Review van Procreate Painting-app voor iPad

Inhoudsopgave:

Review van Procreate Painting-app voor iPad
Review van Procreate Painting-app voor iPad
Anonim

Wat we leuk vinden

  • Zeer responsief zonder slagvertraging.
  • Exclusieve perspectiefvervaging.
  • Gaussiaans en bewegingsonscherpte.
  • Instellingen voor tint, verzadiging en helderheid.
  • 64-bits kleur.
  • 128 penselen, elk met 35 aanpasbare instellingen en de mogelijkheid om meer te importeren.
  • Werk wordt automatisch opgeslagen op de achtergrond.
  • Rechts- of linkshandige optie voor gebruikersinterface
  • Ondersteunt grote canvasformaten tot 16k bij 4k op iPad Pro 12,9".
  • Opent PSD-, TIFF-, PNG-, PDF- en JPEG-bestanden.
  • 250 niveaus van ongedaan maken en opnieuw uitvoeren.
  • Neemt je tekeningen op als video's die kunnen worden geëxporteerd in full HD.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen gratis versie om de app te proberen.
  • Alleen beschikbaar voor iPad (hoewel het bedrijf de minder krachtige Procreate Pocket voor de iPhone aanbiedt).
  • Het lezen van het handboek is noodzakelijk om het gebruik van de app te optimaliseren.

Procreate is een krachtige app voor digitaal schetsen en schilderen, speciaal ontworpen voor de iPad. Het is uitgeroepen tot Apple Design Award-winnaar en App Store Essential en biedt uitzonderlijke prestaties, een elegante gebruikersinterface, krachtige ondersteuning voor lagen, verbluffende filters, honderden penseelvoorinstellingen (inclusief pennen, potloden en abstracte tools) en de mogelijkheid om te importeren, maak en deel aangepaste penselen. De app ondersteunt Apple Pencil en iCloud Drive en neemt elke penseelstreek op terwijl je werkt, dus het delen van je werk via video is naadloos.

De huidige versie van Procreate vereist iOS 13.2 of hoger.

Procreate gebruikersinterface en prestaties

Image
Image

Procreate's gebruikersinterface is relatief simplistisch. Het meest opvallende aan de app is niet de diepte van de functies, maar hoe responsief en vloeiend het is om mee te werken. Dit komt door het hoge prestatieniveau, evenals een goed doordachte gebruikersinterface die niet in de weg zit.

In tegenstelling tot veel mobiele schilder-apps, is er geen slagvertraging bij het schilderen in Procreate. U zult deze reactiesnelheid waarderen als u graag werkt met een veeghulpmiddel voor het mengen van kleuren. U kunt de stroomlijnfunctie inschakelen om uw streken automatisch te corrigeren terwijl u tekent voor nog meer precisie. Wanneer u de iPad draait, blijft het canvas op zijn plaats, maar de gebruikersinterface draait zodat de gereedschappen altijd op uw tekenpositie zijn gericht.

Net als Adobe Photoshop kun je met de selectietool van Procreate delen van je tekening omlijnen voor bewerking zonder het hele canvas te beïnvloeden. Omdat Procreate je tekeningen in re altime opneemt, kun je indruk maken op je vrienden met timelapse-animaties van je werk als het klaar is.

Penselen en lagen voortplanten

Image
Image

Procreate wordt geleverd met honderden voorinstellingen voor penseel en gereedschap. U kunt ook uw eigen aangepaste penselen rechtstreeks op het apparaat maken. Om aangepaste penselen te maken, importeert u afbeeldingen voor de penseelvorm en -textuur en stelt u vervolgens de parameters van de penseelattributen in, zoals afstand en rotatie. U kunt uw aangepaste penseelvoorinstellingen delen en nieuwe voorinstellingen van andere gebruikers importeren.

Het actieve Procreate Community-forum is een goede plek om aangepaste penselen te vinden en te delen.

Als het gaat om het werken met lagen, biedt Procreate veel flexibiliteit voor het samenvoegen, vergrendelen en werken met overvloeimodi. Het maximum aantal lagen wordt beperkt door de canvasgrootte.

Procreate en apparaten van derden

Image
Image

Procreate ondersteunt alleen Apple Pencil op iPad Pro met kantel-, azimut-, accumulatie- en stroominstellingen. Als je een ander iPad-model hebt, kun je deze drukgevoelige styluspennen gebruiken:

  • Adonit Jot Touch 4, Jot Touch Pixelpoint, Jot Script en Jot Script 2
  • Pogo Connect 1 en 2 van TenOneDesign
  • Wacom Intuos Creative Stylus 1 en 2, Bamboo Fineline 1 en 2
  • FiftyThree Pencil

Hulp krijgen bij Procreate

Image
Image

Help voor Procreate is beschikbaar via een in-app snelstartgids, evenals een gedetailleerd handboek dat u vanuit de app kunt downloaden. Er zijn koppelingen naar het Procreate Community-forum, online tutorials en klantenondersteuning.

Procreate vs. Photoshop

Image
Image

Procreate is vergelijkbaar met Photoshop in de manier waarop het met lagen omgaat, maar het is beter geoptimaliseerd voor de iPad. Gelukkig ondersteunt Procreate Photoshop-bestanden, zodat je je PSD-bestanden kunt importeren en verder kunt werken op je tablet. Procreate maakt het ook gemakkelijk om bestanden te delen en te openen op niet-Apple-apparaten.

Al met al biedt Procreate veel van dezelfde functies als Photoshop tegen een veel lagere prijs. Hoewel er geen gratis versie beschikbaar is om mee te experimenteren, is een eenmalige kost van $ 9,99 aantrekkelijker dan de jaarlijkse abonnementskosten van Adobe. Hoewel Procreate een kleine leercurve heeft, is het een goed alternatief voor Photoshop voor artiesten die voornamelijk op hun iPads werken.

Aanbevolen: