Booq Cobra Squeeze Backpack Review: stijl en ruimte, maar klein van stuk

Inhoudsopgave:

Booq Cobra Squeeze Backpack Review: stijl en ruimte, maar klein van stuk
Booq Cobra Squeeze Backpack Review: stijl en ruimte, maar klein van stuk
Anonim

Bottom Line

De Booq Cobra Squeeze-rugzak is een aantrekkelijke tas die goed samengaat met je tablet of laptop, maar blijkt te worden vergrendeld in de zakafdeling, wat de bruikbaarheid vermindert.

Booq Cobra Squeeze-rugzak

Image
Image

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina's. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de Booq Cobra Squeeze-rugzak gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Booq Cobra Squeeze Backpack is een mooie rugzak in een strakke, lichtgewicht verpakking. Onder de oppervlakte bevinden zich echter een groot aantal slechte ontwerpkeuzes, functies die niet echt bruikbaar zijn en een materiaalkeuze die meer pijn doet dan helpt. We brachten meer dan een week door met rondscharrelen rond de Cobra-tas door de regen en zonneschijn. Lees verder om de fijnere details van deze rugzak te zien en of stijl echt alles kan overwinnen.

Image
Image

Stijl: Een tas met subtiele kleuren

De Booq Cobra is zo gebogen en gevormd dat hij eruitziet als een sportwagen en zeker opv alt tijdens het dragen. De binnenkant heeft een minimalistische benadering en beperkt zich tot een gecontroleerd kleurenpalet, in plaats van een assortiment gekke kleuren te gebruiken. Het leigrijs van de bionische katoenmix aan de buitenkant en polyester aan de binnenkant passen goed bij elkaar, wat zorgt voor een tas met echt gevoel voor stijl.

Image
Image

Ontwerp: Alle looks, geen hersens

In tegenstelling tot de esthetiek, is de lay-out van de tas een beetje onzinnig. De twee bovenste middelste zakken die de hele zijkant vormen, zijn eigenlijk een beetje moeilijk te openen vanwege de eerder genoemde stijlvolle vorm en contouren. Bovendien zijn deze vakken te klein om echt van pas te komen voor iets anders dan kleine spullen.

Onder de oppervlakte zijn een groot aantal slechte ontwerpkeuzes, functies die niet echt bruikbaar zijn en een materiaalkeuze die meer pijn doet dan helpt.

Het hoofdvak van de tas, dat in een hoefijzervorm rond de bovenkant van de tas wordt opengeritst, is ook een beetje een karwei om volledig te openen. De binnenvakken zijn voorzien van een 15,4-inch laptophoes, een ritsvak en vier scheidingsvakken. Het schuim rond de laptopsleeve is bijzonder fijn en biedt een goede bescherming tegen stoten.

Ten slotte is er een met fleece gevoerd vak aan de bovenkant van de tas, net onder het handvat. Het materiaal van de zak zelf is mooi en pluizig, maar het probleem is de grootte van de rits zelf. We konden onze Samsung Galaxy S8 niet in de broekzak stoppen, waardoor we er vanuit gaan dat de even grote iPhones hier ook niet in passen. Het paste echter heel goed op een paar waterdichte MP3-spelers.

Een interessante functie: elke Cobra heeft een traceerbaar serienummer op de achterkant, waarmee je in theorie je tas kunt opsporen als je het nummer registreert. Het is een leuke toevoeging, maar we zouden onze adem niet inhouden om de inhoud van de tas terug te krijgen, zelfs als het je lukt om hem op te sporen.

Image
Image

Duurzaamheid: Waterwaarschuwing

Booq vertelt op hun website over de high-tech stof, natuurlijke katoen en gerecyclede PET-melanges van de tas, en hoe de tas waterdicht is, maar het is slechts de helft van het verhaal. Ja, er is enige weerstand tegen de elementen die de tas bezit, maar de omvang ervan is beperkt.

De Booq Cobra-rugzak is qua uiterlijk zeker opvallend, maar dit gaat ten koste van de bruikbaarheid.

We ontdekten dat de buitenkant van de tas de neiging had om een lichte laag water vast te houden als hij in de regen werd betrapt. Dat gezegd hebbende, voerde het veel water af, en de binnenkant werd beschermd dankzij de polyester laag, maar dat dunne laagje water bleef langer aan het oppervlak van de tas kleven dan verwacht.

De Booq Cobra-rugzak is qua uiterlijk zeker opvallend, maar dit gaat ten koste van de bruikbaarheid. De buitenkant van de katoenmix voelde ook zwakker aan als hij nat was, waardoor hij dun genoeg leek om te scheuren. Rippen lijkt een probleem te zijn met deze tas, omdat online beoordelingen van kopers op internet lijken te wijzen op zwakke stiksels en een tas die niet bestand is tegen veel gewicht. We hebben dergelijke problemen niet ondervonden tijdens onze tijd met de tas, maar we vinden dat die ervaringen belangrijk zijn om te noteren.

Image
Image

Comfort: niet-gedempte bandjes

De borstbanden van de Cobra zijn een beetje een mysterie, omdat ze gebogen zijn om in de contouren van de tas te passen. Als zodanig missen ze dezelfde rek en lengte die normale, rechte borstriemrugzakken gewoonlijk bereiken. Deze rondingen veroorzaakten op zich geen ongemak, maar we waren ons er terdege van bewust dat de banden rondingen hadden. Verder was de vulling op de riemen niet zo gedempt als andere tassen die we hebben getest.

Image
Image

Prijs: Stijl heeft een prijs

De Booq Cobra is te koop voor $ 195 MSRP, hoewel je hem misschien goedkoper vindt op Amazon. Dat gezegd hebbende, het is duidelijk dat stijl een prijs heeft. Als u van plan bent $ 200 aan een tas uit te geven, zijn er andere opties die meer functies en een betere duurzaamheid bieden voor een vergelijkbare prijs.

Image
Image

Booq Cobra Squeeze vs. InCase ICON

In de groep van zes tassen die we hebben beoordeeld, zijn er twee geprijsd op of in de buurt van het bereik van $ 200: de Booq Cobra en de InCase ICON-rugzak. We kunnen het niet helpen, maar denken dat je een betere tas krijgt voor je geld met het aanbod van InCase, dat waterbestendig, 840D ballistisch nylon, meer interne ruimte en een met fleece gevoerd zakje bevat dat eigenlijk in een telefoon van normale grootte past. Natuurlijk is de Cobra een veel mooiere tas wat betreft esthetiek, maar als het op functionaliteit aankomt, is ICON de winnaar.

Fairste in het hele land, maar niet veel anders

De Booq Cobra-rugzak is qua uiterlijk zeker opvallend, maar dit gaat ten koste van de bruikbaarheid. Ondanks het strakke, monochrome uiterlijk vallen de ruimte en indeling van de Booq Cobra Squeeze-rugzak tegen.

Specs

  • Productnaam Cobra Squeeze-rugzak
  • Product Merk Booq
  • SKU CSQ-GRY
  • Prijs $195,00
  • Gewicht 2.1 lbs.
  • Productafmetingen 16,93 x 11,81 x 3,94 inch.
  • Kleur Grijs
  • Type materiaal Katoen/gerecycled PET-melange buitenkant, polyester binnenkant
  • Verwijderbare bandjes Nee
  • Garantie Beperkte garantie van vijf jaar

Aanbevolen: