Het standaardlettertype en de standaardgrootte in Outlook wijzigen

Inhoudsopgave:

Het standaardlettertype en de standaardgrootte in Outlook wijzigen
Het standaardlettertype en de standaardgrootte in Outlook wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Outlook 2010 en later: File > Options > Mail > Stationery and Fonts > Font > breng wijzigingen aan.
  • Outlook 2007 en 2003: Extra > Options > Mail Format >Briefpapier en lettertypen > Font > breng wijzigingen aan.
  • Outlook.com: Instellingen > Bekijk alle Outlook-instellingen > Mail >Opstellen en beantwoorden > kies lettertype.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het standaardlettertype van Microsoft Outlook voor het opstellen en lezen van berichten kunt wijzigen. U kunt het standaardlettertype wijzigen in alles wat u maar wilt; je wordt alleen beperkt door de lettertypen die op je systeem zijn geïnstalleerd.

Lettertypen wijzigen in Outlook 2019, 2016, 2013, 2010 en Outlook voor Microsoft 365

Volg deze stappen om het standaardlettertype in de desktopversie van Outlook te wijzigen.

Als je in Outlook 2010 werkt, zien je schermen er anders uit, maar de menu-opties, locaties en functionaliteit zijn hetzelfde.

  1. Ga naar het Bestand > Opties menu.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Mail categorie aan de linkerkant.
  3. Selecteer Briefpapier en lettertypen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Font onder elk van de secties die u wilt wijzigen:

    • Nieuwe e-mailberichten wijzigt het standaardlettertype in e-mails.
    • Beantwoorden of doorsturen van berichten verandert het lettertype dat wordt gebruikt wanneer u een e-mail beantwoordt of doorstuurt.
    • Het opstellen en lezen van platte tekstberichten verandert hoe platte tekstberichten alleen voor u verschijnen; platte tekstberichten die naar anderen worden verzonden, blijven in platte tekst voor de ontvangers.

    Als je al een thema of briefpapier hebt ingesteld, kun je Theme kiezen en vervolgens de (No Theme) optie om uit te schakelen het.

    Image
    Image
  5. Kies uw favoriete lettertype, stijl, grootte, kleur en effect.

    Image
    Image
  6. Selecteer OK één keer om te voltooien en dan nog twee keer om het venster Signatures and Stationery en de opties van Outlook te sluiten.

    Image
    Image
    Image
    Image

    Lettertypen wijzigen in Outlook 2007 en 2003

    Het wijzigen van standaardlettertypen in Outlook 2007 en 2003 is een vergelijkbaar proces. De onderstaande schermafbeeldingen zijn voor Outlook 2007 en eventuele verschillen in Outlook 2003 zullen worden opgemerkt.

  7. Ga naar het Extra > Opties menu.

    Image
    Image
  8. Selecteer de Mail Format tab.

    Image
    Image
  9. Selecteer Briefpapier en lettertypen.

    Outlook 2003-gebruikers moeten op Fonts. drukken

    Image
    Image
  10. Selecteer Font onder Nieuwe e-mailberichten, Berichten beantwoorden of doorsturen, enOpstellen en lezen van platte tekstberichten om de gewenste letterstijlen, groottes en kleuren te kiezen.

    Selecteer in Outlook 2003 Kies lettertype voor Bij het opstellen van een nieuw bericht, Bij beantwoorden en doorsturenen Bij het opstellen en lezen van platte tekst.

    Image
    Image
  11. Selecteer OK.

    In Outlook 2003: Als briefpapier als standaard is ingesteld onder Dit briefpapier standaard gebruiken, kan het opgegeven lettertype het lettertype dat u zojuist hebt gekozen vervangen. U kunt het briefpapier wijzigen om uw favoriete lettertype op te nemen of Outlook zo instellen dat lettertypen die in het briefpapier zijn opgegeven helemaal worden genegeerd.

  12. Selecteer OK om het menu Opties te sluiten.

    Als u een standaardkleur instelt voor antwoorden en doorgestuurde e-mails, maar Outlook weigert deze te gebruiken, probeer dan een standaardhandtekening in Outlook in te stellen.

  13. Uw standaardlettertypefuncties zouden nu permanent moeten worden gewijzigd.

Wijzig het standaardlettertype voor nieuwe berichten op Outlook.com

U kunt de lettertypen voor uitgaande berichten op Outlook.com wijzigen door deze stappen te volgen. Helaas kunt u het standaardlettertype voor berichten die worden weergegeven op Outlook.com niet wijzigen zoals in de softwareversies van Outlook.

  1. Select Instellingen > Bekijk alle Outlook-instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Mail > Opstellen en beantwoorden.

    Image
    Image
  3. Selecteer onder Berichtindeling de lettertype dropdown en kies het nieuwe standaardlettertype dat u wilt gebruiken. U kunt ook de standaard lettergrootte; stel vet, cursief en onderstrepen in voor tekst; en kies je standaard letterkleur.

    Image
    Image
  4. Wanneer u uw lettertypekeuzes hebt ingesteld, selecteert u Opslaan.

    Image
    Image
  5. Nieuwe berichten die op Outlook.com zijn opgesteld, gebruiken nu de door u gekozen standaardlettertypekeuzes.

Als u de lettertype-opties voor slechts één bericht wilt wijzigen, kunt u dit doen tijdens het opstellen van de e-mail. Onderaan het venster waarin u het bericht schrijft, vindt u veel opties om het uiterlijk van uw tekst te wijzigen. Deze instellingen zijn alleen van toepassing op deze e-mail.

FAQ

    Hoe wijzig ik de handtekening in Outlook?

    Als u uw handtekening in Outlook wilt wijzigen, gaat u naar File > Options > Mail > Handtekeningen > Handtekeningen en briefpapierWijzig uw handtekening of selecteer Nieuw om een nieuwe handtekening te maken. Ga in Outlook Mobile naar Instellingen > Signature en maak of wijzig uw handtekening.

    Hoe wijzig ik mijn wachtwoord in Outlook?

    Als u uw Outlook-wachtwoord in Windows wilt wijzigen, gaat u naar Bestand > Accountinstellingen > Accountinstellingen, kies het account > Change Voer een nieuw wachtwoord in. Ga op een Mac naar Tools > Accounts , kies een account en voer een nieuw wachtwoord in.

    Hoe wijzig ik de tijdzone in Outlook?

    Om de tijdzone op het bureaublad van Outlook te wijzigen, gaat u naar File > Options > Calendar> Tijdzones en selecteer de tijdzone die u wilt gebruiken. Ga in Outlook.com naar Settings > View all Outlook Settings > General Category >Taal en tijd Selecteer de Huidige tijdzone vervolgkeuzelijst en kies een nieuwe tijdzone.

Aanbevolen: