Hoe PDF's op iPhone (of iPad) te bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe PDF's op iPhone (of iPad) te bewerken
Hoe PDF's op iPhone (of iPad) te bewerken
Anonim

Wat te weten

  • Open een PDF in Bestanden en veeg vervolgens vanaf de linkerrand van het scherm om de miniatuurweergave te openen. Houd een pagina ingedrukt om het bewerkingsmenu te openen.
  • Met het bewerkingsmenu kunt u een bestand draaien, nieuwe pagina's of documenten invoegen en pagina's verwijderen.
  • Markup-tools blijven het mogelijk maken om handtekeningen en tekst aan bestanden toe te voegen.

Dit artikel leert je hoe je een PDF op een iPhone of iPad kunt bewerken met iOS 15 en bekijkt wat je in het algemeen met een PDF kunt doen via iOS.

De app Bestanden gebruiken om een PDF op iPhone/iPad te bewerken

In iOS 15 is het nu mogelijk om pdf's te bewerken via de app Bestanden in plaats van ze alleen te bekijken of te delen. Hier leest u hoe u dit doet.

  1. Op je iPhone, tik op Files.
  2. Open een PDF-bestand.
  3. Veeg vanaf de linkerrand van uw iPhone naar rechts om de miniatuurweergave van de pagina te zien.
  4. Houd een pagina ingedrukt om het bewerkingsmenu te openen.
  5. Kies om het bestand te roteren, pagina's uit bestanden in te voegen of nieuwe pagina's in te scannen.

    Image
    Image

Kun je bestanden op iPhone bewerken?

In combinatie met de nieuwe PDF-functies is het mogelijk om een PDF te bewerken met de Markup-tools. Hier leest u hoe u een blanco pagina toevoegt, een formulier invult en meer.

  1. Op je iPhone, tik op Files.

  2. Open een PDF-bestand.
  3. Veeg vanaf de linkerrand van uw iPhone naar rechts om de miniatuurweergave van de pagina te zien.
  4. Houd een pagina ingedrukt om het bewerkingsmenu te openen.
  5. Tik op Lege pagina invoegen.
  6. Tik op het Plus icoon.
  7. Tik op Tekst, Handtekening of Vergrootglas om een van de functies aan uw PDF-document toe te voegen.

    Image
    Image

Wat kan ik wel en niet doen met PDF's met iOS 15?

Het bewerken van PDF's op je iPhone is een waardevolle stap, maar het is niet zo krachtig als het bewerken van PDF's elders. Dit is wat je wel en niet kunt doen met de app Bestanden.

  • Je kunt pagina's roteren. Het is mogelijk om een bestand naar links of rechts te draaien met de app Bestanden, waardoor het uiterlijk verandert.
  • Het is mogelijk om pagina's te verwijderen en nieuwe toe te voegen. U kunt nieuwe pagina's scannen door een foto op uw iPhone te maken en deze aan het document toe te voegen.
  • Het is mogelijk om documenten of foto's in te voegen. Als u op Invoegen uit bestand tikt, kunt u andere bestanden aan uw PDF's toevoegen.
  • Je kunt handtekeningen en tekst toevoegen. Via de Markup-tools kunt u uw handtekening of tekst aan documenten toevoegen door op het pluspictogram in de rechterbenedenhoek van het document te tikken.
  • Je kunt tekst naar je klembord slepen en neerzetten. Het is mogelijk om tekst uit een PDF te slepen en neer te zetten, zodat deze wordt opgeslagen op uw klembord en beschikbaar is om in andere apps op uw iPhone te plakken.
  • U kunt tekstbestanden maken. Naast kopiëren en plakken kunt u ook een nieuw tekstbestand maken met de PDF-tekst.
  • U kunt lettertypestijlen niet identificeren. Met sommige PDF-apps van derden kunt u lettertypestijlen identificeren. De app Bestanden biedt deze functionaliteit niet.
  • Bestanden bieden geen OCR-functionaliteit. Als u een foto van tekst maakt, wordt deze niet automatisch omgezet in bewerkbare tekst, zoals bij sommige speciale PDF-apps wel het geval kan zijn. Het voegt het gewoon toe als een afbeelding.

FAQ

    Hoe sla ik een PDF op mijn iPhone of iPad op?

    Als u een PDF van een e-mail of website wilt opslaan, selecteert u de PDF om een voorbeeld te openen, kiest u Delen en selecteert u waar u de PDF wilt opslaan. Om een PDF van een Mac over te brengen, opent u de PDF, selecteert u Share > AirDrop en selecteert u vervolgens uw iOS-apparaat. Om een PDF van een Windows-pc over te zetten, installeert u iCloud op uw pc en schakelt u iCloud Drive in om bestanden naar uw iOS-apparaat te verplaatsen.

    Hoe scan ik documenten met mijn iPhone?

    Open de Notities-app en maak een nieuwe notitie, open vervolgens de Camera-app en tik op Documenten scannen. Houd de camera boven het document om het document automatisch met je telefoon te scannen.

    Waar vind ik mijn iPad-downloads?

    Afhankelijk van het bestandstype gaan gedownloade bestanden meestal naar de Foto's-app, iBooks of de Bestanden-app. Als je cloudopslag-apps van derden op je iPhone hebt staan, kun je daar in plaats daarvan je downloads vinden. U kunt kiezen waar u iOS-downloads wilt opslaan in Safari of Mail.

Aanbevolen: