7 coole sites om wereldwijde internetactiviteit in re altime te zien

Inhoudsopgave:

7 coole sites om wereldwijde internetactiviteit in re altime te zien
7 coole sites om wereldwijde internetactiviteit in re altime te zien
Anonim

Het kan leuk zijn om door je Instagram- of Twitter-feed te bladeren om te zien wat er in de wereld gebeurt, maar soms brengt nieuwsgierigheid je ergens anders heen. Zou het bijvoorbeeld niet fascinerend zijn om te weten hoeveel tweets er in de laatste seconde zijn verzonden, of hoeveel e-mails er vandaag zijn verzonden, of wat de meest populaire-g.webp

Bekijk een aantal van deze wereldwijde websites voor verkeersmonitoring en statistieken om in re altime een glimp op te vangen van internet.

Internet Live-statistieken

Image
Image

Wilt u het aantal internetgebruikers en activiteiten voor uw ogen zien toenemen? Met Internet Live Stats kunt u het totale aantal internetgebruikers en websites zien die momenteel online zijn. De site telt het totale aantal verzonden e-mails, gepubliceerde tweets en Google-zoekopdrachten die op een bepaalde dag zijn ingevoerd. En er zijn nog een hele reeks andere verbluffende internetstatistieken om doorheen te bladeren.

Image
Image

Giphy biedt trending updates van de meest populaire GIF's op de voorpagina. Maar als je wilt zien dat de meest populaire GIF's op een bepaald moment worden gedeeld, dan is-g.webp

De website houdt de hoeveelheid Twitter-shares bij die een-g.webp

Emoji-tracker

Image
Image

Je weet hoe populair emoji zijn, maar wist je dat er een site is die het gebruik van emoji's op Twitter bijhoudt terwijl ze in re altime worden gepost? Bij het bezoeken en goedkeuren van de epilepsiewaarschuwing, presenteert de site u een raster van emoji-pictogrammen en het aantal keren dat ze zijn getweet. De gegevens worden live bijgewerkt en bieden een onbewerkt beeld van de meest voorkomende emoji - en in zekere zin de meest voorkomende emoties - op elk willekeurig moment.

The Pirate Cinema

Image
Image

Heb je je ooit afgevraagd hoe een visuele presentatie van de meest getorrde films van internet eruit zou zien? De Pirate Cinema biedt precies dat, door de 100 beste video's van Pirate Bay te nemen en clips van de BitTorrent-bestanden die in re altime worden uitgewisseld aan elkaar te rijgen.

Het voelt alsof je snel door tv-kanalen surft, wat na een paar seconden nogal duizelig kan worden. Om die reden is het meer interessant dan informatief.

Google Trends Visualizer

Image
Image

Google Trends is een populaire tool die wordt gebruikt om trending zoekonderwerpen te verkennen. Maar niet veel mensen zijn op de hoogte van de bijbehorende visualizer waarmee u zoekopdrachten in re altime kunt bekijken terwijl ze plaatsvinden.

Je kunt natuurlijk niet alle zoekopdrachten tegelijk zien (want dat zou waanzin zijn), maar je kunt wel een korte momentopname krijgen van enkele van de populairste zoekopdrachten. Er is ook een optie om per regio in te zoomen en de tool te downloaden voor gebruik als desktop-screensaver.

Tweeplers

Image
Image

Tweeplers is de go-to-site voor het in re altime observeren van trends op Twitter. Voor een goed overzicht van hoe de hele wereld tweet, is er de Tweeplers-kaart, die een hittekaart bevat van alle huidige tweets die over de hele wereld binnenkomen en waar vandaan.

Wikipedia Vision

Image
Image

Wikipedia kan door iedereen worden bewerkt. Dat maakt het inherent twijfelachtig, maar ook meer aanpasbaar dan traditionele publicatiebronnen. Een bètatool genaamd Wikipedia Vision houdt de bewerkingen bij die anonieme gebruikers hebben achtergelaten en geeft ze op een kaart weer wanneer ze plaatsvinden. Het bevat ook de link naar de bijbehorende Wikipedia-pagina.

U kunt diagraminformatie bekijken over bewerkingen die in de afgelopen 24 uur hebben plaatsgevonden, evenals een momentopname van de meest recente bewerkingen.

Aanbevolen: