Nintendo 2DS FAQ - Alles wat je moet weten

Inhoudsopgave:

Nintendo 2DS FAQ - Alles wat je moet weten
Nintendo 2DS FAQ - Alles wat je moet weten
Anonim

De Nintendo 2DS is een gespecialiseerde Nintendo 3DS die het vermogen van de 3DS mist om beelden in 3D te projecteren (vandaar de weliswaar verwarrende naam "2DS"). Er zijn andere opmerkelijke verschillen tussen de 2DS- en 3DS-modellen, waaronder het ontbreken van scharnieren van de 2DS en een enkele luidspreker in plaats van stereogeluid. Om meer in detail te treden:

Waarom heeft Nintendo de 2DS ontwikkeld?

De Nintendo 2DS is ontworpen met kinderen in gedachten. Het onvermogen om 3D-beelden te projecteren, maakt het een goede optie voor ouders die niet zeker zijn van de langetermijneffecten die 3D kan hebben op het gezichtsvermogen van jonge kinderen. Evenzo maakt de lage prijs van de 2DS het een zeer aantrekkelijke aankoop voor ouders die niet meer kunnen of willen uitgeven aan een gewone Nintendo 3DS of een Nintendo 3DS XL.

Image
Image

Bottom Line

De Nintendo 2DS speelt de hele Nintendo 3DS-bibliotheek af, inclusief alle 3DS-spellen. Het zal geen eigen bibliotheek met exclusieve games hebben. Het kan ook online gaan via Wi-Fi en toegang krijgen tot digitale games die worden verkocht via de Nintendo 3DS eShop.

Speelt de Nintendo 2DS Nintendo DS-spellen?

Ja. De Nintendo 2DS is achterwaarts compatibel met de Nintendo DS-bibliotheek.

Bottom Line

Absoluut. De Nintendo 2DS is gewoon een alternatief model van de Nintendo 3DS dat is geoptimaliseerd voor jongere spelers.

Hoe is de 2DS hetzelfde als de 3DS?

De 2DS kan:

  • Speel Nintendo 3DS-spelkaarten.
  • Gebruik SD-kaarten voor gegevensopslag.
  • Gebruik wifi om online te spelen in toepasselijke games.
  • Download games en applicaties uit de Nintendo 3DS eShop.
  • Speel Nintendo DS-spelkaarten (achterwaartse compatibiliteit).

Hoe verschilt de Nintendo 2DS van de Nintendo 3DS?

De Nintendo 2DS:

  • Beschikt over een enkele luidspreker (monogeluid) versus de twee luidsprekers van de 3DS (stereogeluid). U kunt een hoofdtelefoon aansluiten voor stereogeluid.
  • Heeft geen scharnieren. Het is een enkel, solide, wigvormig stuk.
  • Kan geen 3D-beelden projecteren en heeft daardoor geen 3D-schuifregelaar.
  • Is goedkoper dan de Nintendo 3DS of 3DS XL.

Hoe groot zijn de schermen van de 2DS?

De Nintendo 2DS heeft eigenlijk een enkel scherm dat is opgedeeld in twee segmenten (een kleinere, een grotere) met plastic barrières. De afmetingen van de twee segmenten zijn vergelijkbaar met een originele Nintendo 3DS: 3,53 inch (bovenste scherm, diagonaal) en 3,02 inch (onderste scherm, diagonaal).

Ter vergelijking: de schermen van de Nintendo 3DS XL zijn 4,88 inch (bovenste scherm, diagonaal) en 4,18 inch (onderste scherm, diagonaal).

Bottom Line

De Nintendo 2DS heeft een "slaapschuif" die je kunt gebruiken om hem in de slaapstand te zetten. De traditionele manier om het systeem in slaapstand te brengen - het te sluiten - zal natuurlijk niet werken omdat de 2DS het clamshell-ontwerp mist.

Hoe is de batterijduur van de 2DS?

De batterijduur van de Nintendo 2DS is naar verluidt op hetzelfde niveau als de batterijduur van de 3DS XL, dus je zou 3,5 tot 6,5 uur moeten kunnen halen. Door wifi uit te schakelen en/of de helderheid van het scherm op een lager niveau te houden, blijft de batterij langer leeglopen.

Bottom Line

Inderdaad! Dit is vrijwel zeker een bewuste ontwerpkeuze van Nintendo. De Nintendo 2DS is vooral bedoeld om kinderen aan te trekken, en kinderen jonger dan een jaar leren hoe ze tablets moeten gebruiken. De grootte, vorm en het gewicht van de Nintendo 2DS moeten zelfs voor een heel jong kind dat ooit met een tablet heeft gespeeld, vertrouwd en comfortabel aanvoelen.

Zal het scherm niet bekrast raken zonder het clamshell-ontwerp?

De Nintendo 2DS is ongetwijfeld onderhevig aan meer slijtage omdat hij niet kan sluiten, maar hij is niet zo erg als je denkt. Om te beginnen kun je een mooie, zachte draagtas bestellen die voorkomt dat het scherm wordt gestoten terwijl het in een tas wordt rondgedragen. Bovendien staan Nintendo-producten bekend als winterhard. Noch de Game Boy, Game Boy Color of het originele model van de Game Boy Advance hadden een clamshell-ontwerp, maar ze hebben over het algemeen goed stand gehouden tegen het misbruik van de tijd.

Bottom Line

Dat zou leuk zijn. Omdat de 2DS echter de clamshell-bekleding mist die gewoonlijk als canvas op de 3DS (en DS) dient, is het niet erg waarschijnlijk. We kunnen echter enkele speciale editie-ontwerpen op de achterkant van het systeem zien geëtst - wie weet?

In welke kleuren is de Nintendo 2DS verkrijgbaar?

Vanaf de lancering in oktober 2013 is de Noord-Amerikaanse Nintendo 2DS verkrijgbaar in zwart-rood / zwart-blauw kleurenschema's. Europa heeft ook een rood-wit 2DS-kleurenschema dat lijkt op Nintendo's eerste thuisconsole, de Famicom (ook bekend als het Nintendo Entertainment System). Het is nog niet duidelijk of er nog meer kleuren op komst zijn.

Bottom Line

De Nintendo 2DS heeft geen Game Boy Advance-cartridgesleuf. Het zal echter mogelijk zijn om Game Boy Advance-titels te spelen die zijn gedownload van de Nintendo 3DS eShop (wanneer Nintendo er toe komt om GBA-spellen gratis beschikbaar te maken op zijn digitale marktplaats).

Moet ik een Nintendo 2DS kopen?

Ah, de grote vraag. Als je het een leuk idee vindt om een Nintendo 3DS-systeem met korting voor je kind te kopen, vooral als je bang bent dat hij of zij de scharnieren van het systeem kan breken, is de Nintendo 2DS een geweldige koop.

De Nintendo 2DS is ook een waardevolle aankoop als je geen premium wilt betalen voor de 3D-projectiehardware van de Nintendo 3DS. Dus als je een ouder bent die niet wil dat zijn of haar kind zich met 3D bemoeit, of als je gewoon een volwassene bent die geen 3D-beelden kan zien zonder fysieke problemen, kun je met de 2DS genieten van de geweldige 3DS's bibliotheek voor een scherpe prijs.

Overweeg je om in plaats daarvan een Nintendo Switch te kopen? Als je dat doet, lees dan hoe je veelvoorkomende Nintendo Switch-problemen kunt oplossen.

Aanbevolen: