Maak een standaard PowerPoint-presentatiesjabloon

Inhoudsopgave:

Maak een standaard PowerPoint-presentatiesjabloon
Maak een standaard PowerPoint-presentatiesjabloon
Anonim

Als u presentaties maakt als onderdeel van uw werk, volgen uw presentaties de stijlgids van uw bedrijf en gebruiken uw bedrijfskleuren, lettertypen en logo. U kunt elke keer dat u een nieuwe presentatie maakt een PowerPoint-ontwerpsjabloon bewerken. Maar wat als je altijd consequent moet zijn? Het antwoord is om een nieuwe standaardontwerpsjabloon te maken. Met uw eigen sjabloon, elke keer dat u PowerPoint opent, staat uw aangepaste opmaak centraal.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint voor Mac.

Sla de originele standaardsjabloon op

Maak een kopie van de originele standaardsjabloon voordat u wijzigingen aanbrengt.

Voor PowerPoint voor Windows

  1. Open PowerPoint en maak een nieuwe presentatie met behulp van de lege presentatiesjabloon.
  2. Kies Bestand > Opslaan als.
  3. Selecteer Deze pc.

    Image
    Image
  4. Voer een nieuwe naam in voor de originele sjabloon.
  5. Selecteer de Opslaan als type pijl-omlaag en kies PowerPoint-sjabloon (.potx) of PowerPoint 97- 2003-sjabloon (.pot).
  6. Selecteer Opslaan.

Voor PowerPoint voor Mac

  1. Open PowerPoint.
  2. Kies Bestand > Opslaan als sjabloon.

  3. Selecteer in het vak Bestandsindeling PowerPoint-sjabloon (.potx) of PowerPoint 97-2003 (. pot).
  • De opslaglocatie verandert in de map waarin PowerPoint zijn sjablonen opslaat. Wijzig deze locatie niet, anders weet PowerPoint niet waar het bestand moet worden gezocht als u ervoor kiest het opnieuw te gebruiken.
  • De oorspronkelijke standaardontwerpsjabloon wordt lege presentatie genoemd. Noem het bestand oude lege presentatie, of iets dergelijks. PowerPoint voegt de bestandsextensie. POTX (. POT) toe aan het bestand, zodat het weet dat dit een sjabloonbestand is en geen presentatiebestand (. PPTX of. PPT).
  • Sluit het bestand.

Maak uw nieuwe standaardpresentatie

Maak bij het ontwerpen van uw nieuwe standaardsjabloon de wijzigingen in het diamodel en het titelmodel zodat elke nieuwe dia in uw presentatie de nieuwe kenmerken krijgt.

  1. Open een nieuwe, lege PowerPoint-presentatie, of als je al een presentatie hebt gemaakt waarin de meeste opties al naar wens zijn opgemaakt, open die presentatie.

  2. Sla het bestand op met een andere naam en als sjabloon voordat u wijzigingen aanbrengt. Kies Bestand > Opslaan als. Selecteer op een Mac File > Save as Template.
  3. Verander het bestandstype in PowerPoint-sjabloon (.potx) of PowerPoint 97-2003-sjabloon (.pot).
  4. Typ in het Bestandsnaam tekstvak lege presentatie.
  5. Breng eventuele wijzigingen aan in deze nieuwe lege presentatiesjabloon. Bijvoorbeeld:

    • Verander de achtergrondkleur.
    • Verander lettertypestijlen en kleuren.
    • Foto's of afbeeldingen toevoegen, zoals een logo.
  6. Sla het bestand op als je klaar bent.

De volgende keer dat u PowerPoint opent en de lege presentatie selecteert, ziet u uw opmaak in de nieuwe, lege ontwerpsjabloon. U bent klaar om uw inhoud toe te voegen.

Terug naar de originele standaardsjabloon

In de toekomst wilt u misschien terugkeren naar het gebruik van de gewone, witte standaardsjabloon in PowerPoint. Wanneer u PowerPoint installeerde en u tijdens de installatie geen wijzigingen aanbracht in de bestandslocaties, bevinden de benodigde bestanden zich op de volgende locaties, afhankelijk van het besturingssysteem:

  • Windows 7: C:\Documents and Settings\ gebruikersnaam \Application Data\Microsoft\Templates. (Vervang "gebruikersnaam" in het bestandspad door uw eigen gebruikersnaam.) De Application Data map is een verborgen map; zorg ervoor dat verborgen bestanden zichtbaar zijn.
  • Windows 10: C:\Users\ gebruikersnaam \Documents\Custom Office-sjablonen.
  • Mac OS X 8 of nieuwer: /Users/gebruikersnaam/Bibliotheek/Group Containers/UBF8T346G9. Office/User Content/Templates.
  • Mac OS X 7: De Bibliotheek map is standaard verborgen. Om de map Bibliotheek weer te geven, selecteert u in de Finder het menu Go en houdt u vervolgens OPTIE.
  1. Hernoem de nieuwe sjabloon die je hebt gemaakt.
  2. Hernoem de originele PowerPoint-sjabloon naar blanco presentatie.potx. (of.pot)

Aanbevolen: