De 5 beste manieren om geld te verdienen met een 3D-printer

Inhoudsopgave:

De 5 beste manieren om geld te verdienen met een 3D-printer
De 5 beste manieren om geld te verdienen met een 3D-printer
Anonim

Het is een perfect moment om geld te verdienen met 3D-printen, terwijl het voor veel mensen nog een relatief nieuw concept is. Het ontwerpen en printen van 3D-producten is nog niet mainstream en niet iedereen heeft thuis een 3D-printer, je hebt de mogelijkheid om je expertise en printer te gebruiken om echt geld te verdienen.

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen met 3D-printen. Zelfs als je geen 3D-printer hebt, kun je je 3D-objecten of -ontwerpen verkopen of andere mensen leren 3D-printen.

Ongeacht waar je je bevindt in het druk- of ontwerpproces, je hoeft maar een beetje te graven om te zien hoe het geld binnen kan komen.

Verkoop je ontwerpen

Image
Image

Een van de beste manieren om geld te verdienen met een 3D-printer, vereist niet dat je een 3D-printer bezit. Als je ontwerpen hebt voor een 3D-printer die iemand met een printer (of met toegang tot een printer) wil, kunnen ze je ontwerpen heel goed kopen.

Shapeways is een plek waar je een 3D-printerwinkel kunt openen. Deze mensen zijn de Etsy van 3D-printen. Als u ontwerpen of modellen gereed heeft, kunt u deze beschikbaar stellen op de Shapeways-website zodat klanten ze kunnen kopen. Omdat het print-on-demand is, wordt er niets gemaakt totdat een klant het bestelt.

Shapeways heeft alle tools die je nodig hebt om een online winkel te bouwen. Bovendien biedt de site een tool genaamd CustomMaker waarmee u uw ontwerpen aanpasbaar kunt maken, wat een manier is om uw klanten uw 3D-ontwerpen te laten veranderen in iets persoonlijker voor hen.

Verkoop je 3D-afdrukken

Image
Image

Als je al 3D-geprinte objecten hebt, kun je ze overal zelf gaan verkopen, of het nu op Facebook is of in speciale winkels zoals eBay of Etsy. Shopify is een ander e-commerceplatform dat goed werkt voor kleine bedrijven.

Een andere manier om uw 3D-afdrukken te verkopen, is door ze als zodanig te adverteren. Vertel uw bezoekers dat u voor hen kunt afdrukken en dat ze alleen maar bij u hoeven te bestellen en op de afdruk hoeven te wachten. Dit neemt het gedoe weg dat ze een plek moeten vinden om een 3D-printer te gebruiken.

Als iemand vervolgens een 3D-afdruk bij u bestelt, kunt u deze thuis afdrukken als u een 3D-printer heeft of uw ontwerpen laten afdrukken op een plaats zoals Shapeways of een andere 3D-afdrukservice. Stuur de afdruk gewoon naar de klant en u heeft geld verdiend met 3D-printen.

Prototypes maken

Image
Image

Een andere manier om geld te verdienen met 3D-printen is door lokale ingenieursbureaus hulp te bieden bij het maken van prototypes voor 3D-printen. Dit is een goed idee als je een 3D-ontwerper bent, omdat je je zelf geen zorgen hoeft te maken over het printen. Ontwerp gewoon producten voor hen en laat ze al het printen doen. De kans is groot dat ze al een printservice of printmogelijkheden op locatie hebben.

Leer 3D-printen aan studenten

Image
Image

Veel mensen zijn geïnteresseerd in 3D-printen, vooral studenten die specifiek op zoek zijn naar een carrière in 3D-ontwerp of 3D-printen. Je kunt tegen betaling lessen aanbieden en studenten leren hoe ze hun eigen 3D-printers kunnen instellen en gebruiken.

Het vinden van 3D-printen als leraar kan moeilijk zijn, maar adverteren op sociale-mediasites en vacaturesites is een plek om te beginnen.

Afdrukken voor andere mensen

Image
Image

3D Hubs en MakeXYZ zijn als een gek gegroeid en bieden een bijna onmiddellijke manier om als eigenaar van een 3D-printer aan de slag te gaan. U vermeldt uw printer op hun netwerken en potentiële klanten, meestal lokaal, kunnen u vinden en vragen om 3D-geprint werk te doen.

Consumenten, bedrijfseigenaren en drukke technici bij grote bedrijven hebben vaak hulp nodig bij het 3D-printen. U kunt degene zijn die die service levert, lokaal of online, als u bereid bent artikelen naar klanten te verzenden.

Sieradenontwerpers kunnen hun ontwerpen scannen en migreren naar een 3D-model en een verkoopproces printen, wat vergelijkbaar is met de aangepaste opties, maar je zou dit alleen kunnen doen zolang je een printer of een dienst hebt.

Zoek elektroplaters in uw omgeving en vind een manier om uw krachten te bundelen. RePliForm werkt met iedereen die een 3D-printer heeft, maar u kunt in uw omgeving platers vinden die nieuw werk zouden verwelkomen, en dan kunt u aanbieden om uw afdrukken in nikkel, zilver of goud te coaten.

Zoek een computergraphics (CG)-expert of CG-animator en bied aan om samen te werken aan het maken van fysieke 3D-prints van geanimeerde karakters - of ga groter en sluit licentieovereenkomsten aan, zoals Whiteclounds doet.

Aanbevolen: