CamKix Bluetooth-statiefoverzicht: klein, maar bekwaam

Inhoudsopgave:

CamKix Bluetooth-statiefoverzicht: klein, maar bekwaam
CamKix Bluetooth-statiefoverzicht: klein, maar bekwaam
Anonim

Bottom Line

De CamKix Bluetooth Camera Sluiter Afstandsbediening en Statief is een uiterst betaalbare optie voor zowel casual als professionele fotografen of vloggers die een eenvoudig en draagbaar product willen om de opname-ervaring te verbeteren.

CamKix Bluetooth Camera Sluiter Afstandsbediening en Premium Statief

Image
Image

We hebben het CamKix Bluetooth-statief gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Kleine statieven zijn niet moeilijk te vinden, maar als u op zoek bent naar meer dan alleen een compact formaat, dan is de CamKix Bluetooth Camera Shutter Remote Control and Tripod de perfecte oplossing. Je kunt dit statief met uitschuifbare poten vanuit verschillende opnamehoeken en zelfs als handgrip gebruiken. Zelfs geadverteerd als een vlog-kit door de fabrikant, biedt dit statief veel veelzijdigheid voor zowel professionals als casual fotografen, Instagrammers, GoPro-enthousiastelingen en vloggers.

We hebben dit kleine, maar veelzijdige statief getest om te zien hoe gemakkelijk het was om de geadverteerde opnamegrepen en -hoeken, het reactievermogen van de afstandsbediening en de algehele stevigheid van het apparaat te gebruiken.

Ontwerp: eenvoudig maar solide

Het CamKix-statief is eenvoudig maar efficiënt ontworpen met zware kunststoffen en een solide metalen kogelkop. Hoewel het statief met 3,4 x 0,4 x 3 inch (HWD) vrij klein is, biedt het compacte formaat stabiliteit en houdkracht. De korte en stevige poten met rubberen handgrepen aan de onderkant geven het statief grip en substantie. De poten zijn eenvoudig uit te schuiven en op te vouwen en in opgevouwen toestand kan het statief worden gebruikt als handgreep of selfiestick voor nog meer variatie in het fotograferen.

Image
Image

De enige gebieden waar het ontwerp een beetje tekortschiet, zijn de smartphonehouder en het rotatiemechanisme van de kogelkop. De smartphonehouder heeft een veerbelast ontwerp waardoor je hem eenvoudig ver genoeg kunt trekken om je smartphone erin te plaatsen. CamKix boten meestal universele compatibiliteit met smartphones met een maximale rek van bijna 4 inch. We konden comfortabel een iPhone 6S passen, maar hadden meer moeite met een iPhone 7 Plus en iPhone X, die beide net iets onder en meer dan 3 inch breed zijn. We moesten wel op onze vingers letten om te voorkomen dat we in de klem zouden knijpen.

De korte en stevige poten met rubberen handgrepen aan de onderkant geven het statief grip en stevigheid.

Het andere nadeel dat we hebben gevonden, is de hendel waarmee je de hoek van het balhoofd kunt regelen en stabiliseren. Het werkt ook met een veerfunctie, maar het is eigenlijk nogal moeilijk om de hendel te bewegen en tegelijkertijd de balkop aan te passen. Het is niet onmogelijk, maar het vereist een beetje grijpkracht en timing.

Configuratieproces: Eenvoudig en luchtig

Er zijn eigenlijk maar twee stappen nodig om het CamKix-statief op te zetten. De eerste is het plaatsen van de smartphonehouder op het statief met een simpele draaiende beweging. De tweede is het gereedmaken van de Bluetooth-afstandsbediening van de camerasluiter. We volgden de eenvoudige instructies in de gebruikershandleiding die ons begeleidden om de Bluetooth-afstandsbediening in te schakelen en vervolgens naar de sluiter te zoeken via de Bluetooth-instellingen van onze iPhone. Onze telefoon vond het apparaat onmiddellijk en koppelde er meteen aan zodra we op verbinden drukten. Vanaf daar waren we klaar om de afstandsbediening vrij te gebruiken.

Image
Image

De Bluetooth-afstandsbediening is onmiddellijk gekoppeld en we hebben nooit problemen opgemerkt met het wegvallen van de verbinding.

Prestaties: Flexibel en betrouwbaar

De Bluetooth-afstandsbediening is onmiddellijk gekoppeld aan onze telefoon en we hebben nooit problemen opgemerkt met het wegvallen van de verbinding. Het enige voorbeeld van een trage reactietijd die we tegenkwamen, was toen we de flitser op de camera gebruikten. Er was slechts een kleine vertraging van de prompt voor de sluiter op afstand.

Anders konden we achter elkaar zoveel foto's maken als we wilden. We hebben ook de monopod-grip en selfiestick-hoeken uitgeprobeerd, die beide gemakkelijk te bereiken waren met slechts een simpele beweging van de benen. Als je vanuit een selfie-hoek een grotere hoek wilt maken, kunnen we zien hoe dit statief zou kunnen tekortschieten, maar er is een verlengstuk dat je voor dat doel zou kunnen kopen. Maar dit lijkt meer een accent op de hoofdtaak van dit apparaat, namelijk het stabiliseren van je telefoon voor video of fotografie.

Image
Image

Zelfs met de zwaardere iPhone 7 Plus- en iPhone X-telefoons hebben we nooit enige instabiliteit of kanteling van de standaard ervaren. We konden de kogelkop gemakkelijk draaien zonder de klem aan te passen. En terwijl het verplaatsen van de hendel om de kogelkop af te stellen meer flexibiliteit met de balhoofdhoek mogelijk maakte, werd de kogelkop niet volledig vergrendeld door de hendel in de vergrendelde positie te plaatsen. Het beveiligt het gewoon, zodat er minder beweging is. Dit is geen dealbreaker, maar we zouden zeggen dat we de kogelkophendel en prestaties als de meest opvallende tekortkomingen van een verder zeer eenvoudig en comfortabel te gebruiken apparaat hebben opgemerkt.

Prijs: geweldige deal voor een solide product

Het CamKix-statief en de Bluetooth-sluiterafstandsbediening zijn te koop voor slechts $ 15. De CamKix Bluetooth Camera Shutter-afstandsbediening kost alleen $ 8, wat deze combo een koopje maakt, gezien de meerdere manieren waarop je het statief en de stevige constructie kunt gebruiken. Het is mogelijk dat je een steviger, groter en gemakkelijker te manoeuvreren balhoofd kunt vinden dan dit statief biedt, maar dat zal met een hogere prijs komen.

De CamKix Bluetooth Camera Sluiter Afstandsbediening en Statief is een goedkope, multifunctionele oplossing voor het vastleggen van inhoud met uw smartphone.

CamKix Bluetooth Camera Sluiter Afstandsbediening en Statief vs. Manfrotto PIXI Mini Statief Kit

Op het eerste gezicht lijkt de Manfrotto PIXI Mini Tripod Kit (adviesprijs $ 37, bekijk op Amazon) sterk op de CamKix Bluetooth Camera Shutter Remote Control en Tripod. Maar het verschil zit in details, zoals de materialen, waaronder roestvrij staal en Adapto, een uniek polymeer dat lijkt op aluminium, maar half zo zwaar is. Het PIXI-statief strekt zich ook uit tot bijna 10 inch, in tegenstelling tot de 5,5-inch verlenging van de CamKix. Het PIXI-statief wordt ook geleverd met een universele smartphoneklem die geschikt is voor de meeste telefoons, maar ook voor compacte systeemcamera's en kleinere DSLR's. Natuurlijk is het Manfrotto-statief dubbel in prijs dan de CamKix en wordt het niet geleverd met een Bluetooth-afstandsbediening, maar je krijgt wel 2 jaar garantie plus een verlenging van 3 jaar voor minder dan $ 50.

Vind de juiste pasvorm voor uw behoeften door te bladeren door onze verzameling andere smartphonestatieven en de beste vlogcamera's.

Grote waarde in een klein pakket

De CamKix Bluetooth Camera Sluiter Afstandsbediening en Statief is een goedkope, multifunctionele oplossing voor het vastleggen van inhoud met uw smartphone. Hoewel het niet de beste optie is en een aantal ontwerpfouten bevat, is het opmerkelijk betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en budgetvriendelijk.

Specs

  • Productnaam Bluetooth Camera Sluiter Afstandsbediening en Premium statief
  • Product Merk CamKix
  • Prijs $17.99
  • Gewicht 0,64 oz.
  • Productafmetingen 3,4 x 0,4 x 3 inch.
  • Kleur Zwart
  • Compatibiliteit De meeste smartphones, i0s 6.0+, Android 4.2.2+
  • Accessoires Bluetooth-afstandsbediening, polskoord
  • Garantie Nee

Aanbevolen: