Een Thunderbird-handtekening maken

Inhoudsopgave:

Een Thunderbird-handtekening maken
Een Thunderbird-handtekening maken
Anonim

Wanneer je een e-mail verstuurt, zorgt het bijvoegen van een handtekening ervoor dat het er veel efficiënter en professioneler uitziet. In de Thunderbird e-mailclient kunt u in een paar eenvoudige stappen een tekst- of HTML-e-mailhandtekening maken. Het proces kan verschillen van het maken van e-mailhandtekeningen in andere e-mailclients, maar de basis blijft constant.

Deze instructies zijn gemaakt met behulp van de dagelijkse build van Thunderbird (versie 69.0a1), maar het proces zal hetzelfde zijn in de meeste releases van de software.

Wat op te nemen in een e-mailhandtekening

Voordat we ingaan op het hoe, het wat moet worden aangepakt. Je bent misschien zo geneigd om heel veel informatie toe te voegen aan je e-mailhandtekening. In het begin van de jaren 2000 werd het populair om geanimeerde afbeeldingen in e-mailhandtekeningen te plaatsen. Deze trend stuitte op veel weerstand om dezelfde reden waarom mensen altijd al hebben gepleit voor korte handtekeningen:

  • Het neemt kostbare bandbreedte in beslag.
  • Het voegt een aanzienlijke omvang toe aan de e-mails.

Overweeg dit: u verzendt een e-mail met een handtekening die tekst, HTML en een grote geanimeerde afbeelding bevat. De persoon aan wie je dat hebt gestuurd, antwoordt met een vergelijkbare handtekening. Je antwoordt dan in hetzelfde draadje, en dat blijft een tijdje heen en weer gaan. Stel je voor hoe groot die e-mail zal zijn geworden, met die handtekeningen keer op keer herhaald. Omdat het efficiënter is, wil je je handtekening tot een minimum beperken. In feite was de oude standaard dat een e-mailhandtekening niet verder mocht gaan dan drie regels. Datzelfde idee geldt vandaag de dag, dus houd daar rekening mee bij het ontwerpen en opstellen van uw e-mailhandtekening.

Een teksthandtekening toevoegen in Thunderbird

Een goed ontworpen handtekening toevoegen aan Thunderbird is eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

  1. Open Thunderbird.
  2. Klik Bewerken > Accountinstellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het venster Accountinstellingen het e-mailadres waarmee u wilt werken.

    Image
    Image
  4. Typ in het Signature text blok de tekst die je als handtekening wilt gebruiken, regel voor regel.

    Image
    Image
  5. Zodra u tevreden bent met uw handtekening, sluit u het tabblad Accountvoorkeuren.

Een HTML-e-mailhandtekening toevoegen in Thunderbird

Een op tekst gebaseerde handtekening is geweldig, tenzij u het de ontvangers van uw e-mail gemakkelijk wilt maken om eenvoudig op een link te klikken die hen naar uw (of de website van uw bedrijf) brengt. In dat geval moet u een HTML-handtekening gebruiken. Stel dat u een handtekening wilt maken die een link naar Lifewire bevat. Zo voeg je zo'n handtekening toe:

Een etiquette bij het toevoegen van URL's aan uw e-mailhandtekening is om een verkorting te gebruiken, zoals de aanbieding van Bit.ly om de grootte van elke URL die u kiest te verkleinen. Lange URL's kunnen rommelig en verwarrend overkomen wanneer ze volledig worden weergegeven.

  1. Open Thunderbird.
  2. Klik Bewerken > Accountinstellingen.
  3. Selecteer in het venster Accountinstellingen het e-mailadres waarmee u wilt werken.
  4. Klik op het selectievakje voor Gebruik HTML.

    Image
    Image
  5. Typ in het veld Handtekeningtekst de tekst die u als handtekening wilt gebruiken, regel voor regel. Zorg ervoor dat u aan het einde van de eerste twee regels de break-tag opneemt:

    Voor de link naar Lifewire, let erop dat u de tag gebruikt en vergeet niet om de afsluitende label. De tekst zou er als volgt uit moeten zien:

    Lifewire.

    Image
    Image
  6. Zodra u tevreden bent met uw handtekening, sluit u het tabblad Accountvoorkeuren.

    Je kunt ook andere basis-HTML-tags in je handtekening gebruiken. De tag is bijvoorbeeld voor vetgedrukte items en voor cursief. Onthoud alleen dat je voor elke openingstag ook een sluitingstag nodig hebt. In deze gevallen zijn de afsluitende tags en.

Als je nu een e-mail verzendt vanaf dat account, zal het een handtekening bevatten die een klikbare link bevat naar de Lifewire-site of welke site je ook aan je handtekening wilde toevoegen.

Hoe voeg je een afbeelding toe als je handtekening

Als je een afbeelding als handtekening wilt toevoegen, is het proces ook vrij eenvoudig:

  1. Open Thunderbird.
  2. Klik Bewerken > Accountinstellingen.
  3. Selecteer in het venster Accountinstellingen het e-mailadres waarmee u wilt werken.

  4. Vink het vakje aan voor Voeg in plaats daarvan de handtekening uit een bestand toe.

    Image
    Image
  5. Klik op Choose, navigeer naar de locatie op uw harde schijf waar de afbeelding is opgeslagen en klik op Open (ofOK , afhankelijk van uw besturingssysteem).
  6. Sluit de Accountvoorkeuren tab.

In de toekomst zal elke keer dat u een e-mail verzendt, de afbeelding worden opgenomen die u als uw handtekening hebt geselecteerd. Zorg ervoor dat u de afbeeldingen op het kleine formaat houdt. Een goede vuistregel is om de bestandsgrootte onder de 50kb te houden, zodat het niet veel tijd kost om te laden.

Voeg zowel een afbeelding als HTML toe aan uw Thunderbird-handtekening

Dit is waar het lastig wordt (en helpt om iets over HTML te weten). In plaats van u te leren HTML te gebruiken, illustreren we een handtekeningbestand dat tekst, een afbeelding en een link naar Lifewire.com bevat.

  1. Begin met het maken van een nieuw p[lain-text document in de gewenste teksteditor. Noem dat bestand sig.html.
  2. Vervolgens moet je de structuur voor de handtekening maken. Het zal er waarschijnlijk ongeveer zo uitzien:

    Jack Wallen

    Writer for Lifewire

    U moet het afbeeldingsbestand koppelen volgens de vereisten van uw besturingssysteem. Als u bijvoorbeeld Windows gebruikt, kan dat er als volgt uitzien:

  3. Zodra u klaar bent met het bewerken van die HTML-structuur voor uw handtekening, slaat u het bestand op en sluit u het.
  4. Terug in Thunderbird, zorg ervoor dat u dezelfde stappen doorloopt als om een basisafbeelding aan uw handtekening toe te voegen, alleen deze keer selecteert u sig.html als de bestand.
  5. Sluit het tabblad Accountvoorkeuren en klik op Schrijven om een nieuwe e-mail op te stellen. Je zou nu je afbeelding, tekst en link in je handtekening moeten zien.

    Image
    Image

Dat is eigenlijk alles wat er is om een e-mailhandtekening aan Thunderbird toe te voegen. Een paar klikken en wat eenvoudige HTML-code kunnen u helpen om zorgvuldig een handtekening te maken die u goed van pas zal komen voor welk doel u ook kiest.

Aanbevolen: