Hoe foto's te bewerken in de iPhone Photos-app

Inhoudsopgave:

Hoe foto's te bewerken in de iPhone Photos-app
Hoe foto's te bewerken in de iPhone Photos-app
Anonim

Het bewerken van digitale foto's betekende vroeger het kopen van dure bewerkingsprogramma's zoals Photoshop en het leren van complexe functies. Tegenwoordig hebben iPhone-bezitters krachtige fotobewerkingstools ingebouwd in hun telefoons.

De Foto's-app op elke iPad, iPhone en iPod touch kan worden gebruikt om foto's bij te snijden, filters toe te passen, de kleurbalans aan te passen en meer. Hoewel de in Foto's ingebouwde bewerkingstools goed zijn, zijn ze geen vervanging voor zoiets als Photoshop. Als je je afbeeldingen wilt transformeren, serieuzere problemen hebt die moeten worden opgelost of resultaten van professionele kwaliteit wilt, is een desktop-fotobewerkingsprogramma nog steeds de beste keuze.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 12 en hoger. Eerdere versies kunnen verschillende labels hebben, maar de functies zullen vergelijkbaar zijn.

De bewerkingsmodus openen in de Foto's-app

Volg deze stappen om aanpassingen te maken aan foto's in de app:

  1. Open de Photos app, tik op Camera Roll en tik vervolgens op de foto die je wilt bewerken.

    Image
    Image
  2. Wanneer de foto op volledige grootte op het scherm verschijnt, tikt u op Bewerken. De pictogrammen van het bewerkingsgereedschap verschijnen.

    Image
    Image
  3. Gebruik deze opties om foto's op verschillende manieren te veranderen.

Foto's bijsnijden en roteren

De opties voor het bijsnijden en roteren van foto's bevinden zich onder dezelfde tool in de Foto's-app. Zo gebruik je het.

  1. Tik op de knop die eruitziet als een kader (in de linkerbenedenhoek van het scherm). Sleep vervolgens de hoeken of zijkanten van het kader om het bijsnijdgebied in te stellen. Alleen de gemarkeerde delen van de foto blijven over.

    Om de bijgesneden selectie te vergroten, plaatst u twee vingers op het scherm en sleept u ze uit elkaar.

    Image
    Image
  2. De app biedt ook voorinstellingen om foto's bij te snijden tot specifieke beeldverhoudingen en vormen. Om ze te gebruiken, open je het bijsnijdgereedschap en tik je vervolgens op het pictogram dat eruitziet als drie vakken in elkaar (aan de rechterkant, onder de foto) om een menu met voorinstellingen weer te geven. Tik op degene die je wilt.

    Image
    Image
  3. Tik op Klaar in de rechterbenedenhoek om je wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image
  4. Om een foto te draaien, tik je op het Crop icoon. Om een afbeelding 90 graden tegen de klok in te draaien, tik je op het Rotate icoon (het vierkantje met de pijl ernaast).

    Gebruik het meer dan eens om de rotatie voort te zetten.

    Image
    Image
  5. Voor meer vrije controle over de rotatie, beweeg je het kompas-achtige wiel onder de foto.

    Draai de vrije-vormbesturing tot 45 graden met de klok mee of tegen de klok in.

    Image
    Image
  6. Tik op Klaar om je wijzigingen op te slaan.

Hoe rode ogen te verwijderen

Om rode ogen, veroorzaakt door de flits van de camera, te verwijderen, tik je op de knop in de linkerbovenhoek die eruitziet als een oog met een streep erdoorheen. Tik vervolgens op elk oog dat moet worden gecorrigeerd. Zoom in op de foto om een preciezere locatie te krijgen. Tik op Gereed om op te slaan.

Het hulpmiddel voor rode ogen is alleen beschikbaar wanneer de app Foto's een gezicht (of wat het denkt dat het een gezicht is) op een foto detecteert.

Image
Image

Hoe licht en kleur aan te passen

Gebruik de bewerkingstools in Foto's om een kleurenfoto naar zwart-wit te converteren, de hoeveelheid kleur in een foto te vergroten, het contrast aan te passen en meer. Om dat te doen, zet u de foto in de bewerkingsmodus en tikt u vervolgens op de knop die eruitziet als een dial onderaan in het midden van het scherm. Dit onthult een menu met deze opties:

  • Light: Bevat instellingen voor Brilliance, Exposure, Highlights, Shadows, Brightness, Contrast en Black Point.
  • Color: Bevat instellingen voor verzadiging, contrast en cast.
  • B&W: Bevat instellingen voor Intensity, Neutrals, Tone en Grain.

Tik op het gewenste menu en vervolgens op de instelling die u wilt wijzigen. Tik op de pijl naast een categorie om toegang te krijgen tot nog meer verfijnde instellingen.

Image
Image

Foto's automatisch verbeteren

De functie Automatisch verbeteren analyseert een foto en past automatisch wijzigingen toe, zoals aanpassing van de kleurbalans om de afbeelding te verbeteren.

Tik op het Auto Enhance pictogram, dat eruitziet als een toverstaf. De aanpassingen kunnen subtiel zijn, maar je weet dat ze klaar zijn als het toverstafpictogram van kleur verandert.

Tik op Klaar om de nieuwe versie van de foto op te slaan. Tik nogmaals op het toverstafpictogram om de wijzigingen ongedaan te maken.

Image
Image

Animatie verwijderen uit live foto's

Als je een iPhone 6S of nieuwer hebt, maak dan Live Photos - korte video's gemaakt van foto's. Vanwege de manier waarop Live Photos werken, kun je ook de animatie ervan verwijderen en een enkele foto opslaan.

Je weet dat een foto een Live Photo is als het pictogram in de linkerbovenhoek, dat eruitziet als drie concentrische ringen, wordt gemarkeerd wanneer de foto in de bewerkingsmodus staat (het is verborgen voor gewone foto's). Om de animatie van de foto te verwijderen, tik je op Live Photo zodat deze wordt gedeactiveerd (hij wordt wit). Tik op Gereed om de foto op te slaan.

Image
Image

Hoe terug te keren naar de originele foto

Als je een bewerkte foto opslaat en vervolgens besluit dat je de bewerking niet leuk vindt, zit je niet vast aan de nieuwe afbeelding. De Foto's-app slaat de originele versie op en laat je je wijzigingen verwijderen en ernaar teruggaan.

Open de bewerkte afbeelding waarvan je het origineel wilt hebben en tik vervolgens op Bewerken. Selecteer Revert en tik vervolgens op Revert to Original.

Er is geen tijdslimiet voor wanneer je kunt terugkeren naar de originele foto. De bewerkingen die u aanbrengt in foto's veranderen het origineel niet; het zijn meer lagen die er bovenop worden gelegd en die je kunt verwijderen. Dit soort bewerking staat bekend als niet-destructief omdat het origineel niet verandert.

Image
Image

Fotofilters gebruiken voor extra effecten

De Foto's-app heeft een set ingebouwde filters die Instagram- of Snapchat-achtige effecten aan foto's toevoegen. Om ze te gebruiken, opent u de bewerkingstools en tikt u vervolgens op het pictogram Filters, dat eruitziet als drie overlappende cirkels.

Blader door filters onder aan het scherm en tik er vervolgens op om deze toe te passen. Selecteer Klaar om de afbeelding bij te werken.

In iOS 8 en hoger kan de foto-app van derden die op een telefoon is geïnstalleerd, filters en andere hulpmiddelen aan Foto's toevoegen. Zolang beide apps zijn geïnstalleerd, kan Foto's functies van de andere app gebruiken alsof ze ingebouwd zijn.

Image
Image

Video's bewerken op de iPhone

Net zoals foto's niet het enige zijn dat de iPhone-camera kan vastleggen, zijn foto's niet het enige dat de Foto's-app kan bewerken. Je kunt ook video op je iPhone bewerken en delen met YouTube, Facebook en andere diensten.

Aanbevolen: