Waar te koop gebruikte dvd's, Blu-rays & VHS-films

Inhoudsopgave:

Waar te koop gebruikte dvd's, Blu-rays & VHS-films
Waar te koop gebruikte dvd's, Blu-rays & VHS-films
Anonim

Geïnteresseerd in het uitdunnen van je filmcollectie? Hier kun je die gebruikte films verkopen voor maximale winst.

Image
Image
  • Bonavendi.com - Gebruik deze prijsvergelijkingsmachine om de terugkoopprijzen van meer dan 20 van de beste filmresellers te vergelijken, zodat u ze niet allemaal afzonderlijk hoeft te controleren. Als je veel items te verkopen hebt, gebruik dan hun streepjescode-app om streepjescodes te scannen - dit bespaart je een heleboel ISBN-nummers in te typen.
  • Ebay.com - Als je nieuwere films of verzamelfilms hebt (bijvoorbeeld gewelfde Disney-films of VHS), overweeg dan om ze te veilen. Dit kost wat meer tijd, omdat je je films moet fotograferen en op de lijst moet zetten, en dan moet je wachten tot er een koper langskomt; maar u zult waarschijnlijk meer geld verdienen, omdat er geen tussenpersonen bij betrokken zijn. Zorg ervoor dat u rekening houdt met uw listingkosten (en eventuele PayPal-kosten) voordat u uw spullen aanbiedt.
  • Amazon - Met deze retailgigant kun je gebruikte films van elk formaat verkopen, maar hun VHS-marktplaats is op dit moment bijzonder populair. We hebben het over het maken-je-wil-er-uit-en-kopen-meer-VHS-banden-om-te-verkopen. Dit is een andere situatie waarin je moet wachten tot er een koper langskomt.
  • Decluttr - Typ de streepjescode op de achterkant van uw dvd's en Blu-rays in hun waarderingsengine en ontvang direct een aanbieding. Als je veel films te verkopen hebt, download dan hun gratis app. Hiermee kunt u streepjescodes scannen in plaats van ze te typen - een grote tijdwinst.
  • Lokale wederverkopers - Controleer het telefoonboek voor filmverkopers bij u in de buurt. Veel tweedehands boekwinkels handelen ook in gebruikte films. Zendingverkoop voor kinderen en Facebook Yard Sale Groups kunnen een goede optie zijn als je een heleboel recente, G-rated dingen hebt om te lossen. En Facebook Marketplace kan ook goed zijn voor het snel downloaden van populaire films. Als je een groot aantal films wilt verkopen, overweeg dan om ze als kavel op Facebook of Craigslist te plaatsen. Lokale verkopers die zich op de rommelmarkt vestigen, zijn altijd op zoek naar nieuwe inventaris voor hun stands. Je krijgt geen topdollar voor je films als je ze op deze manier verkoopt, maar je krijgt ze snel uit je huis.
  • Have a Yard Sale - Zet uw ongewenste dvd's in uw volgende werfverkoop. Ze zijn gemakkelijk te verkopen voor $ 1 per stuk. Doneer wat er aan het eind van de dag nog over is. Zoek dan een gebruik voor al die nieuwe schapruimte.

Verkooptips voor gebruikte films

  1. Betaal niet om je artikelen te verzenden. Gerenommeerde filmverkopers nemen de verzendkosten voor hun rekening.
  2. Aanbiedingen variëren van wederverkoper tot wederverkoper, dus controleer er een paar voordat u beslist aan wie u wilt verkopen.
  3. Wees eerlijk over de staat van je films. Als de schijf helemaal is bekrast, probeer hem dan niet te verkopen. Het wordt gewoon afgewezen door de verkoper wanneer ze het ontvangen. Universal Studios en enkele andere studio's bieden een goedkope vervanging voor schijven die bekrast of gebroken zijn. Het is misschien iets om naar te kijken.
  4. Je moet de originele koffer en het artwork hebben om gebruikte verhuizingen aan wederverkopers te verkopen. Ze weigeren alle films die aankomen zonder deze dingen.

Een waarschuwing over het verkopen van films die u hebt omgezet in digitale kopieën

Als je een dienst als Vudu hebt gebruikt om een schijf naar digitaal te converteren, of als je een film hebt die is geleverd met een UltraViolet-kopie, weet dan dat het verkopen van je originele kopie van de film nadat je het hebt omgezet, misschien niet zo'n geweldig idee.

Hoewel het nog steeds een heel grijs gebied is, kan het verkopen van de daadwerkelijke fysieke kopie van een film worden geïnterpreteerd als een schending van de licentieovereenkomst of de auteursrechtwet, omdat je nog steeds een digitale kopie van de film bewaart. Dit betekent dat twee afzonderlijke huishoudens toegang hebben tot de film - één via de schijf en één via het digitale bestand - en dat is niet wat de studio's bedoelden. De wet heeft een inhaalslag te maken op dit punt, maar het is waarschijnlijk het beste om uit de buurt te blijven van dit probleem.

Als je niet wilt dat een heleboel films ruimte in beslag nemen in je huis, schakel dan over op het kopen van digitale bestanden. Ze hebben geen schapruimte of afstoffen nodig of laten u in troebel verkoopwater betreden.

Aanbevolen: