Fixing Network Path Not Found Errors in Windows

Inhoudsopgave:

Fixing Network Path Not Found Errors in Windows
Fixing Network Path Not Found Errors in Windows
Anonim

Wanneer u verbinding probeert te maken met een netwerkbron - bijvoorbeeld een andere computer, mobiel apparaat of printer - vanaf een Microsoft Windows-computer, krijgt u af en toe de foutmelding "netwerkpad niet gevonden": Fout 0x80070035. De computer kan geen verbinding maken via het netwerk met het andere apparaat. Deze foutmelding wordt weergegeven:

Het netwerkpad is niet gevonden.

Elk van de verschillende en niet-gerelateerde technische problemen op een netwerk genereren deze fout. Stappen en problemen verschillen afhankelijk van of u een bedrijfsserver gebruikt om documenten te delen, standaard netwerkbestandsdeling in Windows of de Windows HomeGroup-netwerkfunctie.

Fouten met 'Netwerkpad niet gevonden' oplossen

  1. Gebruik geldige padnamen. Fout 0x80070035 steekt zijn lelijke kop op wanneer het netwerk werkt zoals ontworpen, maar mensen typen de naam van het netwerkpad verkeerd. Het opgegeven pad moet verwijzen naar een geldige gedeelde bron op het externe apparaat.
  2. Delen op het externe apparaat inschakelen. Als het externe apparaat niet is geconfigureerd om bestanden of printers te delen, krijgt u nooit een verbinding. Controleer of het delen van bestanden en printers actief is op de externe computer, of schakel deze functie indien nodig in.

  3. Controleer of de gebruikersaccount machtigingen heeft voor de externe bron Klik op de externe computer met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de Properties keuze. Zorg ervoor dat de gebruiker of groep beschikt over de vereiste privileges (minimaal lezen) om toegang te krijgen tot het bestand. Klik op de knop Bewerken om de rechten te wijzigen.

    Image
    Image
  4. Synchroniseer horloges Ongebruikelijk systeemgedrag, inclusief het netwerkpad is niet gevonden, fouten kunnen optreden wanneer computerklokken op verschillende tijden zijn ingesteld. Houd Windows-apparaten op een lokaal netwerk waar mogelijk gesynchroniseerd met behulp van Network Time Protocol om dit probleem te voorkomen.
  5. Lokale firewalls uitschakelen Een verkeerd geconfigureerde of slecht werkende software-firewall op het startende Windows-apparaat kan het delen van lokale bestanden verstoren. Door firewalls tijdelijk uit te schakelen, kan de ingebouwde Windows Firewall of de door de leverancier geleverde firewallsoftware u helpen erachter te komen of een firewall uw netwerk verhindert om correct te delen.

    Thuisdesktopcomputers die worden beschermd achter een firewall van een breedbandrouter, hebben niet tegelijkertijd hun eigen firewall nodig voor bescherming, maar mobiele apparaten die van huis worden meegenomen, moeten hun firewalls actief houden.

  6. Reset TCP/IP Hoewel de meeste mensen zich niet hoeven te bemoeien met de technische details op laag niveau van hoe een besturingssysteem werkt, willen ervaren gebruikers graag vertrouwd zijn met de geavanceerde probleemoplossing opties beschikbaar. Een populaire methode om incidentele problemen met Windows-netwerken te omzeilen, is het resetten van de componenten van Windows die op de achtergrond worden uitgevoerd en die TCP/IP-netwerkverkeer ondersteunen.

    Hoewel de exacte procedure verschilt afhankelijk van de Windows-versie, omvat de aanpak meestal het openen van een Windows-opdrachtprompt en het invoeren van "netsh"-opdrachten. Bijvoorbeeld het commando

    netsh int ip reset

    stelt TCP/IP opnieuw in op Windows 8 en Windows 8.1. Door het besturingssysteem opnieuw op te starten na het geven van deze opdracht, keert Windows terug naar een schone staat.

  7. Herstart alle apparaten. Mogelijk vindt u het nuttig om alle betrokken apparaten opnieuw op te starten - de host- en clientcomputers en de netwerkrouter. Het is mogelijk dat gegevens in de cache in een van de schakels van de netwerkketen ervoor zorgen dat de netwerktransactie niet wordt voltooid.

Alternatieven voor Lokaal netwerk delen

Hoewel de technologieën voor het delen van bestanden en printers voor Windows-computers in de loop der jaren aanzienlijk zijn verbeterd, heeft deze oplossing de neiging om u te dwingen de basisprincipes van netwerken te kennen. Als u niet vertrouwd bent met het oplossen van netwerkproblemen, kunt u overwegen een cloudopslagservice zoals Microsoft OneDrive, Google Drive of Dropbox te gebruiken om uw bestanden te delen.

Aanbevolen: