Hoe tweefactorauthenticatie op iPhone in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe tweefactorauthenticatie op iPhone in te stellen
Hoe tweefactorauthenticatie op iPhone in te stellen
Anonim

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met de beveiliging van je iPhone, en een van de beste manieren om je telefoon te beveiligen is met tweefactorauthenticatie (2FA). Met tweefactorauthenticatie voor iPhone is het veel moeilijker voor hackers om in te breken in je telefoon en toegang te krijgen tot je gegevens.

Dit artikel is geschreven met iOS 13, maar de basisconcepten zijn van toepassing op alle recente versies van iOS. De exacte stappen of menunamen kunnen enigszins verschillen, maar zouden redelijk vergelijkbaar moeten zijn.

Wat is twee-factorenauthenticatie en waarom zou je het gebruiken?

Tweefactorauthenticatie (2FA) is een beveiligingssysteem dat vereist dat je twee gegevens hebt om toegang te krijgen tot een account. Het eerste stukje informatie, of factor, is een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. De tweede factor is meestal een willekeurig gegenereerde numerieke code.

Zo werkt het 2FA-systeem van Apple. Het gebruikt uw Apple ID-gebruikersnaam en -wachtwoord als eerste factor en genereert vervolgens willekeurig een code wanneer u probeert in te loggen op uw account. Omdat elke code maar één keer kan worden gebruikt, is het systeem moeilijker te doorbreken. Twee-factorenauthenticatie is ingebouwd in de iOS-, macOS-, iPadOS-, tvOS- en Apple-websites.

Twee-factor-authenticatie is niet hetzelfde als tweestapsverificatie, wat een oudere – maar minder veilige – optie is die Apple biedt. Tweestapsverificatie werkt alleen op iOS 8 en eerder, en macOS X 10.11 Zolang u nieuwe software gebruikt, kunt u alleen tweefactorauthenticatie gebruiken.

Twee-factorenauthenticatie instellen op iPhone

Als je twee-factor-authenticatie inschakelt op de iPhone, worden zowel je Apple ID als de functies van je iPhone die je Apple ID gebruiken, beveiligd. Zo stelt u het in:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op je naam bovenaan het scherm.
  3. Tik op Wachtwoord en beveiliging.

    Image
    Image
  4. Tik op Twee-factorenauthenticatie inschakelen.
  5. Tik op Doorgaan.

    Als je wordt gevraagd om een van je Apple ID-beveiligingsvragen te beantwoorden, doe dat dan.

  6. Als onderdeel van het installatieproces ontvang je een verificatiecode per sms of telefoontje. Het telefoonnummer invoeren waarop u de code wilt ontvangen.
  7. Kies om de code te ontvangen via Text Message of Phone Call.
  8. Tik op Volgende.
  9. Als je de code hebt gekregen, voer je deze in. Twee-factorenauthenticatie is nu ingeschakeld voor uw Apple ID en iPhone.

Je Apple ID is niet het enige soort account dat je kunt beveiligen met Two Factor Authentication. Gebruik de functie om de beveiliging van allerlei soorten accounts te verbeteren, waaronder Facebook, Gmail, Fortnite en Yahoo Mail.

Hoe u vertrouwde apparaten op iPhone kunt toevoegen

Als extra beveiligingslaag kun je alleen twee-factorenauthenticatie gebruiken om in te loggen op je Apple ID op een vertrouwd apparaat. Dit betekent dat zelfs als een hacker uw Apple ID-gebruikersnaam en -wachtwoord en de eenmalige code zou kunnen krijgen, ze ook fysieke toegang tot een van uw apparaten nodig hebben om toegang te krijgen tot uw account. Vrij veilig!

Volg deze stappen om een vertrouwd apparaat aan uw account toe te voegen:

  1. Begin met een apparaat dat je nog niet hebt gebruikt met tweefactorauthenticatie. Dit moet een apparaat zijn dat u bezit, niet het apparaat van een vriend of familielid. Je hebt ook je iPhone in de buurt nodig.
  2. Log in op uw Apple ID.
  3. Tik op uw iPhone op Toestaan in het pop-upvenster dat u laat weten dat iemand zich aanmeldt bij uw Apple ID.

    Image
    Image
  4. Meld u op het nieuwe apparaat aan met de zescijferige code die naar uw iPhone is verzonden.

    Image
    Image

Nu zijn zowel je iPhone als het tweede apparaat vertrouwd en kunnen ze inloggen op je Apple ID zonder opnieuw twee-factorenauthenticatie uit te voeren. Herhaal dit proces voor zoveel van je apparaten als je wilt.

Hoe vertrouwde apparaten op iPhone te verwijderen

Als je een apparaat wilt verwijderen dat je in het verleden hebt vertrouwd, moet je het van je lijst met vertrouwde apparaten verwijderen. Als u dat niet doet, heeft de volgende eigenaar van het apparaat mogelijk toegang tot uw account. Een apparaat verwijderen uit uw lijst met vertrouwde apparaten:

  1. Tik op uw vertrouwde iPhone op Instellingen.
  2. Tik op uw naam.
  3. Scroll naar beneden naar je lijst met apparaten.
  4. Tik op het apparaat dat je wilt verwijderen.

    Image
    Image
  5. Tik op Verwijderen uit account.
  6. Tik in het pop-upvenster op Verwijderen.

    Image
    Image

Hoe tweefactorauthenticatie op iPhone uit te schakelen

Geïnteresseerd in het uitschakelen van 2FA? Dat kan niet.

Als je twee-factor-authenticatie eenmaal hebt ingesteld op de iPhone (of een ander Apple-apparaat), kun je het niet meer uitschakelen. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is eigenlijk een andere beveiligingsmaatregel. Het uitschakelen van tweefactorauthenticatie zou uw apparaten en uw Apple ID minder veilig maken en Apple wil dat niet toestaan.

Als je gedetailleerde vragen hebt over hoe 2FA werkt of wat je moet doen in bepaalde gecompliceerde scenario's, kun je meer informatie krijgen van Apple's ondersteuning voor tweefactorauthenticatie.

Aanbevolen: