De 10 beste foto-apps voor iPhone

Inhoudsopgave:

De 10 beste foto-apps voor iPhone
De 10 beste foto-apps voor iPhone
Anonim

De standaard iPhone-camera en iOS Photos-app kunnen betrouwbare hulpmiddelen zijn voor het uitvoeren van basisfotografie en beeldbewerking op een iPhone, maar er is een overvloed aan andere iOS-apps die het bekijken waard zijn. Sommige van deze foto-apps voor iPhone kunnen de foto's die je maakt verbeteren, terwijl andere de innerlijke artiest kunnen inspireren met een aantal echt creatieve bewerkingsopties en verbluffende filters.

Hier zijn enkele van de beste fotografie-apps voor de iPhone die het waard zijn om vandaag te proberen.

Beste foto-app voor het toevoegen van tekst: Typorama

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Extreem gemakkelijk te gebruiken.
  • Veel gratis sjablonen van hoge kwaliteit om aan te passen.

Wat we niet leuk vinden

  • Voor veel sjablonen is een maandelijks abonnement van $ 4,99 vereist.
  • Maandelijks abonnement is nodig om het watermerk te verwijderen, maar dit kan worden tegengegaan door simpelweg de afbeelding bij te snijden.

Typorama is een van de beste apps om foto's op je iPhone te maken en ze om te zetten in posters, pamfletten of deelbare memes. Je kunt elke foto van je iPhone-camerarol importeren of kiezen uit een verscheidenheid aan stockfoto's die al beschikbaar zijn in Typorama. Van daaruit kan een verscheidenheid aan tekstsjablonen worden toegevoegd om een professioneel ogende presentatie te maken waar de meeste een grafisch ontwerper een dure vergoeding voor zouden betalen.

Wat echt indrukwekkend is, is de hoge mate van aanpasbaarheid die gratis beschikbaar is in de app. U kunt de tekstkleur wijzigen, een schaduw toevoegen en zelfs transformeren en effecten toepassen. Er is een betaald maandelijks abonnement voor extra voorinstellingen en filters, maar de gratis inhoud is meer dan genoeg voor de meeste mensen.

Beste iPhone-foto-app voor sociale media: Canva

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vooraf ingestelde beeldverhoudingen voor Instagram-berichten, Instagramverhalen, visitekaartjes en meer.
  • Gratis tools voor het maken van geanimeerde afbeeldingen met uw foto's.

Wat we niet leuk vinden

  • Je moet een Canva-account maken voordat je een van de functies ervan kunt gebruiken.
  • De gebruikersinterface kan even wennen zijn, zelfs voor ervaren ontwerpers.

Voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoper alternatief voor Adobe Photoshop, is de beeldbewerkingstool Canva een geweldige app. De iPhone-app beschikt over een breed scala aan bewerkingstools voor het vergroten of verkleinen en aanpassen van foto's die op uw apparaat zijn opgeslagen, en hoewel het geen genuanceerde kleurafstemming van andere apps biedt, beschikt Canva over tal van filters die voor de meeste gebruikers voldoende zouden moeten zijn.

Wat Canva echt onderscheidt, is de grote bibliotheek met vooraf ingestelde projecten met de exacte pixelbreedte en -hoogte voor specifieke gebruikssituaties, zoals een Facebook-omslagfoto, visitekaartje of Instagram-verhaal. Het enige nadeel is de gebruikersinterface die soms behoorlijk frustrerend kan zijn met zijn dubbelzinnige gebaren en bedieningselementen.

Beste foto-app voor iPhone-collages: PicCollage Grid & Photo Editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer eenvoudig om afbeeldingen toe te voegen en de collage aan te passen.
  • Veel gratis opties zonder te betalen voor een upgrade.

Wat we niet leuk vinden

  • De hoeveelheid advertenties voor de betaalde upgrade is een beetje irritant.
  • Veel prompts voor app-meldingen.

PicCollage Grid & Photo Editor is een gratis iPhone-app die precies doet wat de naam doet vermoeden. Binnen enkele seconden kan iedereen deze app gebruiken om collages van hoge kwaliteit te maken met hun eigen foto's en afbeeldingen die rechtstreeks vanaf hun iOS-apparaat zijn geüpload. Niet alleen kan de stijl van de collage worden aangepast, maar ook de breedte van de opening tussen elke afbeelding kan worden gewijzigd, evenals de achtergrondkleur of het patroon.

Een collage bewerken in PicCollage Grid & Photo Editor is heel eenvoudig, omdat bijna elke taak slechts een enkele tik of het slepen van een schuifregelaar vereist. In tegenstelling tot andere iPhone-foto-apps, is hier geen giswerk. Dit is een fotografie-applicatie die iedereen kan gebruiken.

iPhone Photography-app voor geavanceerde gebruikers: Darkroom Photo Editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Directe toegang tot je fotobibliotheek vanuit de app is erg handig.
  • Veel geavanceerde bewerkingstools die professionele fotografen gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Een beetje te geavanceerd voor informele gebruikers.
  • Kost ongeveer $50 om alle functies te ontgrendelen, wat erg duur is.

Darkroom is een uiterst uitgebreide app voor het bewerken van foto's voor iOS met een verscheidenheid aan tools voor het verfijnen van elk aspect van de afbeelding. Basisfilters en bijsnijdgereedschappen zijn aanwezig, maar ook enkele echt diepgaande kleurbedieningen die Darkroom tot een van de beste foto-apps voor iPhone maken, ontworpen voor echte professionele fotografen en ontwerpers.

Hoewel het weliswaar te geavanceerd is voor gewone Instagrammers, is deze foto-app duidelijk niet ontworpen voor die doelgroep, vandaar de hoge prijs die nodig is om alle functies permanent te ontgrendelen.

Beste Instagram Picture-app voor iPhone: Instasize Photo Editor + Video

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt als een geweldige aanvulling op de officiële Instagram iPhone-app.
  • Veel functies en gemakkelijk te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • App probeert je bij het opstarten te misleiden om je aan te melden voor een maandelijks abonnement.
  • Sommige kleurgereedschappen zijn behoorlijk zwak.

Instasize is een van de vele foto-apps voor iPhone die gericht zijn op moderne Instagram-gebruikers en influencers op sociale media die hun sociale spel willen verbeteren en impact willen maken met hun fotografie. Een goede selectie van kleurhulpmiddelen en filters is hier beschikbaar, zodat u het eindproduct kunt opslaan en onmiddellijk kunt uploaden naar Instagram zonder aanvullende wijzigingen aan te brengen, maar de echte ster is de kadertool die een rand rond uw foto toevoegt

De breedte van de frames kan naar smaak worden aangepast en de mogelijkheid om gradiënten, ontwerpen en foto's toe te voegen, plaatst Instasize boven zijn rivalen. Een maandelijks abonnement van $ 4,99 is nodig om extra filters te ontgrendelen, maar er is genoeg te bieden voor de gratis gebruiker met een beperkt budget.

Meest unieke filterfoto-app: Prisma Photo Editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Filters zijn echt van hoge kwaliteit en gevarieerd.
  • Zeer snel en gemakkelijk te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Het welkomstscherm van de app laat het lijken alsof een abonnement nodig is, maar dat is niet zo.
  • Premium betaald abonnement vereist voor HD-foto's.

Prisma Photo Editor is een iPhone-fotografie-app die zich volledig richt op het transformeren van gewone foto's of afbeeldingen in stijlvolle kunstwerken. Veel foto-apps bieden vergelijkbare filters, maar weinigen maken de belofte waar om kunstwerken te maken die op zichzelf kunnen staan en indruk kunnen maken in plaats van alleen een curiositeit te zijn die niemand gebruikt.

Een maandelijks abonnement van $ 7,99 is nodig om toegang te krijgen tot alle filters, maar een van de premium-opties wordt dagelijks willekeurig aangeboden naast de acceptabele selectie van gratis. Een kijkje waard als u op zoek bent naar iets anders.

Beste app voor retrofotografie op iPhone: FIMO analoge camera

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een fantastisch origineel idee voor een fotografie-app.
  • Foto's zien er merkbaar anders uit wanneer elk filmtype wordt gebruikt.

Wat we niet leuk vinden

  • Minimalistische gebruikersinterface kan sommige gebruikers verwarren en uitschakelen.
  • Degenen die niets weten over filmtypes zullen verloren gaan.

FIMO Analog Camera is misschien niet een van de beste fotografie-apps voor iPhone, maar het is een van de meer unieke met een geweldige retro-vibe die de nostalgische fotograaf zal aanspreken.

Eenmaal geopend, werkt de hele app als een ouderwetse camera zonder de typische app-bedieningen die iPhone-gebruikers gewend zouden zijn. In plaats daarvan moet je op de cameraknop op het scherm tikken om een foto te maken of met de camerarol langs de onderkant vegen om een ander type film te selecteren, waardoor elke foto die je maakt er kunstmatig uitziet alsof hij op een echte film is gemaakt.

Coolste iPhone Fotografie iPhone-app: Glitche

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Briljant gebruik van 3D-bewerking om epische beelden te maken.
  • Massieve bibliotheek met tools voor gratis gebruikers.

Wat we niet leuk vinden

  • Het opslaan en bewerken van een-g.webp
  • Camera- en videofilters hebben voor elk een ontgrendeling van $ 4,49 nodig.

Glitche is een unieke fotografie-app in de App Store van Apple vanwege de nogal exclusieve focus op digitale vervormingsfilters en edgy 3D-beelden die kunnen worden bewerkt en over een foto kunnen worden geplaatst. De app maakt het ook mogelijk om gifs en video's te maken en bevat ook enkele AR-functionaliteit (augmented reality).

De hoeveelheid beeldbewerkings- en creatiepotentieel in Glitche is echt indrukwekkend, maar het wordt aanzienlijk beperkt door in-app-aankopen en een zeer verwarrende gebruikersinterface die de meeste gebruikers een heel weekend zal kosten om te trainen. Eenmaal onder de knie kan Glitche echter een krachtig hulpmiddel voor iPhone-fotografen zijn.

Beste iPhone-foto-app voor Photoshop-fans: Adobe Photoshop Express

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De gebruikersinterface zal zeer vertrouwd zijn voor pc- en Mac-gebruikers van Photoshop.
  • Integratie van Adobe's eigen in-app sociale netwerk is geweldig ter inspiratie.

Wat we niet leuk vinden

  • Soms kan het moeilijk zijn om te bepalen welke actie een betaalde abonnementsadvertentie zal activeren.
  • Aantal functies kan in het begin overweldigend zijn.

Als je ook maar de minste interesse in fotografie hebt, zou je gehoord hebben van Adobe's Photoshop-software die door talloze professionele fotografen, ontwerpers en journalisten over de hele wereld wordt gebruikt. Adobe Photoshop Express is zijn kleine broertje dat puur is ontworpen voor aanraakapparaten zoals de iPhone en het biedt op indrukwekkende wijze de meeste tools die in de hoofdversie worden gevonden.

Je kunt bijsnijden, kleurniveaus aanpassen en foto's transformeren en hoewel er nogal wat filters en tools verborgen zijn achter een maandelijks betaald abonnement, is alle kernfunctionaliteit gratis en werkt ze heel goed. Als een toegevoegde bonus beschikt Adobe Photoshop Express ook over een eigen in-app sociaal netwerk dat u de bewerkingen laat zien die door andere gebruikers zijn gemaakt, naast de originele afbeelding waaraan ze hebben gewerkt.

Beste iPhone Motion Blur-app: Slow Shutter Cam

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Voegt de juiste camera-instellingen toe aan iPhone-smartphones en iPads.
  • Geweldig voor het maken van foto's van lichte paden.

Wat we niet leuk vinden

  • Casual-fotografen moeten wat terminologie opzoeken voordat ze gebruiken.
  • App is niet gratis, maar $ 1,99 is ook niet duur.

Slow Shutter Cam is de beste app voor het maken van foto's van verkeerslichtsporen en scènes die bewegingsonscherpte vereisen op een iPhone. De app is ook een noodzaak voor iPhone-bezitters, aangezien de standaard iOS Camera-app de sluitertijd niet kan vertragen om deze effecten zelf te creëren.

Slow Shutter Cam is redelijk eenvoudig te gebruiken met zijn basisaanwijzen-en-klikken-functionaliteit, maar het is de moeite waard om het belang van ISO en sluitertijd te lezen om echt het meeste uit de app te halen.

Aanbevolen: