Glion Dolly elektrische scooter: beoordeling: prijzig, mooi en snel

Inhoudsopgave:

Glion Dolly elektrische scooter: beoordeling: prijzig, mooi en snel
Glion Dolly elektrische scooter: beoordeling: prijzig, mooi en snel
Anonim

Bottom Line

Ondanks dat hij aan de duurdere kant is, is de Glion Dolly een van de snelste en stevigste elektrische scooters op de markt, met snelheden van ongeveer 18 mijl per uur.

Glion Dolly opvouwbare lichtgewicht elektrische scooter voor volwassenen

Image
Image

We hebben de Glion Dolly elektrische scooter gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het vinden van een milieuvriendelijke manier om te pendelen kan een uitdaging zijn als je geen toegang hebt tot goed openbaar vervoer, maar de opkomst van de elektrische scooter begint een oplossing te bieden. Een van de eersteklas elektrische scooters, de Glion Dolly, is ontworpen met het stadsforens in gedachten. Het is een beest van een scooter met grote, duurzame wielen, een batterij die lang meegaat en een hoge topsnelheid. We hebben het getest voor 35 mijl rijden, gecontroleerd op draagbaarheid, bedieningsgemak, ontwerp en natuurlijk de batterij. Lees verder voor onze gedachten.

Ontwerp: zwaar, maar opvouwbaar tot een klein pakket

Met 37,4 bij 7,9 bij 11,8 inch (LWH, opgevouwen), is de Glion een compacte kleine scooter. Dankzij de 6061-T6 aluminiumlegering van vliegtuigkwaliteit en de 36V-batterij is het echter ook een van de zwaarste scooters op de markt met een gewicht van 28 pond. Zijn draagbaarheid compenseert zijn gewicht echter, aangezien deze scooter dolly wielen heeft en een uitschuifbare handgreep die wendbaarheid binnenshuis mogelijk maakt. Dankzij deze functie kan hij zeer goed worden opgeborgen in een kantoorkast of onder uw bureau op het werk, waardoor het een serieuze kantoorscooter is. Het kan ook in een nylon tas worden opgeborgen, maar de tas wordt apart verkocht en kost ongeveer $ 40

Hoewel we hadden gewild dat de voetsteun iets langer was, zorgt het verstelbare stuur voor een echt aanpasbare en comfortabele ervaring bij het instellen voor woon-werkverkeer. Het wordt ook geleverd met een helder voorlicht voor nachtelijk woon-werkverkeer.

Image
Image

Het stuur heeft, in plaats van knoppen om in te drukken, twee draaigrepen aan elke kant: het rechter stuur regelt de snelheid, terwijl het linker de remmen regelt. Hierdoor wordt de grip op het stuur enigszins aangetast, omdat je er tijdens het rijden een losse grip op moet houden. Knoppen zouden naar onze mening een betere ontwerpoptie zijn geweest.

Configuratieproces: redelijk eenvoudig

Het toeval wil dat de Glion gemonteerd wordt geleverd, waardoor het voor ons heel gemakkelijk is om op te zetten. Het arriveert in al zijn glorie van 28 pond, voorgevouwen en de uitrusting intact. U moet de verpakking verwijderen, inclusief de noppenfolie en de oplader in een doos die aan het voetbed van de scooter is vastgemaakt. Aan de voorkant van het voetbed bevindt zich een hendel die het in- en uitklapmechanisme activeert. Een ding om in deze fase te benadrukken, is dat als u geen klik hoort wanneer de nek rechtop staat, u deze niet goed hebt ingesteld. De Glion-handleiding herha alt voortdurend dat dit kan leiden tot letsel en zelfs de dood als u die klik niet hoort wanneer u hem rechtop zet.

Image
Image

Wat het stuur betreft, ze zijn heel gemakkelijk uit te vouwen, gewoon omhoog trekken en ze klikken op hun plaats. De verstelbare stuurhoogte is ook een geweldige functie. Als je een groter persoon bent, dan is deze scooter perfect. We hebben het stuur ontgrendeld met de snelspanhendel van het stuur en aangepast aan het midden van de drie stuurhoogteverstelknoppen voor onze lengte van anderhalve meter, maar er was voldoende ruimte om hoger te gaan.

Ten slotte duurde het opladen van de Glion minder dan een uur, aanvankelijk omdat hij voor 50 procent wordt opgeladen bij het uitpakken. Om hem in te schakelen, houdt u de felrode aan/uit-knop op de T-bar twee seconden ingedrukt.

De Glion ha alt in een mum van tijd zijn maximale snelheid dankzij de bijna geruisloze motor van 250 watt.

Prestaties: een snelheidsduivel

Toen we voor het eerst probeerden de Glion Dolly uit te proberen, waren we gewend aan andere modellen die wat tijd nodig hadden om snelheid op te bouwen voordat ze echt konden vliegen. Dat is hier ook gedeeltelijk het geval. Om het te laten gaan, moet je de Glion een afzet geven, wat we deden, en dan geven we de juiste grip voor snelheid. Tot onze volledige schrik stormden we naar voren alsof we op een racebaan waren.

Image
Image

De Glion ha alt in een mum van tijd zijn maximale snelheid dankzij de bijna geruisloze motor van 250 watt. Vermoedelijk is de maximale snelheid 15 mijl per uur (mph). Bij het testen tegen de GOTRAX-scooter overtreft de Glion deze maximale snelheid echter gemakkelijk. We raceten de twee tegen elkaar en de Glion blies door de 16,2 mph GOTRAX. De Glion Dolly zegt niet hoe snel hij op het scherm gaat, een functie die we wilden hebben, maar we schatten dat deze maximaal rond de 17-18 mph zou zijn. Als je snel naar je kantoor moet, dan is de Glion zeker de scooter voor je woon-werkverkeer. Draag vanwege de snelheid echter een helm!

Dat gezegd hebbende, de hoge snelheid maakt de Glion wat moeilijker te besturen. Terwijl we over onze universiteitscampus renden, merkten we dat wanneer het over hobbels ging, het moeilijker was om te sturen. Hoewel de 8-inch honingraatbanden een geweldige functie zijn, zijn er andere modellen met grotere banden die soepel over hobbels en spleten kunnen rijden dankzij de gedetailleerde voorwielophanging - een functie die de Glion-scooter niet vermeldt en ook niet lijkt te doen hebben.

Image
Image

We hebben ook gemerkt dat als je op zoek bent naar een lagere snelheid, de Glion Dolly echt niet graag langzamer gaat. Toen we hem op trottoirs brachten en langzamer probeerden te rijden, maakten de gashendel en het ontbreken van meerdere versnellingen het moeilijk om in een lager tempo te rijden. We merkten zelfs dat als we te laag kwamen, de scooter schokte alsof hij niet zeker wist hoe hij verder moest. Als je een voorzichtigere bestuurder bent, is deze scooter misschien niet zo geschikt.

Een geweldige eigenschap van de Glion is dat er wat waterbestendigheid in is ingebouwd. Hoewel we het niet aanbevelen om er offroad of door plassen mee te rijden (hierdoor gaat de motor kapot), kun je er wel op nat wegdek mee rijden. We haalden het eruit na een regenbui en het hield de test vol en reed probleemloos over het natte wegdek. Dat gezegd hebbende, raadt de fabrikant u niet aan om het op gladde oppervlakken zoals natte wegen of ijs te gebruiken, dus wees voorzichtig.

Een extra update omdat we de Glion-scooter nu een paar maanden gebruiken: de hendel waarmee de scooter wordt ingeklapt, moet op zijn plaats klikken om hem gemakkelijk mee te nemen. Op het moment van schrijven is de hendel niet meer op zijn plaats vergrendeld, hoewel hij nog steeds werkt voor daadwerkelijk scootergebruik. Het kan een toevalstreffer zijn, maar het is iets om in gedachten te houden.

Hoewel we het niet aanbevelen om offroad of door plassen te rijden (hierdoor gaat de motor kapot), kun je er wel mee rijden op nat wegdek.

Bottom Line

De Glion heeft een enorme 36V LG lithium-ionbatterij die tot 24 km kan gaan. We zijn verheugd te kunnen zeggen dat het zijn hype waarmaakte, door alle soorten heuvels en dalen op een universiteitscampus te doorkruisen en de geadverteerde 15 mijl vol te houden. Zodra het echter bijna leeg is, duurt de oplaadtijd ongeveer 4 uur, niet de geadverteerde 3,5 uur. Je kunt ergens haast maken met een lagere lading (2 uur levert je 75 procent op volgens de handleiding en onze tests), maar er is 4 uur nodig om de hele batterij tot 100 procent op te laden.

Prijs: je krijgt waar je voor beta alt

Met ongeveer $ 500 op Amazon is de Glion Dolly een dure scooter. Eén functie alleen al is het waard om voor te betalen: de opvouwbaarheid van de dolly. Het was een enorm voordeel om het gemakkelijk naar een kantoor te kunnen rollen en in een kast of onder een bureau op te bergen, zoals we ons realiseerden, en we besloten dat de snelheid en de draagbaarheid elke cent die aan dit product wordt besteed, de moeite waard maken. Plus, met een batterijduur van 3-5 jaar en de kosten van $ 1 aan elektriciteitskosten voor 500 mijl, is het de investering waard.

Glion Dolly vs. GOTRAX GXL V2

In deze strijd tussen de scooters hebben we de Glion Dolly tegen de GOTRAX GXL V2 geplaatst om te zien welke de betere optie was. In termen van snelheid is de Glion koning, met een boost tot 29 mph in vergelijking met de GOTRAX's 16,2 mph maximale snelheid. Hoewel de Glion wordt geleverd met één gashendel, heeft de GOTRAX twee versnellingen die de snelheden tussen 8 mph en 16,2 mph regelen, waardoor het gemakkelijker wordt om in verschillende rijsituaties te manoeuvreren.

Een belangrijk kenmerk dat de Glion van de GOTRAX scheidt, is dat de GOTRAX niet waterdicht is. We raden af om met de GOTRAX in natte omstandigheden te rijden. De Glion daarentegen kan voorzichtig op nat wegdek rijden. En hoewel de GOTRAX ook opvouwt, wordt hij niet zo compact als de Glion. Als je behoefte hebt aan snelheid of als je draagbaarheid wilt, is de Glion de beste keuze. Als u echter de voorkeur geeft aan lagere snelheden en wendbaarheid, en niet te vergeten een lagere prijs, dan is de GOTRAX de betere optie voor u.

Een forse prijs, maar de moeite waard voor de snelste scooter op de markt

Voor iedereen die op zoek is naar een ongelooflijk snelle, goed uitgebalanceerde scooter die wordt geleverd met een aantal geweldige extra functies, is de Glion Dolly een geweldige keuze. We waren vooral gecharmeerd van de verstelbare hoogte van de T-balk en de dolly-functie, waardoor het gemakkelijk was om de scooter rond universiteitscampussen en de grote stad te vervoeren. Als je echter iets wilt dat je meer controle geeft, raden we je aan ergens anders te zoeken, want die motor maakt indruk.

Specs

  • Productnaam Dolly Opvouwbare lichtgewicht elektrische scooter voor volwassenen
  • Productmerk Glion
  • Prijs $499.99
  • Productafmetingen 37,4 x 7,9 x 11,8 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Bereik 15 mijl per lading

Aanbevolen: