kwalificeert als opgeknapt, omdat de interne mechanismen die mogelijk niet worden beïnvloed door de cosmetische schade, nog steeds worden gecontroleerd.

Het is een demonstratie-eenheid

Hoewel op winkelniveau de meeste detailhandelaren hun oude demo's van de vloer verkopen, zullen sommige fabrikanten ze terugnemen, inspecteren en/of repareren, indien nodig, en ze terugsturen als gereviseerde eenheden. Dit kan ook van toepassing zijn op demo-units die door de fabrikant worden gebruikt op beurzen, geretourneerd door productrecensenten en intern kantoorgebruik.

Er was een defect tijdens de productie

In elk productieproces van een assemblagelijn kan een specifiek onderdeel defect blijken te zijn vanwege een defecte verwerkingschip, voeding, schijflaadmechanisme of een andere factor. Dit wordt meestal opgemerkt voordat het product de fabriek verlaat, maar defecten kunnen zich voordoen nadat het product in de winkelrekken ligt. Als gevolg van klantretouren, niet-werkende demo's en buitensporige productstoringen binnen de garantieperiode van een specifiek element in het product, kan een fabrikant een product "terugroepen" uit een specifieke batch of productierun die hetzelfde defect vertoont. De fabrikant kan ervoor kiezen om alle defecte eenheden te repareren en ze terug te sturen naar retailers als gerenoveerde eenheden.

De doos is net geopend

Hoewel er hier technisch geen probleem is, behalve dat de doos is geopend en teruggestuurd naar de fabrikant voor herverpakking (of opnieuw verpakt door de winkelier), wordt het product nog steeds geclassificeerd als opgeknapt omdat het opnieuw is verpakt, hoewel er heeft geen opknapbeurt plaatsgevonden.

It's a Overstock Item

Als een winkelier een overvoorraad heeft van een bepaald artikel, verlagen ze meestal de prijs en zetten het artikel in de uitverkoop of opruiming. Soms, wanneer een fabrikant een nieuw model introduceert, "verzamelt" hij de resterende voorraad van de oudere modellen die nog in de winkelrekken liggen en distribueert deze naar specifieke retailers voor een snelle verkoop. In dit geval kan het artikel worden verkocht als "een speciale aankoop" of kan het worden gelabeld als opgeknapt.

Wanneer een elektronisch product om welke reden dan ook wordt teruggestuurd naar de fabrikant, waar het wordt geïnspecteerd, hersteld naar de oorspronkelijke specificaties (indien nodig), getest en/of opnieuw verpakt voor wederverkoop, kan het item niet langer worden verkocht als "nieuw".

Tips voor het kopen van opgeknapte producten

Het is niet altijd duidelijk wat de exacte herkomst of staat van een opgeknapt product is. Het is voor de consument onmogelijk om te weten wat de reden is voor de aanduiding "refurbished" voor een specifiek product.

Je moet alle "veronderstelde" kennis negeren die de verkoper je probeert te geven over dit aspect van het product, omdat ze ook geen voorkennis hebben over deze kwestie.

Rekening houdend met alle bovenstaande mogelijkheden, zijn hier een aantal vragen die u moet stellen bij het kopen van een opgeknapt product.

  • Wordt het opgeknapte apparaat verkocht door een detailhandelaar die ook bevoegd is om nieuwe producten van hetzelfde bedrijf te verkopen?
  • Heeft het gereviseerde apparaat een Amerikaanse garantie (het zou een garantie van 45 tot 90 dagen op onderdelen en arbeid moeten hebben)? Soms zijn gerenoveerde units een grijze markt - wat betekent dat ze oorspronkelijk misschien niet bedoeld waren voor verkoop op de Amerikaanse markt.
  • Biedt de winkelier een retour- of omruilbeleid voor het gereviseerde apparaat als je niet tevreden bent (15 dagen of meer)?
  • Biedt de winkelier een verlengde garantie voor het artikel? Dit betekent niet dat u een verlengde garantie moet kopen - maar of ze er een bieden of niet, geeft aan in hoeverre ze ondersteuning bieden voor het product. Als de dealer geen geautoriseerde dealer van het product is, zou hij aarzelen om er een uitgebreide garantie voor te bieden.

Als de antwoorden op alle bovenstaande vragen 'Ja' zijn, kan het kopen van de opgeknapte eenheid een veilige en slimme zet zijn.

Definitieve gedachten over het kopen van gerenoveerde artikelen

Het kopen van een opgeknapt artikel kan een geweldige manier zijn om een geweldig product voor een spotprijs te krijgen. Er is geen logische reden waarom alleen het label "opgeknapt" een negatieve connotatie aan het product in kwestie zou hebben.

Zelfs nieuwe producten kunnen citroenen zijn, en alle opgeknapte producten waren ooit nieuw. Wanneer u echter een dergelijk product koopt, of het nu een opgeknapte camcorder, AV-receiver, tv, dvd-speler, enz. is bij een online of fysieke winkel, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u het product kunt inspecteren en dat de winkelier een back-up maakt het product met een soort retourbeleid en garantie voor zover beschreven in onze kooptips.

Aanbevolen: