Hoeveel kost een iPad Mini?

Inhoudsopgave:

Hoeveel kost een iPad Mini?
Hoeveel kost een iPad Mini?
Anonim

De originele iPad Mini werd eind 2012 geïntroduceerd. Hij was ontworpen om te concurreren met andere 7-inch tablets op de markt en bood Apple een instaptablet voor zijn assortiment. Het deed het buitengewoon goed, waarbij sommige analisten zich afvroegen of het een te grote hap uit de verkoop van de volledige iPad nam. De Mini onderscheidt zich van andere 7-inch tablets door diagonaal gemeten op 7,9 inch uit te komen. Dit geeft het een aanzienlijk stuk extra onroerend goed. Net als zijn grotere broer, gebruikt de iPad Mini een 4:3-inhoudverhouding in plaats van de 16:9-verhouding die op veel Android-tablets wordt gezien. De 4:3-verhouding is over het algemeen beter bij het consumeren van inhoud op websites en voor apps, terwijl de 16:9-verhouding uitblinkt bij video.

Image
Image

Apple bracht in de loop der jaren vier andere versies van de iPad Mini uit. De nieuwste is de iPad Mini van de vijfde generatie, die in maart 2019 werd gelanceerd. Het begint momenteel bij $ 399 voor een opslagmodel van 64 GB. Een model van 256 GB begint momenteel bij $ 549.

De iPad Mini 4

Apple stopte met de iPad Mini 3 toen de Mini 4 werd uitgebracht. Het is in wezen een iPad Air 2 met een kleiner ontwerp, dus hoewel hij niet zo snel is als de nieuwe iPad Pro-modellen, is het nog steeds een van de snelste tablets op de markt. Het is ook volledig compatibel met alle nieuwste functies van de iPad, inclusief multitasking in gesplitste weergave en multitasking in beeld.

De iPad Mini 4 werd in maart 2019 stopgezet samen met de lancering van de Mini 5. Maar als je er een wilt kopen, kun je hem waarschijnlijk voor een fatsoenlijke prijs tweedehands of opgeknapt krijgen.

Bottom Line

Apple's derde generatie iPad Mini was van korte duur. Een tijdlang heeft Apple de iPad Mini 4 en de iPad Mini 2 daadwerkelijk verkocht zonder een iPad Mini 3 te koop. Dit komt door de veranderingen tussen de iPad Mini 2 en de iPad Mini 3 of, beter gezegd, het ontbreken daarvan. Het enige grote verschil tussen de tweede generatie Mini en de derde is de toevoeging van de Touch ID-vingerafdruksensortechnologie. En hoewel Touch ID veel meer kan dan alleen Apple Pay, werd het door consumenten niet belangrijk genoeg geacht om een prijsstijging te rechtvaardigen.

De iPad Mini 2

De originele iPad Mini was gebaseerd op de iPad 2, de iPad van de tweede generatie van Apple. De iPad Mini 2 verkocht niet zoveel eenheden, maar het was nogal een beest in vergelijking met het origineel. Het was gebaseerd op de chipset van de iPad Air, de iPad van de vijfde generatie van Apple. Dat technologische verschil van drie jaar is een enorme klap, met een processor die meer dan drie keer zo snel is, met meer RAM-geheugen voor applicaties en de mogelijkheid om enkele van de nieuwe multitasking-functies te gebruiken.

Net als andere apparaten in de line-up, is de iPad Mini 2 niet langer te koop op de Apple-website. Maar sommige zijn nog steeds af en toe te vinden in het opgeknapte gedeelte van de Apple Store. iPads die door Apple zijn opgeknapt, hebben nog steeds dezelfde garantie van één jaar als een nieuw apparaat. Refurbished kopen is om deze reden een van de beste manieren om een goedkopere iPad te krijgen.

De originele iPad Mini

De originele iPad Mini is niet langer te koop en is technisch verouderd. Apple stopte met het ondersteunen ervan met de release van iOS 10. Veel mensen vinden het origineel echter nog steeds behoorlijk functioneel.

Aanstaande kopers kunnen nog steeds een gebruikte iPad Mini vinden op persoonlijke websites zoals eBay of Craigslist. Maar vanwege zijn verouderde status is het de prijs niet waard.

Aanbevolen: