Apple sluit nieuwe meerjarige deals met platenlabels

Inhoudsopgave:

Apple sluit nieuwe meerjarige deals met platenlabels
Apple sluit nieuwe meerjarige deals met platenlabels
Anonim

Waarom dit ertoe doet

Streamingservices zoals Apple Music zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de populairste artiesten en nummers van de grootste labels. Deze nieuwe deals zullen ervoor zorgen dat Apple tot ver in de toekomst toegang heeft voor zijn abonnees.

Image
Image

Apple heeft recentelijk verschillende nieuwe meerjarige deals getekend met enkele van de grootste platenlabels, volgens de Financial Times, zoals gerapporteerd door MacRumors.

So What: Hoewel industriecontracten misschien een beetje te veel lijken in honkbal, is het feit dat Apple in staat is geweest om in het reine te komen met labels voor enorm populaire artiesten zoals Taylor Swift, Lizzo, Adele en meer, betekent gewoon dat je er veel langer naar kunt luisteren.

Zoals MacRumors opmerkt, heeft concurrent Spotify onlangs problemen gehad met het vernieuwen van hun eigen muziekrechten, dus dit zou Apple op termijn een duidelijk voordeel kunnen opleveren.

Conflicterende cijfers: Sommige bronnen plaatsen Apple Music bovenaan de lijst van betaalde abonnees, terwijl andere erop wijzen dat Spotify meer abonnees heeft en in het algemeen luistert. Beide diensten moeten hun grote catalogi met populaire muziek behouden om ervoor te zorgen dat leden hun maandelijkse contributie betalen.

Bottom line: Het is onwaarschijnlijk dat Spotify de komende maanden geen eigen deals sluit met alle grote labels, maar het vermogen van Apple om met deze grote mediabedrijven samen te werken is zeker een van zijn sterke punten in de streaming muziekoorlogen.

Aanbevolen: