Top plaatsen om uw 3D-modellen online te verkopen

Inhoudsopgave:

Top plaatsen om uw 3D-modellen online te verkopen
Top plaatsen om uw 3D-modellen online te verkopen
Anonim

Een van de gemakkelijkste en meest toegankelijke manieren om als 3D-modelleur geld te gaan verdienen, is door te beginnen met het verkopen van 3D-voorraadmodellen op een online marktplaats.

Als je wilt overstappen naar freelance werk, kan dit een geweldige manier zijn om een klantenbestand op te bouwen, en de aard van het werk betekent dat je veel leert over hoe je een online aanwezigheid opbouwt, breng uzelf op de markt en maak gebruik van uw connecties om bekendheid te krijgen.

Zelfs als je meer geïnteresseerd bent in het opbouwen van een portfolio die je kunt gebruiken om te solliciteren op studiojobs, zal het succesvol verkopen van 3D-aandelen potentiële werkgevers laten zien dat je in staat bent om kwaliteitswerk te creëren met een hoge efficiëntie.

Zoals alles wat de moeite waard is, kost het veel tijd en moeite om een gestage inkomstenstroom op te bouwen door online aandelenmodellen te verkopen, maar het voordeel is dat als je eenmaal een netwerk hebt opgebouwd, het inkomen relatief passief is.

Image
Image

Er zijn veel dingen die u kunnen helpen slagen als een 3D-aandelenverkoper, maar voordat we op iets anders ingaan, laten we eens kijken naar de negen beste plaatsen om uw modellen online te verkopen.

Dit zijn de marktplaatsen met het meeste verkeer, de sterkste reputatie en de beste roy alty's:

Turbosquid

Wat we leuk vinden

  • Zeer grote marktplaats voor 3D-modellen.
  • Indrukwekkende lijst van spraakmakende klanten.

Wat we niet leuk vinden

  • Eist 60% van de roy alty's op, tenzij u ervoor kiest om exclusief te zijn.
  • Zeer concurrerende markt.

Laten we meteen de olifant in de kamer aanspreken. Ja, Turbosquid is enorm. Ja, ze hebben een indrukwekkende lijst van spraakmakende klanten. Maar is het echt de beste plek om je modellen te verkopen?

Als je jezelf daar op de een of andere manier kunt onderscheiden, dan biedt de enorme gebruikersbasis van Turbosquid een enorm voordeel, maar verwacht niet dat je je modellen uploadt en de dollars ziet binnenstromen. Succes hier vereist waarschijnlijk een aanzienlijke hoeveelheid actieve marketing en, om eerlijk te zijn, als je goed genoeg bent om op te vallen bij Turbosquid, ben je waarschijnlijk goed genoeg om op zoek te gaan naar legitieme freelancecontracten (dat zal je een stuk beter betalen).

Roy alty rate - Artiest ontvangt (een magere) 40 procent, hoewel hun gildeprogramma tarieven tot 80 procent biedt in ruil voor exclusiviteit.

Bezoek Turbosquid

Shapeways

Wat we leuk vinden

  • Flexibele roy alty- en vergoedingenstructuur.
  • Eenvoudig te gebruiken website.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen telefonische ondersteuning beschikbaar.
  • Prijzen voor bestelde modellen kunnen hoog zijn.

Zonder de opkomst van on-demand 3D-printservices zoals Shapeways, zou deze lijst eigenlijk aanzienlijk korter zijn.

Shapeways (en vergelijkbare sites) hebben een geheel nieuw marktsegment geopend en bieden modelbouwers de mogelijkheid om hun werk te uploaden en fysieke kopieën van hun 3D-modellen te verkopen via een proces dat bekend staat als 3D-printen. De mogelijkheid om in tal van verschillende materiaalsoorten te printen maakt 3D-printen een veelzijdige en aantrekkelijke optie voor sieraden, decoratieve items en kleine karakterbeelden.

Het idee om een digitaal model fysiek af te drukken klinkt misschien als sciencefiction als je er net voor het eerst over hoort, maar de technologie is gearriveerd en kan mogelijk een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we denken over productie, aangezien printers doorgaan met voorschot.

Als je je modellen wilt verkopen als 3D-afdrukken, houd er dan rekening mee dat er extra stappen/conversies zijn die moeten worden voltooid om een model 'drukklaar' te maken.

Roy altytarief - Flexibel. Shapeways stelt een prijs vast op basis van het volume en het materiaal van uw print, en u bepa alt hoeveel van een opslag u wilt rekenen.

Bezoek Shapeways

CGTrader

Wat we leuk vinden

  • Grote gemeenschap van 3D-artiesten en bedrijven.
  • Eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Sommige klachten van de klantenservice en trage reactietijden.

  • Negatieve beoordeling wordt niet goed gemodereerd.

CGTrader, gevestigd in Litouwen, werd opgericht in 2011 en wordt ondersteund door Intel Capital en Practica Capital. De community biedt onderdak aan meer dan 500.000 3D-artiesten, ontwerpstudio's en bedrijven van over de hele wereld. Kopers die niet zien wat ze zoeken, kunnen ook iemand inhuren om het te maken.

3D-modellen omvatten waanzinnig gedetailleerde computergraphics, virtual en augmented reality-gamemodellen en printmodellen, variërend van sieraden en miniaturen tot technische onderdelen. Ontwerpers kunnen ervoor kiezen om te verkopen, naar een 3D-printer te streamen of een item te laten printen en verzenden via Sculpteo.

Roy alty rate - Er zijn 13 verschillende reputatieniveaus; Beginners tot legendes. Het roy altypercentage varieert van 70 tot 90 procent, afhankelijk van waar je v alt in de niveaus.

Bezoek CGTrader

Daz 3D

Wat we leuk vinden

  • Zeer grote marktplaats.
  • Goed voor degenen die niet bedreven zijn in 3D-modellering.

Wat we niet leuk vinden

  • Alleen aanbevolen als je bekend bent met Daz Studio en Poser.
  • Geen beoordelingen voor ontwerpen.

Daz 3D is een enorme marktplaats, maar het is ook erg op zichzelf staand.

Er is hier nogal wat potentieel, maar we kunnen eerlijk gezegd niet zien dat het een optie voor je is, tenzij je bekend bent met Daz Studio en Poser. Ze hebben ook een vrij specifieke lijst met vereisten en een handmatig controleproces, dus als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke upload, kijk dan ergens anders. Het voordeel is dat DAZ een marktplaats is die gericht is op mensen die CG moeten maken, maar doorgaans niet weten hoe ze moeten modelleren, waardoor ze eerder geneigd zijn hun activa te kopen.

Roy alty rate - Artiest ontvangt 50 procent op niet-exclusieve verkopen, tot 65 procent bij exclusiviteit.

Bezoek Daz 3D

Renderositeit

Wat we leuk vinden

  • Bestaat al een tijdje.
  • Zeer groot gebruikersbestand.
  • Geweldig voor Daz Studio en Poser 3D-modelbouwers.

Wat we niet leuk vinden

  • Royaliteitsstructuur niet zo gunstig als sommige andere.
  • Gebruikers van traditionele 3D-modelsoftware hebben betere opties.

Renderosity bestaat altijd al. Ze hebben hoge kwaliteitsnormen en een gigantische gebruikersbasis, maar relatief lage roy altytarieven betekenen dat er betere opties beschikbaar zijn voor 3D-artiesten die traditionele modelleringspakketten zoals Maya, Max en Lightwave gebruiken.

Renderosity heeft zich echter met succes gepositioneerd als een toonaangevende marktplaats voor Daz Studio- en Poser-modellen, dus als dat je ding is, wil je hier zeker een winkel opzetten (naast Daz 3D). De twee zijn redelijk gelijkwaardig in het verkeer, dus zorg ervoor dat je ze allebei wat aandacht schenkt.

Roy alty rate - Artiest ontvangt 50 procent op niet-exclusieve verkopen, tot 70 procent bij exclusiviteit.

Bezoek Renderosity

3Docean

Wat we leuk vinden

  • Minder drukke markt vergeleken met grotere sites.
  • Biedt over het algemeen fatsoenlijke kwaliteitsproducten.

Wat we niet leuk vinden

  • Licentiepercentage is een van de slechtste in de branche.
  • Site krijgt niet veel marketingondersteuning van een groter Envato-netwerk.

3Docean maakt deel uit van het enorme Envato-netwerk, dat het hele Tuts+-imperium omvat en meer dan 1,4 miljoen geregistreerde leden telt. Hoewel de gebruikersbasis van 3Docean waarschijnlijk een fractie daarvan is, is er hier ook veel minder concurrentie dan ergens zoals Turbosquid of The 3D Studio.

Envato-producten zijn behoorlijk solide, dus het is zeker de moeite waard om naar 3Docean te kijken als aanvulling op wat je doet op een van de grotere marktplaatsen, maar vertrouw er zeker niet op als je primaire etalage - de niet-exclusieve licenties tarief dat ze aanbieden is ronduit beledigend.

Roy alty rate - Artiest ontvangt 33 procent op niet-exclusieve verkopen, 50-70 procent met exclusiviteitscontract.

Bezoek 3Docean

3DEExport

Wat we leuk vinden

  • Aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke site.
  • Een van de beste niet-exclusieve licentietarieven in de branche.

Wat we niet leuk vinden

Een behoorlijke maar niet enorme gemeenschap van geregistreerde gebruikers.

Met meer dan 130.000 leden zijn er genoeg mogelijkheden om rond te gaan, en 3DExport heeft een van de meest gebruiksvriendelijke (en aantrekkelijke) site-ontwerpen in de branche. Ze zijn al in 2004 opgericht, maar je kunt zien dat alles is gemoderniseerd en up-to-date is. Hun niet-exclusieve licentietarief is concurrerend met de marktleider, The 3D Studio.

Roy altytarief - Artiest ontvangt 60 procent voor niet-exclusieve verkopen, tot 70 procent met exclusiviteitscontract.

Bezoek 3DExport

Sculpteo

Wat we leuk vinden

  • Minder drukke markt dan grote sites.
  • U stelt de markup in op uw verkopen.

Wat we niet leuk vinden

  • Minder materiaal- en kleurkeuzes in vergelijking met andere diensten.
  • Kan duurder zijn om af te drukken dan concurrenten.

Sculpteo is een andere 3D-printleverancier uit Frankrijk. Hoewel ze in de Verenigde Staten niet zoveel pers hebben ontvangen, heeft Sculpteo een vergelijkbaar bedrijfsmodel als Shapeways, en ondanks een paar nadelen is het zeker de moeite van het bekijken waard.

Sculpteo biedt minder materiaal- en kleurkeuzes, en in vergelijking met Shapeways is hetzelfde model meestal duurder om af te drukken. Dat gezegd hebbende, is de markt ook minder druk, dus u kunt meer succes hebben met verkopen. Als je je modellen als print wilt verkopen, raden we je aan om op beide sites rond te neuzen om te zien welke je voorkeur heeft.

Roy altytarief - Flexibel. Sculpteo stelt een prijs vast op basis van het volume en het materiaal van uw afdruk, en u bepa alt hoeveel van een opslag u wilt rekenen.

Bezoek Sculpteo

Dus welke marktplaats is het beste?

Je opties kennen is slechts het halve werk. We onderzoeken ook verkeer, concurrentie en roy alty's om te bepalen welke 3D-marktplaats u de grootste kans op succes geeft.

Aanbevolen: