Hoe de cache op Facebook te wissen

Inhoudsopgave:

Hoe de cache op Facebook te wissen
Hoe de cache op Facebook te wissen
Anonim

Wat te weten

  • Wis je Facebook-app van binnenuit via Instellingen & privacy > Instellingen > Toestemmingen > Browser.

  • Als je een webbrowser gebruikt, kun je de cache van de browser wissen om de tijdelijke gegevensbestanden van Facebook te verwijderen.
  • Je gebruikersprofiel, fotoalbums, postgeschiedenis en vriendenlijsten worden niet beïnvloed wanneer je de cache wist.

Dit artikel legt uit hoe je de cache van je Facebook-account kunt wissen.

Wat gebeurt er als je de cache in de Facebook-app wist?

Terwijl je Facebook gebruikt (of eigenlijk de meeste sociale-mediaplatforms en webbrowsers), worden de verschillende berichten die je plaatst of gebruikt, foto's die je bekijkt of uploadt en video's die je deelt of bekijkt, op de achtergrond opgeslagen om te maken alles laadt sneller de volgende keer dat je deze berichten en stukjes media bekijkt. Na verloop van tijd kunnen die gegevens zich ophopen en steeds meer opslagruimte in beslag nemen, of mogelijk zelfs tot gevolg hebben dat Facebook langzamer gaat werken.

Als je je cache wist, worden de gegevens die op de achtergrond zijn opgeslagen, verwijderd, waardoor je de volgende keer dat je de service gebruikt een schone lei hebt. Dit kan ertoe leiden dat berichten in het begin iets langer duren om te laden (omdat zonder opgeslagen gegevens het functioneel is alsof je ze voor het eerst weer bekijkt).

Hoe wis ik mijn cache en cookies op Facebook?

Het wissen van je cache van de Facebook-app zelf is heel eenvoudig en vereist slechts een paar stappen.

Als je Facebook gebruikt vanuit een webbrowser (op je telefoon of op je computer), moet je de cache van je browser wissen om die van Facebook te wissen.

  1. Open de Facebook-app en tik op het Menu pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm (het ziet eruit als drie lijnen).
  2. Scroll naar beneden en tik op Instellingen & privacy.

    Image
    Image
  3. Tik op Instellingen.
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Permissions en tik op Browser.
  5. Tik op Clear onder Browsing Data om de cache van je app te wissen.

    Image
    Image

Is het OK om gegevens op Facebook te wissen?

Het is helemaal oké om je Facebook-cache leeg te maken. Het is zelfs aan te raden dit semi-regelmatig te doen (ongeveer een keer per maand) omdat het je opslagruimte relatief vrij houdt en helpt voorkomen dat Facebook vertraagt.

Het wissen van de cache is ook vaak de oplossing voor problemen zoals berichten die niet correct worden weergegeven, bijgewerkte profielen die niet lijken te worden bijgewerkt en meer. Dit komt omdat sommige opgeslagen gegevens om de een of andere reden beschadigd kunnen zijn geraakt, en het wissen van die beschadigde bestanden zal Facebook dwingen ze te vervangen.

Je Facebook-profiel wordt niet beïnvloed door het wissen van de cache - al je albums, lijsten, foto's, berichten, enzovoort worden niet verwijderd of verwijderd.

Als je Facebook in een browser gebruikt en de cookies van je browser wist (die los staan van de cache van je browser), moet je opnieuw inloggen op je Facebook-account.

FAQ

    Hoe wis ik meldingen op Facebook?

    Als u een enkele melding wilt wissen, gaat u eerst naar de website of opent u de app en selecteert u het Notifications (bel)-pictogram. Selecteer vervolgens het three-dot menu. Selecteer Verwijder deze melding om die te verwijderen. Je moet al je meldingen afzonderlijk wissen, maar je kunt Deze meldingen uitschakelen kiezen om te voorkomen dat er nog meer binnenkomen. Ga naar Instellingen > Notifications om specifieke soorten waarschuwingen uit te schakelen (bijvoorbeeld "Mensen die u misschien kent."

    Hoe wis ik mijn Facebook-zoekgeschiedenis?

    Je kunt zoekopdrachten op Facebook zowel in een webbrowser als in de app verwijderen. Ga op de website naar Account > Instellingen en privacy > Activiteitenlogboek > Zoekgeschiedenis en klik op Clear Searches in de rechterbovenhoek. Selecteer in de app het Zoeken pictogram (vergrootglas) > Bewerken > Zoekopdrachten wissen

Aanbevolen: