Netgear AC1200 Wireless WiFi Range Extender (EX6200) Review

Inhoudsopgave:

Netgear AC1200 Wireless WiFi Range Extender (EX6200) Review
Netgear AC1200 Wireless WiFi Range Extender (EX6200) Review
Anonim

Bottom Line

De Netgear AC1200 Wireless WiFi Range Extender (EX6200) is een mid-range optie die een perfecte balans biedt tussen prijs en functies, waardoor hij geschikt is voor de meeste gebruikers.

Netgear AC1200 Wireless WiFi Range Extender (EX6200)

Image
Image

We hebben de Netgear AC1200 Wireless WiFi Range Extender (EX6200) gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je op zoek bent naar een apparaat met wat meer flair en functies dan je gewone wifi-extender, dan is de Netgear EX6200 een uitstekende keuze. De EX6200 heeft niet alle toeters en bellen van de topmodellen, maar met zijn overvloed aan Ethernet-poorten, ondersteuning voor MU-MIMO en bundelvorming is het meer dan genoeg om te verwerken de behoeften van een huishouden.

We hebben het een week lang getest en het ontwerp, het installatiegemak, de netwerkprestaties en de software geëvalueerd.

Ontwerp: de esthetiek van een router

Door het rood-zwarte kleurenschema van de EX6200 lijkt het meer op iets uit Netgear's Nighthawk-lijn dan op hun standaardreeks extenders. Het heeft een meer premium gevoel dan de meeste extenders, en het is verfrissend in vergelijking met de saaie witte plug-in-boxen die de meerderheid van zijn collega's huisvesten.

Een van de meest opvallende dingen aan de EX6200 is dat hij groot is. Niet op een slechte manier, maar het is absoluut een atypisch extenderontwerp. Hij kan plat liggen of u kunt de meegeleverde standaard gebruiken om hem verticaal te installeren. We gaven er de voorkeur aan om de standaard te gebruiken, omdat deze erg slank is en weinig ruimte inneemt in deze configuratie.

Image
Image

We hielden ook van het feit dat de EX6200 een aparte AC-adapter en snoer gebruikt om zijn stroom te leveren. Andere extenders die op een stopcontact worden aangesloten, beperken de gebieden waar u ze kunt gebruiken, nemen een stopcontact in beslag en zijn meestal een doorn in het oog. Aan de andere kant is de EX6200 een zeer aantrekkelijk apparaat dat er op een bureau scherp uitziet. En als je het gewoon niet wilt laten zien, omdat het een koord gebruikt, heb je de vrijheid om het gemakkelijk ergens uit het zicht op te bergen.

Een van de beste aspecten van het ontwerp van de EX6200 en iets dat hem onderscheidt van de concurrentie, zijn de vijf Gigabit Ethernet-poorten. Deze zijn enorm handig voor iedereen die gameconsoles, pc's, smart-tv's, settopboxen en andere apparaten wil bedraden, maar niet de mogelijkheid heeft om er een Ethernet-kabel op aan te sluiten.

Onze router staat bijvoorbeeld in het entertainmentcentrum in de woonkamer tegen een muur. Aan de andere kant van de muur zit een entertainmentcentrum in onze slaapkamer. Nu kunnen we een Ethernet-kabel om de muur laten lopen, door de slaapkamerdeur en naar het uitgaanscentrum, dat ongeveer 60 voet of zo zou zijn, of we kunnen door de muur boren en een Ethernet-aansluiting installeren. Met de EX6200 hoefden we dat echter ook niet te doen. Omdat het zich aan de andere kant van de muur bevindt, kunnen we de EX6200 instellen en het volledige signaal krijgen om onze tv, PS4 en Xbox One te bedraden, wat een betere snelheid en betrouwbaarheid geeft dan wanneer we ze alleen met wifi zouden gebruiken.

Configuratieproces: een bekend proces

De EX6200 in gebruik nemen is hetzelfde proces dat wordt gebruikt met vrijwel elke draadloze extender op de markt. Haal het ding uit de doos, sluit het aan binnen 10 tot 15 meter van je wifi-router en druk op de WPS-knop. Ga dan naar je router en druk op de bijbehorende WPS-knop erop. Voila! Je bent klaar om te gaan.

Als alternatief kunt u ofwel aansluiten op een van de Ethernet-poorten, of verbinding maken via het tijdelijke netwerk dat de EX6200 creëert wanneer u hem voor het eerst inschakelt. Raadpleeg de handleiding voor het webadres om toegang te krijgen tot de interface van de extender (www.mynetext.net), en de onderkant van de router voor de standaard gebruikersnaam en wachtwoord (wijzig dit onmiddellijk), log in en volg de wizard die wordt geladen om verbinding te maken.

Image
Image

Als je dat eenmaal hebt geregeld, moet je de beste plek vinden voor het nieuwe huis van je extender. Als je het signaal probeert te verbeteren of iets op een afstand van 25 voet of minder van je router probeert te bekabelen, plaats het dan gewoon in het gebied en je zou goed moeten zijn om te gaan. Voor verdere afstanden moet je wat meer finesse gebruiken. Plaats de extender halverwege tussen de router en het gebied waar je je wifi probeert uit te breiden. Dan kun je het lampje bovenaan controleren dat de status van de verbinding tussen de extender en de router aangeeft. Rood is slecht, geel is middelmatig en groen is goed. Als je een groene hebt, ga dan naar het voorheen lege wifi-gebied en controleer je netwerk.

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd en je wifi-verbinding sterk is, kun je aan de slag en kun je je leven gaan leiden met de wifi-dekking waarvan je altijd wist dat je die verdiende. Anders moet je de extender ofwel dichter bij de dode zone ofwel dichter bij de router schudden totdat je de goede plek vindt.

Software: Netgear magie

De Netgear EX6200 vereist geen speciale software-installatie. Als u toegang wilt tot de interface, hoeft u er alleen maar op de een of andere manier mee verbonden te zijn, hetzij via Wi-Fi of Ethernet, en u kunt het configuratiescherm in een browser openen. U kunt toegang krijgen tot de extender via het lokale adres (www.mywifiext.net) of via het IP-adres van het apparaat.

De interface is niet luxueus, maar het is gemakkelijk te gebruiken. Als je de extender nog niet op een netwerk hebt aangesloten, is er een wizard die je hiervoor kunt gebruiken. U kunt ook dingen doen zoals een statisch adres instellen, apparaten toestaan of niet toestaan en enkele statistieken over uw extender bekijken.

Al met al zal de Netgear Genie-software je niet verbazen, maar het is eenvoudig, en aangezien de meeste netwerkconfiguratie-instellingen op de router worden gedaan, heb je niet veel opties nodig.

Image
Image

Connectiviteit: alles bedraad

De Netgear AC1200 Wireless WiFi Range Extender (EX6200) heeft dual-band wifi, met twee antennes. Het zendt en ontvangt op de 2,4GHz- en 5GHz-banden en is compatibel met Wi-Fi b/g/n/ac-apparaten. De EX6200 is behoorlijk standaard als het gaat om draadloze connectiviteit, en de AC1200-classificatie (300 Mbps + 900 Mbps) plaatst hem ongeveer in de middenklasse categorie. Het is geen snelheidsduivel, maar het is meer dan voldoende voor de meeste toepassingen.

U zult bij de EX6200 geen high-end functies zoals een speciaal backhaul-kanaal vinden, maar hij heeft wel Multi-User MIMO-technologie aan boord die kan helpen bij netwerkcongestie bij gebruik met compatibele apparaten. Het maakt ook gebruik van beamforming die claimt elk signaal aan te passen op basis van het aangesloten apparaat, zodat elke gebruiker de optimale ervaring krijgt.

De Netgear AC1200 Wireless WiFi Range Extender (EX6200) is een uitstekend product, met veel functies voor de prijs.

Waar de EX6200 echt opv alt, zijn de vijf Gigabit Ethernet-verbindingen die beschikbaar zijn op het apparaat. Dit is een groot probleem als u apparaten wilt bedraden in gebieden zonder Ethernet-toegang. Het voorkomt dat u lange, lelijke Ethernet-kabels moet gebruiken of dat u naast een extender een Ethernet-switch moet kopen.

De EX6200 heeft ook een USB 3.0-poort die kan worden gebruikt voor netwerkopslag of andere toepassingen. Aangezien veel extenders geen USB-poort gebruiken, was het leuk om te zien dat dit werd meegeleverd.

Als je een bekabelde verbinding met internet hebt, maar geen reserverouter, kun je de EX6200 in Access Point-modus gebruiken en kun je verbinding maken via Wi-Fi. In tegenstelling tot een router heeft het echter geen ingebouwde DHCP-server (Dynamic Host Configuration Protocol dat een IP-adres biedt), dus je hebt nog steeds een apparaat nodig dat die taak ergens in je netwerk aankan.

Image
Image

Netwerkprestaties: voldoende maar niet spectaculair

Nogmaals, de EX6200 is een mid-range unit met een geweldig ontwerp en een paar bonussen, dus koop hem niet met het idee dat je high-end prestaties gaat krijgen. We vonden dat het apparaat voldoende presteerde, maar de verwachtingen niet overtrof. Meestal zweefde de EX6200 rond de 500 tot 700 Mbps tot aan de 50 voet-markering. Tegen de tijd dat we 75 voet hadden bereikt, was die snelheid meer dan gehalveerd tot 200-250 Mbps. Op 85-90 voet was de snelheid gedaald tot 50 tot 70 Mbps en we begonnen af en toe verbroken verbindingen te ervaren.

Als je op zoek bent naar een apparaat met wat meer flair en functies dan je standaard wifi-extender, dan is de Netgear EX6200 een uitstekende keuze.

Op basis van onze tests zouden we zeggen dat de goede plek voor de EX6200 50 voet of minder is. Uw resultaten kunnen natuurlijk variëren, afhankelijk van het aantal muren dat u tussen uzelf en het apparaat plaatst en hun samenstelling. Een gebied waar de EX6200 wel in uitblonk, is verticaliteit. Het lijkt erop dat het bereik van veel plug-inmodellen dramatisch wordt beïnvloed door de hoogte, maar de EX6200 zond naar de tweede verdieping in een kamer op ongeveer 40 voet afstand in een rechte lijn en we zagen snelheden rond de 300 tot 350 Mbps.

Bottom Line

Voor $ 99,99 (adviesprijs) is de EX6200 niet bepaald goedkoop. Je kunt extenders krijgen voor $ 30 of lager die de klus klaren, maar dat is alles wat ze zullen doen. We ontdekten dat de EX6200 een goede balans vond tussen prijs en functies, en een uitstekende verlenger is voor de meeste gebruikssituaties.

Competitie: Midden op de weg keuze

De EX6200 beschikt niet over mesh-netwerkmogelijkheden of een speciaal backhaul-kanaal, dus als u meerdere extenders wilt implementeren of van plan bent veel verkeer te hebben, wilt u misschien kijken naar een duurder model of kies voor een mesh-configuratie zoals Google WiFi (adviesprijs $ 299). Hoewel het een veel hogere prijs heeft, zou het je in staat stellen om een groter gebied te bestrijken met meerdere eenheden.

Aan de andere kant zul je merken dat de EX6200 te rijk is aan functies voor wat je nodig hebt. Hoewel de vijf Ethernet-poorten geweldig zijn, kost een goedkopere extender met één Ethernet-poort, zoals de Netgear EX3700 van $ 30, minder dan de helft van wat de EX6200 kost als je alleen maar je internet door een muur wilt krijgen.

Bekijk meer beoordelingen van onze favoriete wifi-extenders.

Een geweldige aankoop

Als je op zoek bent naar een extender, is de EX6200 een van onze favorieten. Het blinkt in geen enkele categorie uit, maar het doet alles waarvoor het ontworpen is.

Specs

  • Productnaam AC1200 Wireless WiFi Range Extender (EX6200)
  • Product Merk Netgear
  • Prijs $99,99
  • Releasedatum januari 2014
  • Gewicht 0,67 lbs.
  • Productafmetingen 9,92 x 6,85 x 1,22 inch.
  • Kleur Zwart
  • Snelheid AC1200
  • Garantie Een jaar beperkte garantie
  • Compatibiliteit Vereist 2,4 en/of 5GHz 802.11 a/b/g/n/ac wifi-router of gateway
  • Firewall Nee
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO Ja
  • Aantal antennes Twee
  • Aantal banden twee (2,4GHz+5GHz)
  • Aantal bekabelde poorten Vijf
  • Bereik 85 voet maximaal

Aanbevolen: