PowerPoint - Definitie van hoofddia

Inhoudsopgave:

PowerPoint - Definitie van hoofddia
PowerPoint - Definitie van hoofddia
Anonim

De basisdia bevat de lettertypen, afbeeldingen en achtergrond die in een presentatie voorkomen. Beschouw de hoofddia als het ontwerpthema voor uw presentatie. Er zijn drie verschillende Master Slides; de Notes-master, Hand-out Master, en de meest voorkomende, de Slide Master.

De informatie in dit artikel is van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint voor Mac.

Professionele presentaties ontwerpen met basisdia's

De standaardontwerpsjabloon voor een PowerPoint-presentatie is een gewone, witte dia. Deze lege dia en de lettertypekeuzes voor de tekstplaatsaanduidingen die erop worden gebruikt, bevinden zich in het diamodel. Alle dia's in een presentatie worden gemaakt met de lettertypen, kleuren en afbeeldingen in het diamodel. Elke nieuwe dia die u maakt, heeft deze aspecten.

Veel kleurrijke, vooraf ingestelde ontwerpsjablonen worden meegeleverd met PowerPoint om uw presentaties interessanter te maken. Als u algemene wijzigingen wilt aanbrengen in uw dia's, notities en hand-outs, moet u de basisdia bewerken in plaats van elke afzonderlijke dia.

Over de diamodelweergave

Als u snel de dia's en dia-indelingen in uw PowerPoint-presentatie wilt bewerken, gebruikt u de Slide Master-weergave. Ga naar View en kies Slide Master. Een bewerking van het diamodel is van invloed op elke dia in de presentatie.

Image
Image

Hier zijn enkele manieren om de diamodelweergave te gebruiken om de basisdia te bewerken:

  • Wijzig de tekstopmaak. Verander de kleur van de tekst op elke dia in plaats van op één dia tegelijk.
  • Herschik plaatsaanduidingstekst. Wijzig de positie van plaatsaanduidingstekst op de dia's.
  • Wijzig de achtergrond van de dia. Wijzig de achtergrondafbeeldingen, voeg een logo in of voeg een watermerk toe.

Als je alleen het lettertype of de kleur van een thema wilt aanpassen, hoef je geen basisdia te gebruiken. Ga naar Design en kies een look uit de Varianten lijsten.

Als u het ontwerp dat u in de Slide Master hebt gemaakt, wilt gebruiken in de andere PowerPoint-presentaties, slaat u het PowerPoint-bestand op als sjabloon. Wanneer u elke nieuwe presentatie met deze sjabloon start, maakt u diavoorstellingen die consistent en uniform zijn en een gepolijste afbeelding projecteren.

Aanbevolen: