Hoe de Samsung Secure Folder te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Samsung Secure Folder te gebruiken
Hoe de Samsung Secure Folder te gebruiken
Anonim

De Samsung Secure Folder is een geavanceerde beveiligingsoptie die gevoelige informatie beschermt tegen kwaadwillende aanvallen. Het gebruikt het Samsung My Knox-beveiligingsplatform om een met een wachtwoord beveiligde map te versleutelen die ideaal is voor het opslaan van belangrijke gegevens. U kunt ook een toegangscode of biometrisch slot toevoegen om de inhoud van de map te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. Zo werkt het.

Deze handleiding is van toepassing op Samsung-telefoons met Android 7.0 en hoger.

Waarom Samsung Secure Folder gebruiken?

Hoewel iedereen de Samsung Secure Folder kan gebruiken, is het vooral handig voor diegenen die willen dat hun privételefoon ook dienst doet als werktelefoon. Plaats de informatie die u wilt gescheiden van de rest van de telefoon in uw beveiligde map. Als het eenmaal is ingesteld, hoeft u alleen maar een toegangscode in te voeren of een biometrische optie te gebruiken om het te ontgrendelen en toegang te krijgen tot uw bestanden en informatie.

Secure Folder kan ook een goede optie zijn voor ouders met jonge kinderen. Ouders kunnen de kinderen hun smartphones geven om games te spelen, terwijl ze voorkomen dat de kinderen bepaalde apps en functies openen of gebruiken, of per ongeluk belangrijke informatie verwijderen.

Hoe maak je een Samsung Secure Folder

Volg de onderstaande instructies om een beveiligde map op uw Samsung-apparaat te maken:

  1. Open de Instellingen app van de telefoon.
  2. Selecteer Vergrendelscherm en beveiliging of Biometrische gegevens en beveiliging > Beveiligde map.
  3. Als je geen Samsung-account hebt, moet je er een maken. Als je een account hebt, meld je dan aan. Tik op Aanmelden of Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Nadat je je hebt aangemeld bij je account, kies je welke vergrendelingsmethode je wilt gebruiken (Pattern, PIN ofPassword ) en tik vervolgens op Volgende.

    Maak voor extra beveiliging het patroon, de pincode of het wachtwoord anders dan de toegangscode die u gebruikt om het hoofdgedeelte van uw Samsung-apparaat te ontgrendelen.

  5. Volg de aanwijzingen op het scherm om de door u gekozen vergrendelingsmethode in te stellen.

    Als u een biometrische pasoptie wilt gebruiken, inclusief vingerafdrukken en irisscanners, stelt u een patroon, pincode of wachtwoord in als back-up.

  6. Nadat uw vergrendelingsmethode is ingesteld, verschijnt er een snelkoppeling naar de beveiligde map op het start- en apps-scherm.

    Image
    Image

Hoe Samsung Secure Folder te gebruiken

De apps Galerij, Agenda, Contacten, E-mail, Camera, Internet, Samsung Notes en Mijn bestanden zijn standaard in Veilige map. Deze apps staan los van de app-versies in het hoofdgedeelte van uw Samsung-apparaat, dus deze moeten leeg zijn en niet aan accounts zijn gekoppeld. Voeg inhoud toe of verbind apps, zoals e-mail, met de benodigde accounts om de app te laten werken.

Alle inhoud die u in Secure Folder maakt, bestaat alleen in Secure Folder, maar er zijn een aantal manieren om uw apps en bestanden te beheren:

  • Tik op Apps toevoegen of Bestanden toevoegen om inhoud van het hoofdgedeelte van uw telefoon naar de beveiligde map te verplaatsen.
  • Tik op Apps bewerken om apps te verbergen of te verwijderen uit Veilige map.
  • Tik op Lock of de Back-knop om Secure Folder af te sluiten en terug te keren naar het hoofdgedeelte van het Samsung-apparaat.

Toegang tot de instellingen van de beveiligde map

U moet ook vertrouwd raken met de instellingen van de Veilige map, die u kunt openen door op het driepunts-pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken. Hier kunt u onder andere het slottype wijzigen, meldingen beheren en accounts instellen.

Auto-Lock gebruiken voor beveiligde map

Een handige instelling is Auto-lock for Secure Folder, waarmee je de tijd kunt instellen die nodig is om je Secure Folder te vergrendelen. Daarna moet u een toegangscode invoeren om weer in de app te komen. U kunt de map zo instellen dat deze onmiddellijk wordt vergrendeld wanneer het scherm wordt uitgeschakeld, na een bepaald aantal minuten of wanneer de telefoon opnieuw wordt opgestart. Voor de veiligste optie, stel deze in om onmiddellijk te vergrendelen of wanneer het scherm wordt uitgeschakeld.

Aanbevolen: