Tekst invoeren op uw Apple TV

Inhoudsopgave:

Tekst invoeren op uw Apple TV
Tekst invoeren op uw Apple TV
Anonim

De meeste Apple TV-gebruikers ontdekken al snel dat het invoeren van tekst in tekstvakken met je Siri Remote en het schermtoetsenbord van de Apple TV een langzame (sommigen zouden zeggen irritante) taak is. U hebt echter andere opties voor tekstinvoer. Als u een toetsenbord, app of uw stem gebruikt, kunt u het proces aanzienlijk versnellen en bent u met de Apple TV niet gebonden aan één methode van tekstinvoer. Kies je favorieten, en het zal niet lang meer duren voordat je je volgende show binging.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Apple TV 4K en Apple TV HD (voorheen Apple TV 4e generatie).

Gebruik de Siri Remote om tekst in te voeren

Wanneer u op het pictogram Zoeken op een Apple TV tikt of in een tekstinvoerveld klikt, kunt u de Siri Remote die bij de Apple TV wordt geleverd, tekens kiezen uit een alfanumeriek toetsenbord van links naar rechts dat verschijnt op het tv-scherm. Dit is het standaardsysteem van het apparaat dat mensen gebruiken om te zoeken naar apps, muziek, tv-programma's of iets anders op de Apple TV. Het is ook beschikbaar voor het invoeren van wachtwoorden en andere gevraagde tekst.

Image
Image

Je opent een zoekveld op de Apple TV door het vergrootglaspictogram boven aan veel schermen te selecteren of door het zoekpictogram op het hoofdscherm te kiezen. Spel de tekstinvoer letter voor letter uit met de Siri Remote. Schakel indien nodig over van kleine letters naar hoofdletters, cijfers en speciale tekens.

Versnel het tekstinvoerproces met deze sneltoetsen:

  • Houd een hoofdletter ingedrukt om toegang te krijgen tot het equivalent in kleine letters, in plaats van heen en weer te schakelen tussen toetsenborden.
  • Houd een kleine letter ingedrukt om de accentvariaties van dat teken te tonen, evenals het hoofdletter.
  • Schakel tussen het toetsenbord in hoofdletters en het toetsenbord in kleine letters door op de Play/Pause-knop op de Siri Remote te drukken.

Gebruik Siri om met je Apple TV te praten

Als je een microfoonpictogram ziet verschijnen in een tekstinvoerveld op je Apple TV, kun je Siri gebruiken om je zoektermen of tekst in te spreken.

Image
Image

Als u tekst wilt dicteren, houdt u het microfoonpictogram op uw Siri Remote ingedrukt terwijl u een zoekterm uitspreekt voordat u de Siri Remote-microfoon loslaat. Deze functie is standaard ingeschakeld, maar u kunt controleren of deze is ingeschakeld in Settings > General > Dictation.

Image
Image

Spreek gewoon de naam van een film of tv-programma, en de resultaten worden onmiddellijk weergegeven. Als u informatie invoert die perfect moet zijn, zoals een wachtwoord of e-mailadres, spel dan elke letter: J-A-N-E-S-M-I-T-H op iCloud dot com bijvoorbeeld.

Tekstinvoer via iPhone, iPad of iPod Touch

Als je een Apple iPhone, iPad of iPod Touch hebt, download dan de Apple TV Remote-app van de App Store naar je apparaat.

Image
Image

De Apple TV Remote-app werkt op Apple's iOS- en iPadOS-apparaten. Nadat u de Remote-app hebt ingesteld, kunt u deze gebruiken om tekst in te voeren op het vertrouwde toetsenbord op uw Apple-apparaat, waardoor tekstinvoer op de Apple TV veel gemakkelijker is dan het tikken op afzonderlijke letters op het Apple TV-scherm.

De Apple TV Remote-app heeft een groot leeg gebied dat werkt als het touchpad op de Siri Remote. Gebruik het om naar een zoekveld of tekstinvoerveld op het Apple TV-scherm te gaan en voer vervolgens uw tekst in op het app-scherm in het veld dat verschijnt. U kunt dicteren ook gebruiken door op de microfoon op het startscherm van de Apple TV Remote-app te tikken.

Gebruik een Bluetooth-toetsenbord

Image
Image

Veel Bluetooth-toetsenborden kunnen worden aangesloten op de Apple TV. U kunt het toetsenbord gebruiken om overal in elke app op het systeem tekst in te voeren waarvoor u moet typen. Je kunt het toetsenbord ook gebruiken om je Apple TV te bedienen als je je Siri-afstandsbediening kwijtraakt of kapot gaat.

Misschien wil je er een spelletje van maken

Image
Image

Je kunt ook tekst invoeren op de Apple TV met een speciale gamecontroller van derden voor iOS of iPadOS. U bent echter beperkt tot het handmatig kiezen van letters met behulp van het schermtoetsenbord, dus u profiteert er niet van.

Gebruik een oude tv-afstandsbediening

Image
Image

Je kunt zelfs een oude tv-afstandsbediening gebruiken als je Apple TV dit ondersteunt. Pak de afstandsbediening waarmee je tv wordt geleverd (of een andere als je wilt) en open Settings > Remotes & Devices > Learn Afstandsbediening op uw Apple TV. U wordt door een reeks stappen geleid, waarna u de afstandsbediening zou moeten kunnen gebruiken om uw Apple TV te bedienen, zij het met veel vereenvoudigde bediening.

Zijn er meer?

Het lijdt weinig twijfel dat deze methoden voor het invoeren van tekst op een Apple TV in de toekomst met meer zullen worden aangevuld. Misschien kun je een Mac gebruiken om het te besturen. Er lijkt weinig reden om dit niet te kunnen doen.

Aanbevolen: