Samsung CF591 Review: een levensvatbare gamingmonitor

Inhoudsopgave:

Samsung CF591 Review: een levensvatbare gamingmonitor
Samsung CF591 Review: een levensvatbare gamingmonitor
Anonim

Bottom Line

Betaalbaar en aantrekkelijk, de Samsung CF591 is een goede optie voor diegenen die een gebogen monitor met een groter scherm willen, maar geen fortuin willen uitgeven.

Samsung CF591

Image
Image

We hebben de Samsung CF591 Curved LED Monitor gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Samsung C27F591 is een aantrekkelijke optie voor gamers gezien het gebogen 27-inch scherm en FreeSync-compatibiliteit. Helaas zijn er ook verschillende gebieden waar het tekortschiet. Ik heb de Samsung C27F591 twee weken getest en het ontwerp, het installatieproces, de beeld- en geluidskwaliteit en de prestaties geëvalueerd om te zien hoe deze zich verhoudt tot andere monitoren op de markt.

Bekijk onze gids voor de beste budget gaming-monitoren die je vandaag kunt kopen.

Ontwerp: Slank, maar een beetje wiebelig

Het gebogen scherm van de C27F591-monitor is omgeven door een extreem dunne zilveren rand. Er is ook een dunne zwarte binnenrand, maar deze v alt nauwelijks op. Met een scherm dat bijna van rand tot rand reikt, ziet de CF591 er elegant en verfijnd uit. De achterkant van de monitor is een glanzend witte kunststof afwerking. Hoewel de glanzende plastic afwerking er wat goedkoop uitziet, is hij gemakkelijk te onderhouden. U kunt het oppervlak eenvoudig schoonvegen en de achterkant van de monitor stof- en vingerafdrukvrij houden.

De aan/uit-knop bevindt zich in de linkerbenedenhoek aan de achterkant van de monitor en doet ook dienst als joystick voor het menu, waarmee u de instellingen op de C27F591 kunt aanpassen. De joystick is ongelooflijk intuïtief en gebruiksvriendelijk, en hij zit niet in de weg, zodat u zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over het per ongeluk indrukken van een knop of het wijzigen van instellingen.

Image
Image

De standaard van de monitor is enigszins uniek. Hoewel de standaard een behoorlijke hoeveelheid bureauruimte in beslag neemt, is het esthetisch aantrekkelijk en geeft het de monitor bijna een zwevend effect. De grote, ronde basis heeft een diameter van ongeveer 10 inch, maar de basis voelt niet stevig aan omdat de arm van de monitor te dun en te lang is. Als je tegen je bureau botst, wiebelt de monitor behoorlijk omdat de dunne arm van de standaard de monitor een beetje topzwaar maakt. U kunt de monitor kantelen (van -2 tot 20 graden), maar deze biedt geen hoogteverstelling.

De poorten bevinden zich aan de achterkant van het apparaat en ze bevinden zich in de buurt van de onderkant van de monitor, maar ze zijn ook pal in het midden gepositioneerd, in plaats van naar links of rechts verschoven te zijn. De poorten bevinden zich direct boven waar de arm van de standaard op de monitor wordt aangesloten, en dit maakt het een beetje moeilijk om uw bedrading te verbergen. Er zit een haak aan de standaard waar je je kabels in kunt stoppen, maar ze worden niet zo goed weggestopt als wanneer de poorten verschoven waren.

Hoewel deze monitor relatief groot is, zijn er geen montagegaten op het achterpaneel, dus je kunt er niet zomaar een VESA-montage op plakken. Om de C27F591 aan de muur of op het bureau te bevestigen, moet u een adapterset gebruiken.

Met een scherm dat bijna van rand tot rand reikt, ziet de CF591 er elegant en verfijnd uit.

Configuratieproces: staan, plug en play

Als je de doos opent, vind je de Samsung CF591 gebogen monitor, de standaard voor de monitor, de voeding en adapter, een meegeleverde HDMI-kabel en documentatiemateriaal. U hebt een kruiskopschroevendraaier of een platte schroevendraaier nodig om de standaard te monteren, maar het installatieproces duurt minder dan 10 minuten.

De monitor wordt geleverd met een HDMI-kabel, maar als je verbinding wilt maken via VGA of DP, moet je er zelf voor zorgen. Er is ook geen USB-poort op de monitor. De monitor zelf is plug and play - sluit de voeding en een kabel aan op je toren of laptop. Om de standaard te monteren, gebruikt u een schroevendraaier om de onderste twee schroeven in de nek te schroeven en schuift u de standaard op de monitor.

Image
Image

Beeldkwaliteit: Levendige kleuren, goed contrast

Het toevoegen van FreeSync en een gamemodus betekent niet noodzakelijk dat de randapparatuur geschikt is als gamingmonitor, maar de C27F591 presteert goed met de meeste pc- en consoletitels. Ik merkte een klein beetje kleurvervorming op bij first-person shooters, maar het was vrij mild. Ik zag ook wat ghosting bij Mortal Kombat 11 en Forza Horizon 4 (dat komt niet voor op mijn Acer Predator XB1).

Over het algemeen heeft de monitor een helder en duidelijk beeld, ondanks de minder dan indrukwekkende maximale resolutie van 1920 x 1080. De verversingssnelheid van 60 Hz is redelijk en de responstijd van 4 ms van de monitor is niet bepaald opvallend. Maar dit is een VA-monitor, dus ik verwachtte een langzamere responstijd. Je kunt het overklokken (tot ongeveer 72 Hz), en er zijn instellingen binnen het OSD waarmee je de responstijd kunt aanpassen (tussen standaard, snel of snel), hoewel het opstarten van de instelling meer problemen kan opleveren dan het waard is voor de meeste games, omdat u enige vertraging kunt opmerken. Het VA-paneel heeft Freesync, dus als je een compatibele (AMD) grafische kaart hebt, kan dit helpen bij het verminderen van haperingen en schermscheuren die kunnen optreden wanneer je grafische kaart sneller frames verzendt dan je monitor kan verwerken.

De monitor heeft een helder en duidelijk beeld, ondanks de minder dan indrukwekkende maximale resolutie van 1920 x 1080.

De best gebogen monitoren hebben net genoeg kromming om de kijkhoeken te verbeteren, maar niet zo veel dat het vervorming veroorzaakt. De C27F591 heeft een kromming van 1.800R. De kromming is subtiel, maar toch aanwezig genoeg om die betere kijkhoeken te bieden. Met een contrastverhouding van 3000:1 en ongeveer 119 procent ondersteuning van het RGB-kleurengamma, is de kleur levendig en zijn de donkere tinten verrassend rijk. Het heeft ook verschillende helderheidsmodi voor het bekijken van films, basisgebruik of voor het verbeteren van het contrast. Er is een gamemodus, die de instellingen voor console- en pc-gaming optimaliseert, en je kunt ook profiteren van instellingen zoals eco-modus en eyesaver-modus.

Audio: Beter dan de meeste monitoren

De CF591-monitor van Samsung heeft voldoende geluidskwaliteit voor zowel films als gaming. De luidsprekers bevinden zich op het achterste onderste gedeelte van de monitor, met één luidspreker aan elke kant van de arm. Met de dubbele ingebouwde stereoluidsprekers van vijf watt wordt het geluid behoorlijk luid, maar het mist volheid bij hogere volumes. De hoge tonen en middentonen zijn duidelijk, maar de bas is oppervlakkig. Wanneer je het geluid van de standaardmodus naar muziekmodus of filmmodus verandert, wordt de bas iets versterkt, maar de bas is niet pittig in een van de geluidsmodi. Positief is dat spraak heel duidelijk doorkomt en de luidsprekers wedijveren met die van enkele van de beste computermonitoren in deze prijsklasse. Er is ook een audio-aansluiting voor het aansluiten van een externe luidspreker. Je kunt een koptelefoon aansluiten om te gamen/wanneer je de mensen om je heen niet wilt storen.

Image
Image

Software: eenvoudig splitsen

De ongelooflijk onhandige naam Easy Setting Box SW is downloadbare software voor het splitsen van schermen die beschikbaar is voor de CF591 en waarmee u uw vensters snel en gemakkelijk kunt rangschikken en herschikken. U kunt een sjabloon kiezen die aangeeft op welke manier u uw vensters wilt rangschikken, en wanneer u meerdere vensters opent, kunt u ze allemaal tegelijk zien. De software is vrij eenvoudig, maar doet zijn werk goed, en het is vooral handig als je de monitor voor je werk gebruikt.

De CF591 doet goed dienst als productiviteitsmonitor. Als je normaal gesproken drie schermen op je werk gebruikt, kun je dit gemakkelijk terugbrengen tot twee vanwege het grote formaat en de schermsplitsing zodat je meer taken kunt beheren.

Bottom Line

De Samsung C27F591 is nu een paar jaar op de markt, dus de prijs is een beetje gedaald sinds hij voor het eerst werd uitgebracht. We hebben de monitor te koop gezien voor tussen $ 220 en $ 270.

Concurrentie: een gebogen mededinger

Acer ED3 (bekijk op Amazon ): Acer's ED3-monitoren zijn ook compatibel met FreeSync, en u kunt een Acer ED3-monitor vinden met vergelijkbare prijzen en specificaties. Net als de Samsung C27F591 heeft de Acer ED273-monitor een 27-inch scherm, een resolutie van 1920 x 1080, een responstijd van 4 ms en horizontale en verticale kijkhoeken van 178 graden. Hoewel de ED273 een snellere verversingssnelheid van 75 Hz heeft, heeft hij slechts luidsprekers van 3 watt (in plaats van luidsprekers van 5 watt zoals de Samsung C27F591). De Samsung C27F591 heeft ook een unieker ontwerp dan de Acer ED273.

Samsung CF390 (bekijk op Amazon) : Samsung's CF390-monitor kost minder dan $ 200 voor een 24-inch schermformaat, en het lijkt op het eerste gezicht op de CF591. Het heeft dezelfde resolutie, kromming, responstijd en kijkhoeken als de CF591. Het heeft zelfs een soortgelijk uitziende standaard. Naast het kleinere schermformaat heeft het echter ook een ander kleurenschema en heeft de achterkant bevestigingsgaten.

De Samsung CF591 is een aantrekkelijke monitor met een levendig, gebogen scherm

De responstijd en verversingsfrequenties van de monitor laten te wensen over, maar de toevoeging van FreeSync zorgt voor een scheurvrij, haperend beeld. Over het algemeen presteert de CF591 goed en biedt hij een kwaliteitservaring voor degenen die de monitor gebruiken voor gaming, productiviteit of dagelijks gebruik.

Specs

  • Productnaam CF591
  • Product Merk Samsung
  • SKU 5044701
  • Prijs $269.99
  • Productafmetingen 24,18 x 10,64 x 18 inch.
  • Garantie Een jaar
  • Compatibiliteit FreeSync
  • OS-compatibiliteit Mac, Windows
  • Schermgrootte 27 inch
  • Schermkromming 1800R
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Beeldverhouding 16:9
  • Vernieuwingsfrequentie 60 Hz
  • Horizontale kijkhoek 178 graden
  • Verticale kijkhoek 178 graden
  • Responstijd 4 ms
  • Contrastverhouding 3.000:1
  • Helderheid 250 nits
  • Poorten HDMI, VGA, DisplayPort, Audio in, Hoofdtelefoon Uit
  • Luidsprekers 2 x 5 watt stereoluidsprekers
  • Connectiviteitsopties HDMI, VGA, DP
  • Typisch stroomverbruik 36W

Aanbevolen: