Wat is een Kindle?

Inhoudsopgave:

Wat is een Kindle?
Wat is een Kindle?
Anonim

Een Kindle is een digitaal leesapparaat van Amazon. Er zijn sinds 2007 verschillende soorten en modellen Kindle-apparaten geproduceerd en verkocht door de winkelgigant.

Kindle Development

De eerste Kindle kwam in 2007 uit met één hoofddoel: e-boeken mainstream maken. Het was binnen vijf uur uitverkocht en kon pas in het voorjaar van 2008 worden aangevuld.

De vroegste Kindle-apparaten hadden geen aanraakbediening, maar ze hadden wel toetsenborden (vergelijkbaar met BlackBerry-apparaten). Amazon's lancering van zijn Kindle-apparaat van de vierde generatie in 2011 was de eerste die het toetsenbord verwisselde voor aanraakbediening.

Image
Image

Naarmate de Kindle in de loop der jaren is geëvolueerd, zijn er meer indrukwekkende functies in het ontwerp verwerkt, waaronder een verlicht display voor lezen in het donker, betere functionaliteit voor het omslaan van pagina's, een E-Ink-display met hogere dichtheid voor een schone en heldere leeservaring (dicht bij een echt boek) en meer opslagruimte.

Hoe Kindle-apparaten werken

Kindle-apparaten zijn ontworpen om naadloos samen te werken met de uitgebreide Kindle Store-bibliotheek van Amazon, inclusief het Kindle Unlimited-programma. Om een Kindle te gaan gebruiken, hoef je hem alleen maar aan te zetten en verbinding te maken met wifi.

Zodra je verbinding hebt gemaakt met wifi en bent ingelogd op je Amazon-account, kun je in de Kindle Store naar boeken zoeken, ze kopen en ze direct op je apparaat laten bezorgen. De digitale formaten van alle boeken, tijdschriften of kranten die je koopt en downloadt naar je Kindle-apparaat, worden zowel lokaal op het apparaat als in de cloud opgeslagen via je Amazon-account. Als je lokale bibliotheek e-boeken ondersteunt, kun je boeken lenen met de Libby-app en de boeken rechtstreeks naar je Kindle laten sturen.

Ontdek wat Amazon Cloud Reader is en hoe je het kunt gebruiken.

Kindle-functies

De meest recente Amazon Kindle-modellen bevatten de volgende functies:

  • 2 tot 4 gigabyte aan opslagruimte (tot bijna 1.400 boeken)
  • 6 tot 7-inch scherm
  • Ingebouwde verstelbare LED-verlichting aan de voorkant
  • Resolutie van 167 tot 300 ppi
  • Verblindingsvrij touchscreen-display
  • Wi-Fi- of 4G-connectiviteit
  • Weken batterijduur
  • Schermrotatiedetectie voor een betere weergave in liggende of staande modus
  • At-a-tap-bediening om tekst te markeren, woorden te vertalen, op te zoeken in het woordenboek, annotaties toe te voegen en de tekstgrootte aan te passen
  • Bladwijzers voor pagina's
  • Vloeiende functionaliteit voor het omslaan van pagina's
  • Voorbeelden om te lezen voordat je iets koopt
  • Archiveringsfunctie
  • Organisatie door collecties aan te maken
  • Facebook en Twitter integratie

Het nieuwste high-end Kindle-model, de Oasis, wordt geleverd met extra functies, waaronder meer verlichtingsaanpassingen, ergonomisch ontwerp, automatisch draaiende paginaoriëntatie en knoppen om pagina's om te slaan.

Hoe de Kindle verschilt van andere tablets en e-readers

Een Kindle ziet eruit als en werkt zeer vergelijkbaar met elke andere tablet of e-reader. Het is plat, compact en werkt door het touchscreen te gebruiken om te navigeren.

Kindle-apparaten zijn echter specifiek gemaakt voor het browsen, kopen, downloaden en lezen van Kindle-e-boeken. Dat is het belangrijkste doel.

Tablets zijn een algemeen type apparaat dat bedoeld is om te genieten van een reeks technologische activiteiten, zoals surfen op internet, multimediagebruik, softwaregebruik en meer. Alle Kindle-apparaten, met uitzondering van het Fire-model, bevatten een besturingssysteem en beeldscherm dat het alleen beperkt tot toegang tot de Kindle Store en het lezen van de boeken die je koopt/downloadt.

Amazon kwam in 2011 met een meer multifunctioneel Kindle-model genaamd Fire (voorheen Kindle Fire), dat kan worden gebruikt als Amazon Kindle Store-e-reader naast een tabletcomputer om op internet te surfen, te luisteren naar muziek, video's kijken en games spelen. Amazon biedt ook zijn eigen reeks apps die kunnen worden gedownload naar de Fire (en andere app-enabled Amazon-producten zoals de Fire TV).

De Kindle-app op je tablet of smartphone gebruiken

Amazon biedt een gratis Kindle-app voor zowel iOS- als Android-platforms. Met de app kun je in wezen genieten van een vergelijkbare ervaring op je bestaande tablet of smartphone zonder dat je een Kindle-apparaat hoeft aan te schaffen.

Android-gebruikers kunnen boeken kopen via de Kindle-app, maar iOS-gebruikers niet. iOS-gebruikers moeten boeken kopen op Amazon.com in een webbrowser, die vervolgens via hun overeenkomstige Amazon-account naar hun app worden overgebracht.

Net zoals je een echt Kindle-apparaat gebruikt, kun je het Kindle iOS- of Android-apparaat gebruiken om boeken te kopen, recensies te lezen, voorbeelden te krijgen om te lezen, de pagina's om te slaan terwijl je leest, bladwijzers te maken voor pagina's, tekst te markeren, notities toe te voegen, pas de tekstgrootte aan, verander de achtergrond en meer. Het is een geweldig, gratis alternatief om een Kindle-achtige leeservaring te krijgen vanaf je bestaande apparaat.

Aanbevolen: