Twee manieren om het vergrendelingsscherm van Windows 10 uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Twee manieren om het vergrendelingsscherm van Windows 10 uit te schakelen
Twee manieren om het vergrendelingsscherm van Windows 10 uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Open de register-editor, selecteer Yes, dubbelklik op HKEY_LOCAL MACHINE > SOFTWARE > Policies> Microsoft, klik met de rechtermuisknop Windows.
  • Selecteer in het menu Nieuw > Sleutel. Noem het Personalisatie en selecteer het. Klik met de rechtermuisknop op het paneel en selecteer New > DWORD (32-bit) Value.
  • Hernoem het NoLockScreen en dubbelklik vervolgens op NoLockScreen. Typ in het veld Waardegegevens 1.

Dit artikel legt uit hoe u het vergrendelscherm in Windows 10 kunt uitschakelen.

Het vergrendelscherm uitschakelen in Windows 10

Als u de nieuwste april-update van Windows 10 Home-editie gebruikt, kunt u het vergrendelingsscherm in Windows 10 het beste uitschakelen door een nieuwe registersleutel toe te voegen. Er zijn een paar stappen bij betrokken, maar als je ze een voor een volgt, weet je snel hoe je voorgoed van het Windows-vergrendelingsscherm af kunt komen.

Image
Image

Het wijzigen van het Windows-register kan een dramatisch effect hebben op de manier waarop Windows werkt en moet niet zo lichtvaardig worden gedaan. Als je helemaal niet zeker bent van de wijzigingen die je hebt aangebracht, begin dan opnieuw of neem contact op met een professional.

  1. Open de register-editor van Windows 10 door " Regedit" in de Windows-zoekbalk te typen. Selecteer het bijbehorende resultaat.
  2. Wanneer u wordt gevraagd of u de app wilt toestaan wijzigingen aan uw apparaat aan te brengen, selecteert u Yes.
  3. Dubbelklik in het linkermenu op HKEY_LOCAL MACHINE.
  4. Dubbelklik SOFTWARE.
  5. Dubbelklik Beleid.
  6. Dubbelklik Microsoft.
  7. Klik met de rechtermuisknop Windows.
  8. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Nieuw en selecteer vervolgens Sleutel.
  9. Noem het Personalisatie.
  10. Selecteer de sleutel die u zojuist hebt gemaakt. Klik met de rechtermuisknop in het rechterdeelvenster en selecteer New en selecteer vervolgens DWORD (32-bit) Value.
  11. Hernoem de "Nieuwe waarde 1" DWORD die u zojuist hebt gemaakt als NoLockScreen. Regedit zou automatisch de naam van het item moeten selecteren om aan te passen, maar als dat niet het geval is, klik er dan met de rechtermuisknop op en selecteer Rename.
  12. Dubbelklik NoLockScreen.
  13. Typ in het Value data veld 1.

Om erachter te komen of de aangebrachte wijziging van kracht is geworden, drukt u op de Windows-toets+ L om uw pc te vergrendelen. Als u rechtstreeks naar het inlogscherm wordt geleid in plaats van het vergrendelingsscherm dat er normaal gesproken naartoe gaat, gefeliciteerd, dan heeft u het Windows-vergrendelingsscherm met succes uitgeschakeld!

Het vergrendelscherm uitschakelen in Windows 10 Pro

Hoewel het aanbrengen van wijzigingen in het Windows 10-register het vergrendelingsscherm in Windows 10 Home en Windows 10 Pro zal uitschakelen, hebben laatstgenoemde gebruikers een alternatieve methode die iets sneller is.

Dit werkt ook voor zowel Enterprise- als Education-versies van Windows 10.

Image
Image
  1. Zoek naar " Gpedit" in de zoekbalk van Windows 10 en selecteer het bijbehorende resultaat.
  2. Kijk in het venster Editor voor lokaal groepsbeleid naar het linkermenu en dubbelklik op Beheersjablonen.
  3. Dubbelklik Configuratiescherm.
  4. Selecteer Personalisatie.
  5. Dubbelklik Geef het vergrendelscherm niet weer in het rechtervenster.
  6. Selecteer Enabled in de linkerbovenhoek, selecteer vervolgens Apply en selecteer OK.
Image
Image

Test om te zien of je het vergrendelscherm succesvol hebt uitgeschakeld door op Windows-toets+ L te drukken. Als je naar het inlogscherm wordt geleid in plaats van naar het vergrendelscherm, gefeliciteerd, dan heb je het vergrendelscherm van Windows 10 van je systeem verwijderd.

Als je ooit het vergrendelingsscherm opnieuw wilt inschakelen, herhaal je de bovenstaande stappen en kies je Uitgeschakeld tijdens stap zes.

Aanbevolen: