Beginnersoefeningen voor 3D-modelbouwers

Inhoudsopgave:

Beginnersoefeningen voor 3D-modelbouwers
Beginnersoefeningen voor 3D-modelbouwers
Anonim

Voor de eerste keer duiken in 3D-modellering kan ontmoedigend zijn. Waar begin je? Begin je met het project dat je al zo lang je je kunt herinneren bezighoudt? Het is verleidelijk, maar waarschijnlijk niet de verstandigste keuze. Gebruik in plaats daarvan deze eenvoudige 3D-projecten op instapniveau. Het is belangrijk om vroeg oefeningen te kiezen die je zullen helpen om met succes basistechnieken te leren in plaats van meteen in de geavanceerde stadia van 3D-ontwerp te springen.

Een wijnglas

Image
Image

Dit is een van de typische beginnersprojecten in 3D-modelleringscursussen en het kan dienen als een perfecte introductie tot NURBS-modelleringstechnieken. De vorm is vertrouwd en de techniek is erg basic, wat betekent dat je heel snel en gemakkelijk een mooi model onder je riem kunt krijgen.

Deze technieken zijn van toepassing in elke situatie waarin u een cilindrische vorm met radiale symmetrie moet modelleren (bijv. potten, glazen, lampen, raketschepen).

Een Griekse zuil

Image
Image

Net als de boog is dit een ander eenvoudig te modelleren architectonisch element dat je keer op keer kunt gebruiken in projecten verderop. Bovendien hebben we hier een tutorial voor.

De technieken in deze 3D-modelleringsoefening zijn van toepassing bij het modelleren van architectuur en harde oppervlakken.

Een wolkenkrabber

Image
Image

Dit is een fantastisch project om je te helpen efficiënt om te gaan met toenemende complexiteit en herhaling. De vormen op een moderne wolkenkrabber in doosstijl zijn eenvoudig genoeg, ze zouden geen problemen moeten opleveren voor beginners, maar ze brengen ook een aantal interessante technische uitdagingen met zich mee.

Een groot aantal vensters dwingt je om technieken te leren voor het gelijkmatig verdelen van randen, en het maken van de vensters zelf vereist een goed begrip van het verschil tussen wereldruimte en lokale ruimte-extrusie. Het is ook een perfecte gelegenheid om kennis te maken met het gebruik van selectiesets voor het afhandelen van repetitieve vlak- en randselectie.

Deze technieken zijn van toepassing in elk project dat geordende herhaling vereist.

Aanbevolen: