Kunt u draadloos opladen voor de iPhone?

Inhoudsopgave:

Kunt u draadloos opladen voor de iPhone?
Kunt u draadloos opladen voor de iPhone?
Anonim

Met de opkomst van smartphones, de alomtegenwoordigheid van wifi en Bluetooth en de bekendheid van cloudservices zoals iCloud en Dropbox, is het duidelijk dat de toekomst draadloos is.

Een groot deel van de ervaring van het gebruik van een iPhone is al draadloos, inclusief dingen waarvoor vroeger kabels nodig waren, zoals het synchroniseren van je telefoon met je computer. Het opladen van je iPhone-batterij was een van de laatste gebieden waar nog een kabel nodig was. Maar niet meer!

Dankzij een technologie die draadloos opladen wordt genoemd, kun je de oplaadkabel doorknippen en je iPhone van stroom voorzien zonder hem ooit weer aan te sluiten. En hoewel de technologie die nu beschikbaar is cool is, is wat komen gaat nog beter.

Image
Image

Wat is draadloos opladen?

De naam vertelt het verhaal van wat draadloze oplaadtechnologie is: een manier om de batterijen van apparaten zoals smartphones op te laden zonder ze op een stroombron aan te sluiten.

Zoals we allemaal weten, houdt het opladen van je iPhone nu in dat je je oplaadkabel moet zoeken en je telefoon op je computer of een voedingsadapter moet aansluiten die vervolgens op een stopcontact wordt aangesloten. Het is geen moeilijk proces, maar het kan vervelend zijn als je je adapter kwijtraakt of je laadkabel breekt, wat ertoe kan leiden dat je regelmatig vervangingen moet kopen.

Met draadloos opladen kun je kabels helemaal weggooien, maar het is niet zo magisch als het klinkt. Je hebt voorlopig nog wat accessoires en minstens één kabel nodig.

Twee concurrerende draadloze oplaadstandaarden

Er is vaak een strijd tussen concurrerende versies van een nieuwe technologie om te bepalen welke kant de technologie op zal gaan (denk aan VHS vs.bèta?). Dat geldt ook voor draadloos opladen. De concurrerende standaarden worden Qi (uitgesproken als "chee") en PMA genoemd. PMA heeft een van de meest spraakmakende toepassingen: de draadloze oplaadstations die beschikbaar zijn in sommige Starbucks.

Dat gezegd hebbende, veel meer fabrikanten en installaties ondersteunen Qi. De oorlog is voorbij verklaard, met Qi als overwinnaar. Zorg ervoor dat alle draadloze oplaadproducten die u in de toekomst koopt, de Qi-standaard ondersteunen.

Waarom wil je draadloos opladen?

Op dit punt in het artikel hoeven mensen die dol zijn op draadloos opladen niet te overtuigen dat ze het willen. Als je echter twijfelt, overweeg dan deze voordelen:

  • Laad je telefoon overal op waar een laadstation is.
  • Het is niet nodig om laadkabels bij te houden.
  • Het is niet nodig om vervangende oplaadkabels te kopen als oude kapot gaan of kwijtraken.
  • Je iPhone ondersteunt draadloze synchronisatie en allerlei soorten draadloze verbindingen. Draadloos opladen is gewoon logisch.

Wat u nodig heeft voor draadloos opladen

De huidige staat van draadloos opladen is een beetje anders dan je je misschien voorstelt. Elektriciteit wordt niet zomaar op magische wijze naar je iPhone gestraald (althans nog niet). In plaats daarvan heb je een accessoire nodig om het te laten werken. De huidige producten voor draadloos opladen hebben twee belangrijke componenten: een oplaadmat en een hoesje (maar niet voor alle iPhone-modellen, zoals we zullen zien).

De oplaadmat is een klein platform, een beetje groter dan je iPhone, dat je op je computer of een stroombron aansluit. Je moet nog ergens de elektriciteit vandaan halen om je batterij op te laden, en zo doe je dat. Dus technisch gezien is er nog steeds minstens één draad bij betrokken.

Het hoesje is precies hoe het klinkt: een hoesje waar je je iPhone in stopt met een stekker voor de Lightning-poort van je telefoon. Hoewel dit hoesje enige bescherming biedt, is het meer dan een standaard hoesje. Dat komt omdat er een circuit in zit dat stroom van het oplaadstation naar je batterij stuurt. Het enige wat je hoeft te doen is je iPhone in de case te doen en deze vervolgens op het oplaadstation te plaatsen. Dankzij de technologie in de hoes kan hij stroom van de basis halen en naar de batterij van je telefoon sturen. Niet zo cool als draadloze data, waar je vrijwel overal online kunt gaan zonder extra accessoires, maar een redelijk goed begin.

Dingen worden cooler op bepaalde iPhone-modellen die niet eens de oplaadcase nodig hebben. De iPhone 8-serie, iPhone X, iPhone XS en iPhone XR ondersteunen allemaal Qi draadloos opladen zonder hoesje. Plaats gewoon een van die telefoons op een compatibele oplaadmat - geen speciaal hoesje nodig - en de stroom gaat naar hun batterijen.

Huidige draadloze oplaadopties voor iPhone

Sommige van de draadloze oplaadproducten die beschikbaar zijn voor de iPhone zijn:

  • Apple AirPower: Apple's eigen oplaadmat is erg vertraagd (hij zou begin 2018 debuteren, maar het bedrijf heeft hem nog steeds geen releasedatum gegeven), maar het zal een aantal coole functies met zich meebrengen. Naast dat de AirPower in slechts 30 minuten voor 50% wordt opgeladen wanneer hij is aangesloten op een USB-C, kan hij ook een iPhone, Apple Watch en AirPods tegelijkertijd opladen.
  • Bezalel Latitude: deze hoes is compatibel met zowel de belangrijkste draadloze oplaadstandaarden, Qi als PMA. De Lightning-connector kan ook worden blootgesteld, zodat u uw telefoon kunt synchroniseren of opladen wanneer draadloos geen optie is zonder de hoes te verwijderen. Compatibel met iPhone 6, 6S, 7, 8 en X-serie.
  • iQi Mobile voor iPhone: Wil je het hoesje waar je al van houdt niet vervangen? Dit is uw beste keuze. Deze dunne strook ligt plat tegen de achterkant van je iPhone en wordt aangesloten op de Lightning-poort. Omdat het zo dun is, past het in veel hoesjes, hoewel hardere hoesjes, robuuste hoesjes en die waarin creditcards tussen de iPhone en iQi worden geplaatst, het opladen kunnen verstoren. Verwacht ongeveer $ 35 te besteden voor de iQi Mobile en $ 50 en hoger voor een oplaadstation.
  • mophie juice pack wireless: mophie is de grootste naam op deze lijst en levert al jaren hoesjes met een langere batterijduur en andere iPhone-accessoires. De batterij in de draadloze juice pack kan tot 50% meer stroom bevatten dan een iPhone-batterij, dus zelfs nadat de iPhone volledig is opgeladen, moet je extra stroom in de hoes hebben voordat je hem opnieuw moet opladen. Verwacht ongeveer $ 100 uit te geven voor de case en het oplaadstation samen.

De toekomst van draadloos opladen op de iPhone

De huidige opties voor draadloos opladen op de iPhone zijn netjes, maar de toekomst is echt spannend. Naast de functies die zijn geïntroduceerd met de iPhone 8 en X, heeft de toekomst draadloos opladen op lange afstand. Daarmee heb je niet eens een oplaadstation nodig. Plaats gewoon een compatibele telefoon binnen een paar meter van een oplaadapparaat en de elektriciteit wordt via de ether naar uw batterij gestraald. Dat is waarschijnlijk een paar jaar verwijderd van massale acceptatie, maar het zou de manier waarop we batterijgevoede apparaten opgeladen houden radicaal kunnen veranderen.

Aanbevolen: