ITunes-filmverhuur op een computer gebruiken

Inhoudsopgave:

ITunes-filmverhuur op een computer gebruiken
ITunes-filmverhuur op een computer gebruiken
Anonim

De iTunes-filmverhuurservice werkt soepel. Ga naar de iTunes Store, zoek het materiaal dat u wilt huren, betalen en download de film naar uw computer. Deze stapsgewijze handleiding leidt u door het proces van het huren van films uit de iTunes Store.

Als je geen Apple ID hebt, maak dan een iTunes Store-account aan.

Zoek iTunes-films om te huren

Een film zoeken om te huren in de iTunes Store:

  1. Start iTunes op uw computer en selecteer Store (deze bevindt zich bovenaan het venster).

    Image
    Image
  2. Om naar het filmgedeelte van de iTunes Store te gaan, klikt u op de vervolgkeuzepijl voor media en selecteert u Movies.

    Image
    Image
  3. Klik op een filmpictogram om de informatiepagina te openen. De informatiepagina bevat trailers van de film, castinformatie en prijzen om de film te kopen en te huren.

    De nieuwste films tonen misschien alleen een koopprijs, maar veel van die films bevatten een datum waarop verhuur beschikbaar zal zijn.

    Image
    Image
  4. Selecteer Huur HD of Huur SD om een film te huren. Als Ook beschikbaar in SD/HD onder de knoppen verschijnt, klik erop om de versie te kiezen die u wilt huren.

    De huurprijs voor de HD-versie is meestal hoger dan voor de SD-versie.

    Image
    Image
  5. iTunes brengt kosten in rekening op uw account en de huur komt beschikbaar.

Films downloaden van iTunes naar uw computer

Terwijl de iTunes-filmverhuur begint te downloaden, verschijnt er een nieuw tabblad bovenaan het iTunes Movies-scherm met de titel Verhuurd. Ga naar het tabblad Verhuurd om een scherm te openen met uw huurfilms erop, inclusief degene die u zojuist heeft gehuurd.

Als je het tabblad Verhuurd niet ziet, zorg er dan voor dat je Films hebt geselecteerd in het iTunes-vervolgkeuzemenu voor media.

Het duurt even voordat een film is gedownload, hoe lang hangt af van de snelheid van je internetverbinding. Je hoeft je film niet te downloaden om hem te bekijken; zolang je een internetverbinding hebt, kun je het ook streamen.

Als je films kijkt terwijl je offline bent, voltooi dan het downloaden van de film naar je laptop voordat je offline gaat.

Speel iTunes-films af op uw computer

Beweeg uw muis over de filmposter en klik op de Play-knop die verschijnt om de film op uw computer te bekijken. Klik echter pas op de huurfilm als u klaar bent om deze te bekijken. Je hebt 30 dagen om op de huur te klikken, maar zodra je erop klikt, heb je nog maar 48 uur om de film te bekijken. De gehuurde film verloopt 30 dagen of 48 uur nadat u bent begonnen met kijken, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

Als je nog niet klaar bent om de film te kijken, klik dan op de filmposter, niet op de afspeelknop, voor informatie over de film en de cast.

Gebruik de bedieningselementen op het scherm

Wanneer u op de knop Play op uw film klikt, vraagt iTunes u te bevestigen dat u klaar bent om te kijken en wordt u eraan herinnerd dat u een beperkte tijd hebt om de film te bekijken. film.

Wanneer de film begint af te spelen, beweegt u de muis over het venster om de bedieningselementen te zien. U kunt de film afspelen of pauzeren, vooruit- of achteruitspoelen, het volume aanpassen of het volledige scherm bekijken door op de pijlen aan de rechterkant te klikken. De meeste films bevatten ook een menu met bladwijzers voor hoofdstukken en opties voor taal en ondertiteling.

Stream films van iTunes naar uw computer

Voordat u een film streamt op uw computer, stelt u de afspeelkwaliteit in op uw Mac of pc:

  1. Ga in iTunes naar de menubalk en selecteer iTunes > Voorkeuren. Of druk op Commando+komma op een Mac of Ctrl+komma op een pc.

    Image
    Image
  2. Klik op de Playback tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Video Afspeelkwaliteit vervolgkeuzepijl en kies Beste beschikbaar. Met deze optie wordt de film gestreamd met de hoogste kwaliteit die uw internetverbinding toestaat.

    Image
    Image
  4. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Bottom Line

Als je klaar bent met het kijken van de film, kun je hem opnieuw bekijken als je wilt, zolang je het maar binnen de 48-uur doet. De film verdwijnt automatisch van je computer 48 uur nadat je hem voor het eerst begint te kijken, of 30 dagen nadat je hem hebt gehuurd als je hem nooit kijkt.

Stream een gehuurde iTunes-film op andere iOS-apparaten

De Apple TV-app biedt een gecentraliseerd systeem waar je op één plek toegang hebt tot je iTunes-huur en -aankopen. Wanneer je een film huurt of koopt op iTunes, wordt deze weergegeven in de Apple TV-app van elk apparaat dat is ingelogd op dezelfde Apple ID waarmee de film is gehuurd.

Stream een gehuurde film vanaf uw computer naar een Apple TV met AirPlay

Als je niet thuis bent, maar je laptop is aangesloten op hetzelfde draadloze netwerk als een Apple TV, gebruik dan AirPlay om de film die je op je computer hebt gehuurd naar de Apple TV te streamen.

  1. Begin de film af te spelen in iTunes.
  2. Klik op het AirPlay pictogram (deze bevindt zich onderaan het scherm).

    Image
    Image
  3. Klik op de naam van de Apple TV.

    Image
    Image
  4. Druk op Play. De film wordt afgespeeld op uw tv-scherm. Laat de computer aan terwijl deze speelt.

Aanbevolen: