Netgear Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band WiFi-router Review: snel en gezinsvriendelijk

Inhoudsopgave:

Netgear Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band WiFi-router Review: snel en gezinsvriendelijk
Netgear Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band WiFi-router Review: snel en gezinsvriendelijk
Anonim

Bottom Line

De Netgear Nighthawk X6 AC3200 is een capabele tri-band router die bedoeld is om hoge snelheden te leveren aan grote huizen, maar hoewel hij relatief gebruiksvriendelijk is, komen de prestaties misschien niet altijd overeen met het hoge prijskaartje.

Netgear Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band wifi-router (R8000)

Image
Image

We hebben de Netgear Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band wifi-router gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je een groeiend gezin hebt of een groeiende lijst met apparaten die strijden om bandbreedte in je huis, heb je hier of daar waarschijnlijk wel eens gejockeyd om een signaal. Dat is waar een capabele tri-band router zoals de Netgear Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band wifi-router van pas komt. Deze router beschikt over high-speed wifi tot 3,2 Gbps en drie verschillende wifi-banden die tegelijkertijd werken om de connectiviteit te leveren die al je gezinsleden en apparaten nodig hebben.

We gebruikten deze tri-band router en observeerden verschillende aspecten, te beginnen met het installatieproces, het gebruiksgemak van de software en het prestatievermogen bij het uitvoeren van typische streaming- en browse-activiteiten.

Image
Image

Ontwerp: Een beetje flitsend

De Nighthawk X6-router heeft de toepasselijke naam vanwege de zes antennes die aan beide zijden van de voorkant van het apparaat zijn bevestigd. Hoewel je deze antennes gemakkelijk plat kunt vouwen, zodat je ze gemakkelijk van en naar de ene plek naar de andere kunt verplaatsen, moet je ze rechtop plaatsen om de signaalsterkte te maximaliseren.

Afgezien van het unieke antenne-ontwerp, worden alle indicatielampjes ook op een soort stijlvolle manier in het midden van de router gepresenteerd. Alle lampjes knipperen wit en de Wi-Fi aan/uit- en WPS-knoppen gaan aan de onderkant vanzelf af met driehoekige knoppen. Het hoofdgedeelte van de router heeft de vorm van een doos en is groter met afmetingen van 11,63 x 8,92 x 2,14 inch (HWD). Sommige shoppers houden misschien van het luchtvaartontwerp van de router, geïnspireerd op het Nighthawk ste alth-gevechtsvliegtuig, dat er ook enigszins futuristisch uitziet. Als u op zoek bent naar een bescheiden router, vindt u die hier niet.

Alle poorten zijn gemakkelijk te vinden aan de achterkant van het apparaat. Deze omvatten vier LAN-poorten, één WAN-poort en één USB 3.0- en één USB 2.0-poort. U vindt ook de aan/uit-knop en de gelijkstroomingang in dezelfde rij.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig, met een paar hobbels in de weg

Bij het uitpakken van de Nighthawk X6 R8000 werden we er verschillende keren aan herinnerd om de bijbehorende Nighthawk mobiele app te downloaden om het installatieproces te voltooien. Er zit een sticker bovenop de router met een QR-code die de app kan gebruiken om de router te detecteren en een snel installatieproces start, maar we konden deze code niet laten registreren. In plaats daarvan gingen we naar de App Store en downloadden handmatig de mobiele app.

De Netgear Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band wifi-router is klaar om snelle en betrouwbare snelheid te leveren aan een groter huis vol apparaten.

Het eerste dat we moesten doen toen we de Nighthawk-app lanceerden, was een Netgear-account maken. Toen kozen we de optie "Nieuwe installatie" en kregen we de opdracht om onze modem opnieuw op te starten en vervolgens de meegeleverde Ethernet-kabel aan te sluiten op de router en onze modem. Vrijwel onmiddellijk konden we verbinding maken met het standaardnetwerk met behulp van de inloggegevens die de fabrikant had verstrekt. We keerden terug naar de app om een andere verdedigingslinie op te zetten voor de inloggegevens van de routerbeheerder met beveiligingsvragen en om ons systeemnetwerk en wachtwoord aan te passen.

Na deze wijzigingen moesten we opnieuw verbinding maken met het netwerk, wat probleemloos verliep. We hebben er verder voor gekozen om de aanbevolen firmware-update toe te passen. Dat duurde enkele minuten en vereiste ook het opnieuw opstarten van de router. Op dit punt merkten we dat de tweede 5GHz-verbinding was verbroken. Na verschillende pogingen om het goed te maken door de router en de modem en router opnieuw in te stellen, was de enige stap die dit oploste een fabrieksreset. We vermoeden dat dit een probleem kan zijn geweest met de firmware-update, maar toen dat allemaal eindelijk was opgelost, konden we verbinding maken met onze 150 Mbps Xfinity-service op alle drie de banden.

Al met al, minus de hapering die een extra 10-15 minuten probleemoplossing kostte, vonden we de begeleide installatie eenvoudig, snel en gemakkelijk te volgen.

Image
Image

Connectiviteit: gericht op de meest innovatieve technologie

Dit is een 802.11ac tri-band router, wat betekent dat hij drie frequenties ondersteunt: één 2,4 GHz en twee 5 GHz-kanalen op de 802.11ac draadloze standaard. Het voordeel hiervan is dat, in tegenstelling tot oudere single- of dual-band routers die werken op oudere Wi-Fi-standaarden of zelfs nieuwere dual-band opties die werken op de meest recente Wi-Fi 5-standaard, er extra ondersteuning is voor meer apparaten en minder concurrentie dan bandbreedte.

Dat wordt ondersteund door beamforming-technologie, een functie die alle 802.11ac-routers ondersteunen. Deze technologie stuurt gerichte wifi-signalen naar uw apparaten in plaats van ze alle kanten op te sturen. Uiteindelijk betekent dit een sterker direct signaal naar uw laptop, tv of andere apparaten, en mogelijk meer consistente en sterkere verbindingen.

Aangezien deze router is geclassificeerd als een AC3200-apparaat, betekent dit dat hij de potentie heeft om tot 600 Mbps (megabit per seconde) te leveren op het 2,4 GHz-spectrum en tot 1300 Mbps op de 5 GHz-kanalen. Deze wifi-snelheidsclassificatie garandeert niet dat u deze exacte resultaten in uw huis zult zien. Het is slechts een getal dat het absolute potentiële prestatievermogen beschrijft. In werkelijkheid zijn de snelheden die u ziet afhankelijk van het type internetabonnement dat u heeft en andere omgevings- en netwerkomstandigheden die van invloed zijn op de draadloze prestaties.

De Nighthawk X6 R8000 wordt ook geleverd met Dynamic Quality of Service (QoS)-technologie, een ander hulpmiddel voor het beheren van bandbreedte door signalen in specifieke richtingen en op basis van uw prioriteiten toe te wijzen. Netgear zegt dat gebruikers die graag gamen en video streamen (en gecombineerde download- en uploadsnelheden van minder dan 300 Mbps hebben) betere prestaties kunnen behalen door deze functie in te schakelen, wat je kunt doen via de webinterface, maar niet via de app.

Netwerkprestaties: snel, maar soms teleurstellend

Met behulp van de ingebouwde snelheidstestfunctie van de Nighthawk-app, die de Ookla SpeedTest-technologie gebruikt, is de beste downloadsnelheid geregistreerd bij 95 Mbps direct nadat we de router hebben ingesteld. Meer typisch was de output ongeveer 88-95 Mbps op verschillende momenten van de dag.

We konden consequent zes tot zeven apparaten tegelijk bedienen zonder snelheidsverlies of grote prestatieproblemen op alle drie de banden.

We hebben nooit een volledig verbroken verbinding ervaren, maar soms presteerde het 2,4 GHz-kanaal traag met eenvoudige bewerkingen zoals het controleren van e-mail of online browsen. We hebben tv's aangesloten waarop we HD- en 4K-inhoud streamen en een gameconsole gebruiken op de 5GHz-netwerken en gebruikten de 2.4GHz-kanaal voor laptops, mobiele apparaten en een tablet. Het distribueren van die apparaten over de andere twee banden leek enige congestie te verminderen, en we konden consequent zes tot zeven apparaten tegelijk bedienen zonder snelheidsdalingen of grote prestatieproblemen op alle drie de banden. We merkten ook een lichte verbetering in beeldhelderheid en laadsnelheid van streaming-apps zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime.

Hoewel we niet het volledige bereik van deze router konden testen, hadden we geen problemen in onze ruimte van 1.100 vierkante meter. De fabrikant zegt wel dat dit apparaat zeer grote huizen kan bedienen en er zijn zes antennes die deze dekking helpen vergroten, maar het werkelijke bereik hangt - net als de snelheid - af van factoren zoals de dikte van je muren, de plaatsing van de router en interferentie van andere signalen en apparaten.

Image
Image

Software: gebruiksvriendelijk en intuïtief

Alles is vrij netjes ingedeeld in de Nighthawk-app in termen van begeleide installatie en toegang tot de informatie waar de meeste gebruikers waarschijnlijk in geïnteresseerd zullen zijn, zoals snelheidsinformatie, aangesloten apparaten, wifi-instellingen en ouderlijk toezicht met behulp van de Circle met Disney-app om ieders schermtijd en activiteit te volgen. De app wordt ook geleverd met een 30-daagse proefversie van Netgear Armor-beveiliging, die het werk doet van het detecteren van bedreigingen van malware, bots en andere netwerkkwetsbaarheden.

De mobiele app neigt zeker meer naar de algemene gebruiker met zijn ongecompliceerde lay-out, maar dat betekent ook minder controle over meer technische specificaties die het gebruik van de webinterface vereisen. Deze informatie is niet per se verborgen, maar wordt alleen uiteengezet in de gebruikershandleiding die toegankelijk is vanaf de Netgear-site.

Deze router is even vriendelijk voor de algemene gebruiker als voor de meer technisch onderlegde klant.

Hoewel de Nighthawk X6 wordt geleverd met ingebouwde firewallbescherming, kunt u de beveiligingsinstellingen verhogen en de routerconfiguratie personaliseren via de webinterface van de router. Vanuit het gebied met geavanceerde instellingen van de web-GUI kunt u de toegang tot bepaalde websites beheren of blokkeren, e-mailbeveiligingsmeldingen instellen, een VPN-service opzetten, een persoonlijke FTP-server maken of dynamische DNS gebruiken. Andere interessante functies via de web-GUI zijn onder meer het opzetten van een USB-apparaat om Time Machine-back-ups uit te voeren voor Mac-laptops en het gebruik van de mediaservermogelijkheden van de router om muziek af te spelen vanaf de iTunes-server.

In dit opzicht is de Nighthawk X6 R8000 even vriendelijk voor de algemene gebruiker die niet in de technische diepte wil duiken als voor de meer technisch onderlegde klant die dat wel doet.

Bottom Line

De Nighthawk X6 R8000 heeft een catalogusprijs van $ 270, wat hem zeker in het high-end niveau van draadloze routers plaatst. En hoewel het niet de duurste tri-band router op de markt is, kan uw beslissing om deze investering te doen afhangen van factoren zoals hoe groot uw huis is, met hoeveel apparaten u werkt en hoe snel uw internetabonnement is.. De tri-band wifi-technologie is indrukwekkend en er zijn veel aantrekkelijke functies: een intuïtieve en eenvoudige app, ingebouwde beveiliging met Netgear Armor, evenals een gedetailleerd niveau van controle over het beheren van hoe iedereen in het gezin geld uitgeeft hun schermtijd, maar er zijn even capabele als goedkopere opties op de markt.

Netgear Nighthawk X6 AC3200 vs. Asus RT-AC3200

Een van de sterke punten van de Nighthawk X6 R800 is hoe snel en eenvoudig het is om op te zetten, zelfs voor mensen die technisch verlegen zijn. Maar als je bereid of geïnteresseerd bent om technisch dieper te duiken, minder te betalen en toch indrukwekkende wifi-prestaties te krijgen, is de Asus RT-AC3200 te koop voor $ 200 en overlapt hij op een aantal manieren met de Nighthawk X6. Beide beschikken over drie banden, zes antennes, QoS- en beamforming-technologieën, VPN- en Time Machine-ondersteuning en gemoedsrust met de respectieve ingebouwde beveiligingsplatforms.

De Asus-router vereist wel wat meer technische knowhow voor het beheren van de router via de app en webinterface. Een andere factor die van invloed kan zijn of u denkt dat deze afweging de moeite waard is, is uw interesse om uw router te integreren in een smart-home-configuratie. De Nighthawk X6 R8000 staat, net als veel andere Netgear-routers, dat toe met Amazon Alexa-compatibiliteit, terwijl de Asus RT-AC3200 dat niet doet.

Een investering die de moeite waard kan zijn voor het gezin met een slimme woning

De Netgear Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band wifi-router is klaar om snelle en betrouwbare snelheid te leveren aan een groter huis vol apparaten. Als u minder tijd wilt besteden aan configuratie en meer tijd wilt besteden aan de zekerheid dat uw netwerk is beschermd, kan de Nighthawk X6 aan die wensen voldoen. Je kunt dit apparaat ook gemakkelijk in de plooi van je smarthome-configuratie plaatsen en de online veiligheid en activiteit van iedereen in het gezin nauwlettend in de gaten houden.

Specs

  • Productnaam Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band wifi-router (R8000)
  • Product Merk Netgear
  • MPN R8000
  • Prijs $269.99
  • Gewicht 2,43 lbs.
  • Productafmetingen 11,63 x 8 x 2,14 inch.
  • Compatibiliteit Amazon Echo/Alexa
  • Firewall Ja
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO Ja
  • Aantal antenne 6
  • Aantal banden 3
  • Aantal bedrade poorten 7
  • Chipset BCM4709AO
  • Bereik Zeer grote woningen
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: