Hoe opslagruimte op uw iPad te besparen

Inhoudsopgave:

Hoe opslagruimte op uw iPad te besparen
Hoe opslagruimte op uw iPad te besparen
Anonim

Er zijn zoveel geweldige apps en geweldige toepassingen voor de iPad, dat het gemakkelijk is om de beperkte opslagruimte op te vullen, vooral voor iedereen met het 16 GB-model. Het kan echter zijn dat u meer ruimte gebruikt dan u nodig heeft. Het zijn niet altijd de grote dingen die je raken, zoals een dikke 1 GB blockbuster-game die je downloadt uit de App Store. Vaak zijn het de kleine dingen, als het er veel zijn, die je opslagruimte opslokken. Hier zijn een paar tips die u kunnen helpen uw iPad slank en klaar voor meer te houden.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPads met iOS 12 of iOS 11, maar veel van de tips werken met oudere versies van iOS.

Image
Image

Verwijder apps die u niet meer gebruikt

Een van de beste eigenschappen van de App Store is het levenslange lidmaatschap dat je krijgt wanneer je een app koopt. Of je het nu naar hetzelfde apparaat downloadt of het op een gloednieuw apparaat installeert, je hebt altijd de mogelijkheid om eerder gekochte apps te downloaden zolang je dezelfde Apple ID gebruikt. Je kunt één app kopen en deze downloaden naar meerdere iOS-apparaten, waaronder de iPad, iPhone en iPod Touch, maar misschien nog belangrijker, je kunt alle apps die je niet vaak gebruikt verwijderen met de wetenschap dat je ze opnieuw kunt downloaden.

Als je weinig ruimte hebt, kan een simpele opschoning van apps die je niet meer gebruikt een grote bijdrage leveren aan het vrijmaken van opslagruimte.

Apple heeft een offload-optie voor ongebruikte apps geïntroduceerd met iOS 12. Kijk in Settings > General > iPad Storage Tik op Enable naast Offload Unused Apps om toe te staan dat de iPad apps automatisch ontlaadt wanneer de iPad weinig opslagruimte heeft. Uw gegevens en documenten worden opgeslagen.

Schakel mijn fotostream uit. Schakel iCloud-fotobibliotheek in

Uw opslagprobleem is mogelijk geen app-probleem. Het kan worden veroorzaakt door een fotoprobleem. Mijn fotostream is een handige functie, maar het neemt veel ruimte in beslag. Mijn fotostream uploadt een kopie van elke recente foto die u op uw iPad of iPhone maakt naar iCloud en downloadt ze vervolgens allemaal naar elk iOS-apparaat. Als je Fotostream hebt ingeschakeld, wordt elke foto die je met je iPhone maakt automatisch naar je iPad gestuurd.

Toen Apple iCloud-fotobibliotheek introduceerde, werd de functie Mijn fotostream overbodig. Hoewel het een iets andere manier biedt om foto's tussen apparaten te synchroniseren, is iCloud-fotobibliotheek in de meeste opzichten een betere optie. De fotobibliotheek slaat de foto's op in iCloud, zodat u ze zowel op uw Mac of pc als op uw iOS-apparaten kunt bekijken. Het geeft de foto's op uw iPad weer als miniaturen met een lage resolutie in plaats van de hoogste resolutie en het grootste fotoformaat voor elke foto te downloaden. Als u de afbeelding met een hogere resolutie wilt, ha alt u deze met een tik op uit de cloud.

Als je onlangs een heleboel foto's van de iPad hebt verwijderd, ga dan naar het album 'Recent verwijderd', waar de iPad ze 30 dagen vasthoudt voordat ze worden verwijderd. Ga naar Photos > Albums > Recently Deleted Kies voor Delete Allom alle verwijderde afbeeldingen onmiddellijk te verwijderen.

Een andere goede manier om gebruik te maken van iCloud is om iCloud-fotodeling te gebruiken in plaats van iCloud-fotobibliotheek. Als iCloud-fotodeling is ingeschakeld, kunt u foto's in uw gedeelde mappen bekijken, maar uw iPad downloadt niet elke afzonderlijke foto die is aangesloten op de fotobibliotheek. Dit is geweldig voor het verkrijgen van een subset van afbeeldingen. Een uitstekende manier om dit te doen, is door een aangepaste gedeelde map te maken, speciaal voor het delen van foto's en video's met al uw apparaten.

Automatische downloads uitschakelen

Hoewel het klinkt alsof Automatische downloads een grote tijdsbesparing is, kan het ook een grote ruimteverspiller zijn. Deze functie downloadt standaard automatisch nieuwe apps, muziek en boeken die met hetzelfde iTunes-account zijn gekocht naar elk compatibel apparaat. Dit betekent dat uw iPad automatisch de app downloadt die u zojuist op uw iPhone hebt gekocht. Dit klinkt goed totdat je geen ruimte meer hebt met een heleboel apps die je alleen op de iPhone gebruikt. Als u niet de enige bent die die Apple ID gebruikt, kan deze functie uit de hand lopen, dus u kunt het beste naar de iPad-instellingen gaan en automatische downloads uitschakelen. Je kunt het vinden in Settings > iTunes & App Store

Bottom Line

Een geweldige manier om toegang te krijgen tot je foto's zonder dat ze ruimte innemen op je iPad, is door ze in de cloud te bewaren. Dropbox biedt tot 2 GB gratis opslagruimte en is niet alleen een geweldige manier om toegang te krijgen tot foto's en andere documenten, maar het is ook een geweldige manier om bestanden over te zetten van je iPad naar je pc.

Thuisdeling inschakelen voor muziek en films

Als je alleen maar muziek en films wilt streamen, hoef je geen kostbare opslagruimte op je iPad te gebruiken of een dure oplossing zoals een externe harde schijf te gebruiken. Met Thuisdeling kun je muziek en films uit je iTunes-bibliotheek delen met je iPad, waardoor je pc in feite een externe opslag voor je iPad wordt. De enige vereiste is dat je pc moet zijn ingeschakeld terwijl iTunes actief is en dat je moet streamen via wifi.

Omdat veel mensen hun iPad thuis gebruiken, is thuisdeling een geweldige manier om een hoop ruimte op de iPad te besparen. Je hele film- en muziekcollectie kan binnen handbereik zijn zonder ruimte in te nemen op de iPad, en als je op vakantie een film wilt kijken of onderweg naar muziek wilt luisteren, kun je een subset van je collectie op uw iPad.

Stream je muziek en films

Thuisdeling is een coole functie, maar het streamen van muziek van Pandora of een van de andere streaming-apps kan een goede oplossing voor je zijn. Als je een abonnement op Apple Music hebt, kun je naar hartenlust streamen. Je kunt zelfs een geselecteerde afspeellijst downloaden voor die momenten dat je geen internettoegang hebt.

Hetzelfde werkt voor films. Elke film of elk tv-programma dat je via iTunes koopt, is beschikbaar om te streamen. U kunt hetzelfde doen voor Amazon-films en -shows door ze te streamen via de Amazon Instant Video-app. Als je dit combineert met Netflix, Hulu Plus en de andere streamingopties voor films en tv, hoef je geen video's op je iPad op te slaan.

Koop een compatibele externe harde schijf

Een andere geweldige manier om toegang te krijgen tot je muziek-, films- en fotocollectie zonder opslagruimte op je iPad in beslag te nemen, is door een externe harde schijf te kopen. De sleutel hier is om een externe schijf te kopen die wifi heeft of die verbinding met uw router ondersteunt. Zo krijg je via wifi toegang tot je media en je documenten. Controleer voordat u een externe schijf koopt of deze compatibel is met de iPad. Niet alle externe harde schijven hebben een iPad-app waarmee je toegang hebt.

Aanbevolen: