Hoe Microsoft Word-sjablonen te vinden op Office Online

Inhoudsopgave:

Hoe Microsoft Word-sjablonen te vinden op Office Online
Hoe Microsoft Word-sjablonen te vinden op Office Online
Anonim

Microsoft Office bevat veel kant-en-klare sjablonen die in de software zijn ingebouwd. Als u op zoek bent naar een bepaalde stijl of lay-out voor uw document en deze niet kunt vinden tussen de sjablonen die bij Word zijn geleverd, hoeft u zich geen zorgen te maken. U hoeft er niet een helemaal opnieuw te maken. De Microsoft Office Online-site is een uitstekende bron bij uw zoektocht naar de juiste sjabloon.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Microsoft Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 en Word voor Mac.

Wat is een sjabloon?

Sjablonen zijn voorgeformatteerde documentbestandstypen die een kopie van de sjablooninhoud maken wanneer ze worden geopend. Met deze veelzijdige bestanden kunt u snel documenten zoals flyers, onderzoekspapers en cv's maken zonder handmatige opmaak. Sjabloonbestanden voor Microsoft Word gebruiken de extensies.dot,.dotx of.dotm.

Wanneer u een sjabloon opent, opent Word een nieuw document met alle opmaak op zijn plaats, klaar om naar wens aan te passen. U kunt het document dan opslaan met een unieke bestandsnaam.

Hoe toegang te krijgen tot online sjablonen

Je kunt Microsoft Office online-sjablonen vinden en downloaden in Word. Hier is hoe:

  1. Selecteer File > New om een nieuw document te starten.
  2. Selecteer een sjabloon of gebruik het zoekvak om alternatieven te vinden.

    Image
    Image
  3. Wanneer u de sjabloon vindt die u wilt gebruiken, selecteert u deze om een voorbeeld en beschrijving te zien. Selecteer Maken om de sjabloon te openen.

    Image
    Image

Hoe toegang krijgen tot online sjablonen voor Word op de Mac

Het proces voor het vinden en openen van een nieuwe sjabloon op Microsoft Word voor Mac is vergelijkbaar met de Windows-versie. De online sjablonen worden echter geïntegreerd met de in-app-sjablonen wanneer u zoekt.

  1. Select File > Nieuw van sjabloon.

    De sneltoets is Shift+Command+P.

    Image
    Image
  2. Klik op Templates (naast Search bovenaan het scherm).

    Image
    Image
  3. Gebruik de zoekbalk om naar een specifiek soort sjabloon te zoeken.

    Image
    Image
  4. De resultaten zijn een mix van de vooraf geladen Word-sjablonen en de online beschikbare sjablonen. Selecteer de gewenste sjabloon.
  5. Selecteer Create om de sjabloon te downloaden en een nieuw opgemaakt document te openen dat klaar is voor gebruik.

    Image
    Image

Sjablonen downloaden van de Office Online-website

Afhankelijk van uw versie van Word, zal uw webbrowser sjablonen weergeven in de app of de pagina Office-sjablonen openen in de webbrowser.

In oudere versies van Word die niet langer door Microsoft worden ondersteund, zoals Word 2003, kan er een foutpagina verschijnen wanneer Word de Office Online-pagina in een webbrowser opent. Als dit het geval is, gaat u naar de pagina Office Online-sjablonen.

Vanaf de pagina Office-sjablonen kunt u zoeken op Office-programma of op thema. Wanneer u op programma zoekt, heeft u de mogelijkheid om op documenttype te zoeken.

Als u een sjabloon vindt die aan uw behoeften voldoet, klikt u op Download. De sjabloon wordt geopend voor bewerking in Word.

Aanbevolen: