Alles wat u moet weten over iTunes-filmverhuur

Inhoudsopgave:

Alles wat u moet weten over iTunes-filmverhuur
Alles wat u moet weten over iTunes-filmverhuur
Anonim

Films huren bij Apple is gemakkelijk, of je nu een iOS-apparaat, Apple TV, een Mac of Windows-pc hebt. Apple heeft een paar wijzigingen aangebracht ten opzichte van iTunes, dus afhankelijk van de apparaten en besturingssystemen die je gebruikt, gebruik je verschillende software om de film te huren en te bekijken.

Zo gaat het in elkaar als je een film van Apple wilt huren:

  • Macs met de Catalina-versie van macOS: Apple TV-app
  • Macs met de Mojave-versie en eerder van macOS: iTunes
  • iOS-apparaten: Apple TV-app
  • Apple TV: Films-app
  • Windows-pc's: iTunes

Vereisten voor het huren en bekijken van films van Apple

Als je films van Apple wilt huren, heb je een Apple ID nodig met een geldige creditcard of betaalpas erop. Je hebt ook een snelle internetverbinding van minimaal 8 megabit per seconde nodig voor high-definition films.

Wat de software betreft, heb je macOS nodig (dat bij de Apple TV-app wordt geleverd) of, als je een oudere versie van macOS gebruikt, de nieuwste versie van iTunes, iOS of tvOS.

Als je je gehuurde films van Apple wilt bekijken, heb je een van de volgende dingen nodig:

  • Een iPhone, iPod Touch of iPad met iOS 3.1.3 of hoger
  • Een Apple TV
  • Een Mac of pc
  • Een iPod Classic
  • Een iPod nano (3e-5e generatie)

Kostenverschillen voor Apple Movie Rentals

Verschillende factoren zijn van invloed op de prijs van een huurfilm van Apple. Het belangrijkste verschil is tussen standaard- en high-definition versies. Voor dezelfde film kost de HD-versie meer dan de SD-versie, maar deze kan ook speciale functies en inhoud bevatten, zoals verwijderde scènes en featurettes.

Andere verhuur is hoger geprijsd omdat ze iets extra's bieden. In veel gevallen betekent dit dat de film beschikbaar is als huurfilm door Apple terwijl deze nog in de bioscoop draait of zelfs voordat deze in première gaat. In beide gevallen betaal je een premie om de film eerder te zien of om hem te zien zonder de deur uit te gaan.

Voorwaarden en tijdslimieten van Apple Movie Rentals

Er gelden twee tijdslimieten als het gaat om het huren van Apple Movie-films.

De eerste bepa alt hoe lang je de film moet bekijken nadat je je aankoop hebt gedaan. Je hebt 30 dagen vanaf de dag dat je huurt om het te bekijken. Als je de film niet in die periode van 30 dagen bekijkt, verloopt je huurperiode en moet je hem opnieuw huren.

De tweede begint zodra je je gehuurde film voor de eerste keer begint af te spelen. Nadat je op Afspelen hebt gedrukt, heb je 48 uur om het te bekijken. Als je dat niet doet, verloopt de video en moet je hem opnieuw huren. Je kunt de film in die periode zo vaak bekijken als je wilt.

Nadat je een film hebt bekeken of als de huurperiode is verstreken, verwijdert je apparaat deze automatisch van je apparaten.

Apple Movie Rentals downloaden met de Apple TV-app

Zolang je verbonden blijft met internet, hoef je de films die je huurt niet te downloaden om ze te bekijken. Ze streamen rechtstreeks van Apple naar uw computer. Maar als je gaat reizen, kun je ze ook downloaden en overal bekijken.

Je kunt geen films downloaden naar de Apple TV, ze kunnen alleen worden gestreamd. Hetzelfde geldt voor elke smart-tv waarop de Apple TV-app wordt uitgevoerd.

We gaan ervan uit dat je de film hebt gevonden die je wilt huren. Om het te downloaden voor offline weergave:

  1. Selecteer Huur en bevestig de betaling.
  2. Selecteer Huur en kijk later.
  3. Terwijl je nog in de Apple TV-app zit, selecteer je Bibliotheek.
  4. Selecteert Verhuur.

  5. Selecteer het downloadpictogram van a (wolk met een naar beneden gerichte pijl) en het downloaden naar uw apparaat begint.

Apple Movie Rentals downloaden met iTunes

Je kunt nog steeds films downloaden via iTunes op Macs met pre-Catalina-besturing en pc's met Windows.

Deze screenshots zijn op een Mac, maar het werkt op dezelfde manier in iTunes voor Windows.

  1. Open iTunes, open het vervolgkeuzemenu (in de linkerbovenhoek van het venster) en klik op de lijst Movies.

    Image
    Image
  2. Klik op de Niet bekeken knop.

    Image
    Image
  3. Het volgende scherm toont uw verhuur. Klik op het Cloud pictogram om er een naar uw computer te downloaden.

Beschikbaarheid van gehuurde films

De Apple TV-app biedt een centrale locatie voor alle inhoud die aan je Apple ID is gekoppeld, maar dat geldt alleen voor films en tv-programma's die je koopt. Je kunt iTunes-huur bekijken op elk apparaat dat je bezit, ongeacht het apparaat waarmee je de aankoop hebt gedaan, maar het kan maar op één ervan tegelijk worden afgespeeld.

Je zou dus een huurpakket op je Mac kunnen kopen, het op je iPad kunnen starten en het op je Apple TV kunnen afmaken. Maar je kunt het niet tegelijkertijd op je iPad en Apple TV bekijken.

Aanbevolen: