Wat is een 4G draadloos netwerk voor mobiele telefoons?

Inhoudsopgave:

Wat is een 4G draadloos netwerk voor mobiele telefoons?
Wat is een 4G draadloos netwerk voor mobiele telefoons?
Anonim

4G wireless is de vierde generatie mobiele service. 4G is een grote stap voorwaarts van 3G en is tot 10 keer sneller dan 3G-service. Sprint was de eerste provider die 4G-snelheden aanbood in de Verenigde Staten, te beginnen in 2009. Nu bieden alle providers dit in de meeste delen van het land aan, hoewel sommige landelijke gebieden nog steeds alleen de langzamere 3G-dekking hebben.

Image
Image

Waarom 4G-snelheid belangrijk is

Terwijl smartphones en tablets de mogelijkheid ontwikkelden om video en muziek te streamen, groeide tegelijkertijd de behoefte aan consistente en duurzame databandbreedte.

Voorheen waren mobiele snelheden veel lager dan de snelle breedbandverbindingen met computers. Aangezien de meeste mobiele data gericht waren op voor mobiel geoptimaliseerde browsers en zeer eenvoudige apps, hadden ze geen grote datapijpen nodig.

4G-snelheid steekt gunstig af bij sommige breedbandopties en is vooral handig in gebieden zonder breedbandverbindingen.

4G-technologie

Hoewel alle 4G-diensten 4G of 4G LTE worden genoemd, is de onderliggende technologie niet bij elke provider hetzelfde. Sommigen gebruiken WiMax-technologie voor hun 4G-netwerk, terwijl Verizon Wireless een technologie gebruikt die Long Term Evolution of LTE wordt genoemd.

Sprint zegt dat zijn 4G WiMax-netwerk downloadsnelheden biedt die tien keer sneller zijn dan een 3G-verbinding, met snelheden die oplopen tot 10 megabits per seconde. Het LTE-netwerk van Verizon levert downloadsnelheden tussen 5 Mbps en 12 Mbps. T-Mobile varieert tussen 7 Mbps en 40 Mbps.

Laat u niet misleiden door snelheidsdrempels. De downloadsnelheid is een functie van de hardwarecapaciteit van het apparaat, de congestie van de dichtstbijzijnde toren, de aard van de gegevens en de locatie van de toren ten opzichte van het apparaat. Zeer weinig mensen ontvangen consequent topprestaties.

Wat komt er daarna?

Binnenkort zullen de bedrijven die WiMax- en LTE-netwerken aanprijzen, praten over IMT-Advanced-technologie, die 5G-snelheden zal leveren. De technologie zal naar verwachting sneller zijn, minder dode zones hebben en datalimieten op mobiele contracten beëindigen. De uitrol zal waarschijnlijk beginnen in grote stedelijke gebieden.

FAQ

    Wat is een 4G mobiele hotspot?

    Een mobiele hotspot is een draagbaar apparaat dat verbinding maakt met internet en fungeert als een draadloze router. Een 4G-hotspot biedt een verbinding via 4G LTE draadloze technologie.

    Wat is een 4G-router?

    In tegenstelling tot een internetrouter die verbinding maakt met een modem, ontvangt een 4G-router draadloos signalen van een mobiele service. De 4G-router levert vervolgens internet aan apparaten op het netwerk via Wi-Fi-hotspot of Ethernet-verbinding.

Aanbevolen: