Review van Google's Voice Phone Service

Inhoudsopgave:

Review van Google's Voice Phone Service
Review van Google's Voice Phone Service
Anonim

Wat we leuk vinden

  • Unified communications via één telefoonnummer.
  • Voice to text transcriptie van voicemails.
  • Gratis bellen naar de VS. Concurrerende tarieven voor uitgaande internationale gesprekken.
  • Gratis service, open voor iedereen.
  • Veel interessante functies, waaronder gespreksopname, vergaderen enz.

Wat we niet leuk vinden

  • Bestaand vast telefoonnummer kan niet worden overgezet naar Google Voice.
  • Eenmalige vergoeding vereist om een bestaand mobiel nummer over te zetten.
  • Uitgaande gesprekken kunnen niet worden opgenomen.

Google Voice is een vernieuwing van de GrandCentral-service die Google in 2007 heeft overgenomen. Het is bedoeld om gebruikers in staat te stellen hun communicatiekanalen beter te beheren via Unified Communications. Google heeft de service die GrandCentral ooit aanbood herwerkt, met veel verbeteringen en functies.

Image
Image

Review

Het beste van deze service is de mogelijkheid om uw communicatiebehoeften te verenigen: op verschillende telefoons worden gebeld via één enkel telefoonnummer. Na registratie krijg je een telefoonnummer van Google, dat je contacten kunnen gebruiken om maximaal zes van je telefoons en contactkanalen te bellen. Configuratie, zoals doorsturen etc. kan op uw telefoon zelf worden gedaan.

De kosten zijn interessant. Uitgaande gesprekken naar Amerikaanse nummers zijn gratis. Dit is een verbetering ten opzichte van GrandCentral, waarmee je alleen oproepen kon ontvangen. Met de dienst Google Voice kunt u tegen zeer scherpe tarieven internationaal bellen naar mobiele en vaste telefoons. Deze behoren tot de goedkoopste in de branche en schommelen rond een paar cent per minuut voor populaire bestemmingen.

Het andere geweldige aan de service is spraaktranscriptie. Google Voice is voor voicemail wat Gmail is voor e-mail. Google Voice zet uw spraakberichten om in tekstberichten, zodat u ze kunt lezen. Dit betekent dat u niet langer naar de spraakberichten hoeft te luisteren - dit vereist wat geduld, nietwaar? Je hoeft er zelfs helemaal niet naar te luisteren als je dat niet wilt. Behandel ze als sms-berichten. Dit houdt ook in dat u de spraakberichten kunt zoeken, sorteren, opslaan, doorsturen, kopiëren en plakken.

Nu rijst de grote vraag over de efficiëntie van spraak-naar-tekst transcriptie. Zoals u weet, ontstaat er tijdens de transcriptie altijd dubbelzinnigheid, aangezien menselijke spraak zo gevarieerd is in accent, uitspraak en intonatie. Hoewel bepaalde fouten kunnen worden getolereerd, kunnen andere de hele wereld op zijn kop zetten. Stel je voor dat 'kan niet' wordt geschreven als 'kan'! Dit is iets waarvan we hopen dat het in de toekomst zal verbeteren.

U kunt telefonische vergaderingen houden met de service. Er kunnen maximaal 4 personen tegelijk praten. Dat wil zeggen, u moet de vier personen zover krijgen om u te bellen en ze kunnen allemaal in het gesprek worden ondergebracht.

De functie voor het opnemen van oproepen is erg leuk. Door op een enkele knop (cijfer 4) te drukken bij een inkomende oproep, kunt u de opname van de oproep starten en stoppen met een nieuwe druk op dezelfde knop. Dit is geweldig voor zakenmensen en vooral podcasters. Omdat de service echter meer gericht is op de inkomende kant van oproepen, is het opnemen van uitgaande oproepen (nog?) niet mogelijk.

Met deze service kun je beginnen met een gloednieuw nummer en, wat voor sommigen onhandig is, kun je je bestaande telefoonnummer er niet naar overzetten. Degenen die gewoonte, vertrouwen en bereikbaarheid op één nummer hebben opgebouwd, zullen dat nummer moeten achterlaten als ze overstappen op Google Voice. (Update: dit verandert binnenkort, omdat Google werkt aan nummerportabiliteit)

Andere functies zijn onder meer het screenen van bellers, luisteren voordat een oproep wordt beantwoord, oproepblokkering, sms-berichten verzenden en ontvangen, voicemailmeldingen en andere gerelateerde functies, directory-assistentie, groepsbeheer en doorschakelen.

Bottom Line

Google Voice geeft je een lokaal telefoonnummer naar keuze, waarmee je tot zes telefoons tegelijk kunt bellen. Dit kunnen uw kantoortelefoon, mobiele telefoon, mobiele telefoon, SIP-telefoon, enz. zijn. De kosten van internationale gesprekken behoren tot de meest concurrerende. Google Voice heeft ook meer functies toegevoegd, zoals spraak-naar-teksttranscriptie van voicemails en gespreksopname. Aan de andere kant zijn twee van de belangrijkste dingen om op te merken dat het meer gericht is op inkomende oproepen en als gevolg daarvan werken veel functies niet met uitgaande oproepen; en u kunt uw bestaande vaste nummer niet overzetten naar Google. Over het algemeen is het een leuke service en iedereen zal een account willen hebben (net als Gmail), vooral omdat het gratis is.

Aanbevolen: