Imperator: Rome Review: Found An Empire Or Die Trying

Inhoudsopgave:

Imperator: Rome Review: Found An Empire Or Die Trying
Imperator: Rome Review: Found An Empire Or Die Trying
Anonim

Bottom Line

Een van de meest verdeeldheid zaaiende games in de Paradox Interactive-strategielijn, Imperator: Rome heeft een handvol die-hard verdedigers en een legioen vocale critici. Een aanstaande grote update, ondersteund door een lange ontwikkelingsroutekaart en het trackrecord van de ontwikkelaars, kan de game misschien nog in vorm brengen, maar op dit moment is er weinig reden om Imperator: Rome te spelen boven de meeste andere games in zijn genre.

Paradox Imperator Rome

Image
Image

We hebben Imperator: Rome gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Imperator: Rome is de nieuwste, en chronologisch verst verwijderde, line-up van Paradox Interactive's 'grote strategie'. Het Paradox-ethos, om zo te zeggen, is om gigantische, uitgestrekte strategiespellen te maken over het stichten, creëren en verdedigen van een rijk in een bijzonder suggestief tijdperk van de geschiedenis.

Voor Imperator: Rome, dat is de 4e eeuw voor Christus, in de buurt van het begin van de Hellenistische periode. Alexander de Grote is al meer dan tien jaar dood en zonder een duidelijke erfgenaam beginnen zijn generaals ruzie te maken over zijn rijk. In de echte geschiedenis zou deze periode eindigen toen de Romeinse Republiek begon aan de opwaartse klim die zou eindigen in het worden van het Romeinse rijk in 27 v. Chr.

We zijn er echter nog niet. Je kunt Imperator: Rome spelen als de titulaire natie, een van de meest stabiele machten in het veld, maar Macedonië, Egypte of Maurya (de huidige staat van wat India zal worden) zijn allemaal kanshebbers. Je kunt de controle overnemen, je land naar nieuwe regeringsvormen of regelrechte tirannie duwen als je wilt, en de loop van de geschiedenis veranderen.

Image
Image

Configuratieproces: start uw digitale etalage en ga iets kijken op YouTube

Imperator is een exclusieve pc die alleen digitaal beschikbaar is. Het neemt ook verrassend weinig ruimte op de harde schijf in beslag, dus kies je favoriete online winkel en klik op downloaden. Het is klaar voor gebruik voordat je het weet.

Image
Image

Plot: Het is 304 v. Chr. en alles staat in brand

304 v. Chr. is een vreemde tijd om te leven. Egypte v alt uit zijn voegen, de Romeinen beginnen net aan hun machtsovername en de plotselinge dood van Alexander de Grote heeft ertoe geleid dat zijn rijk is bezweken aan wat een 40-jarige strijd om opvolging zal worden. De wereld, van Europa tot Noord-Afrika, dreigt af te dalen in een post-dynastieke chaos.

Voor nu is Imperator: Rome gemakkelijk het zwakste grote strategiespel in de line-up van Paradox. Het is niet slecht, het is gewoon waanzinnig traag.

De tijd is rijp voor een nieuwe heerser om op te staan en een nieuw rijk samen te stellen van wat nog maar nauwelijks overeind staat, en die heerser zou jij kunnen zijn. Kies een van de weinige overgebleven naties - Rome, Egypte, Macedonië of Maurya - en breid de grenzen van je territorium uit met diplomatie, omkoping of hoofdmacht.

Image
Image

Gameplay: Papierwerk onder een andere naam

In de praktijk betekent het spelen van Imperator: Rome dat je veel tijd zult besteden aan het kijken naar de opbouw van je middelen. Imperator: Rome vraagt je om veel dingen tegelijk bij te houden, variërend van normale zaken zoals handelsroutes en eenheidssterkte tot immateriële zaken zoals religieuze ijver, oratorische macht en lokale stabiliteit. Een goed georganiseerd rijk zal elke maand geleidelijk een beetje van elke nuttige statistiek genereren, maar je hebt veel nodig om iets echt nuttigs te doen. Je kunt onderzoek doen naar militaire technologie, maar daarvoor zijn veel van de relevante statistieken nodig, en dezelfde stat wordt gebruikt om huurlingen te rekruteren of om brandstofeenheden aan te vullen.

Imperator: Rome vraagt je om veel dingen tegelijk bij te houden, variërend van normale zaken zoals handelsroutes en eenheidssterkte tot immateriële zaken zoals religieuze ijver, oratorische macht en lokale stabiliteit.

Zelfs de oorlog verklaren aan een gehate vijand is een langdurig proces waarbij je een casus belli moet vinden of verzinnen, eenheden in positie moet brengen voor een langdurige belegering en uiteindelijk moet pleiten voor vrede. Tijdens het spelen van Imperator: Rome werden we ons er ongemakkelijk van bewust gemaakt hoeveel mechanica en abstracties er in andere strategiespellen bestaan om het spel te versnellen. Je kunt het spel op elk moment pauzeren om op je gemak je handelsroutes, eenheidskapiteins, stadsregeringen en marineconstructie vast te stellen, en de tijd vervolgens weer vooruit te laten gaan, zodat je je projecten kunt zien voltooien en je middelen weer kunt opstapelen.

Over het algemeen voelt de centrale gameplay-loop van Imperator: Rome aan alsof er iets ontbreekt, alsof de game moest worden verzonden zonder een paar extra lagen poetsmiddel. Het is niet bepaald een slecht spel, omdat het doet wat het wil doen, maar door de enorme hoeveelheid bureaucratische arbeid en geruzie over middelen voelt het kunstmatig complex en traag aan. Je kunt gerust verwachten dat Imperator: Rome-campagnes dagenlang in re altime zullen duren, vooral vanwege de enorme hoeveelheid tijd waarin je wacht tot er iets gebeurt.

Image
Image

Graphics: Retro aantrekkingskracht

Veel Imperator: Rome ziet eruit als iets dat je eind jaren '90 zou hebben gebouwd. Het zijn allemaal foto's, kaarten, getekende afbeeldingen en tekst, dicht op het scherm gerangschikt.

Imperator: Rome spelen, we worden ons er ongemakkelijk van bewust gemaakt hoeveel mechanica en abstracties er in andere strategiespellen bestaan om het spel te versnellen.

Hoewel het soepeler is dan de beschrijving aangeeft, met een uitstekend uitgevoerd schaaleffect wanneer je in- of uitzoomt op de kaart, is dit spel niet bedoeld als een lust voor het oog. Het is een overvol beest van een gebruikersinterface die veel factoren combineert met een paar mooie kunstwerken, maar je zult Imperator: Rome niet gebruiken om je nieuwe grafische kaart te stresstesten.

Image
Image

Prijs: redelijk goedkoop voor de potentiële speeltijd

Het basisspel is een betaalbare $ 39,99, beschikbaar op Windows, Mac of Linux, en digitaal beschikbaar via Steam of de Humble Store. Als je all-in wilt gaan, kun je $ 54,99 betalen voor het basisspel, enkele pc-achtergrondafbeeldingen, een digitaal kunstboek, extra muzieknummers en een handvol extra toeters en bellen.

Als alternatief werd op de E3 van dit jaar aangekondigd dat Imperator: Rome een van de titels zal zijn in Microsoft's Game Pass voor pc, dus je kunt het ophalen voor de kosten van een maandelijks abonnement als je je aanmeldt wanneer het is een van de spellen in de rotatie van die maand.

Concurrentie: Grand Strategy heeft veel grote namen

Paradox' huidige dominantie van zijn specifieke niche voor de grote strategie betekent dat de meeste vergelijkbare games met Imperator: Rome ook Paradox-producten zijn.

Als de algemene strijd om territorium in Imperator: Rome je interesseert, is het moeilijk om het beter te doen dan de Europa Universalis-serie, die momenteel in de vierde aflevering zit, die op zijn beurt de 48e officiële betaalde DLC is. Genieten van een Paradox-game is meestal een levensstijlkeuze, aangezien het bedrijf de releases jarenlang ondersteunt.

Als Imperator: Rome's focus op de cast van personages meer jouw stijl is, dan moet je echt Paradox's Crusader Kings II eens bekijken, die eveneens goed wordt ondersteund door DLC (de 15e en meest recente uitbreiding, Holy Fury, wordt beschouwd als een van de beste), en is al jaren een boeiende strategiefans. Als Europese koning wilde je vazallen, afstammelingen en verwanten gebruiken om een web van invloed over het land te verspreiden, af en toe met hilarische resultaten zoals verraderlijke nakomelingen en huwbare beren.

Een lange, langzame rit die nog niet op gang is gekomen

Geef Imperator: Rome nog wat tijd in de oven voordat je het probeert, of helemaal niet. Veel Paradox-spellen komen vroeg in hun leven niet echt op gang, en met name Imperator: Rome heeft veel te maken met de eerste paar grote patches. Voor nu is Imperator: Rome gemakkelijk het zwakste grote strategiespel in de line-up van Paradox. Het is niet slecht, het is gewoon waanzinnig traag.

Specs

  • Productnaam Imperator Rome
  • Productmerkparadox
  • Prijs $39,99
  • Releasedatum april 2019
  • Genre Grand Strategy
  • Speeltijd 40+ uur
  • ESRB Rating Tiener
  • Spelers 1-14

Aanbevolen: