Offworld Trading Company Review: Cutthroat Economics Build Your Empire

Inhoudsopgave:

Offworld Trading Company Review: Cutthroat Economics Build Your Empire
Offworld Trading Company Review: Cutthroat Economics Build Your Empire
Anonim

Bottom Line

Offworld Trading Company spant andere spieren aan dan de meeste real-time strategiespellen, waarbij de nadruk ligt op economische manipulatie en intelligente sabotage bovenop de gebruikelijke snelle besluitvorming.

Mohawk Games Offworld Trading Company

Image
Image

We hebben de Offworld Trading Company gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Co-gemaakt door Soren Johnson, een van de hoofdontwerpers van de notoir verslavende strategiespellen Civilization III en IV, Offworld Trading Company is een spel van (bijna) pure economische oorlogsvoering. Je speelt als een beginneling in een van de verschillende bedrijven die racen om te profiteren van de mogelijkheden van een nieuw gekoloniseerd Mars.

Je uiteindelijke doel is om alle andere spelers uit het spel te elimineren, door een meerderheidsaandeel in hun bedrijven te kopen en een vijandige overname te organiseren. Tegelijkertijd moet u uw winst hoog houden en uw schulden laag, zodat het voor andere spelers onhaalbaar duur wordt om een deel van uw eigen aandelen te kopen. Onderweg kun je de controle over verschillende nuttige goederen grijpen, grondstoffen kopen en verkopen op een open markt en onderwereldcontacten gebruiken om je tegenstanders te saboteren.

Image
Image

Configuratieproces: een korte, pijnloze installatie

Offworld Trading Company kan voor je pc worden gekocht via digitale etalages, waarbij de multiplayer beschikbaar is als een gratis te spelen service. Betaal gewoon je geld en wacht tot het klaar is.

Op dit moment kun je verrassend veel geld uitgeven aan het spel door alle uitbreidingen in één keer te pakken. Het is echter beter om eerst het basisspel te proberen, om er zeker van te zijn dat je geïnteresseerd bent voordat je all-in gaat.

Image
Image

Plot: Welkom bij de nieuwe goudkoorts

Het is de verre toekomst en verschillende economische blokken zijn naar Mars gekomen om te profiteren van de nieuw beschikbare hulpbronnen. Als een van deze bedrijven, variërend van een paar geobsedeerde wetenschappers tot een verrassend sarcastisch volledig robotteam, race je om je claims in te dienen, mijnen te openen, materialen te verwerven en die materialen om te zetten in faciliteiten en een solide winst. Het wordt allemaal geleverd met de vrolijke, nuchtere immoraliteit van een PG-rated Gordon Gecko, door een handvol kenmerkende karakters van verschillende mate van excentriciteit.

Het is een beetje oppervlakkig, vooral tegenover de AI, omdat er maar één echte manier is om te winnen: een vijandige overname van alle concurrenten. Alles wat je doet maakt deel uit van dat centrale doel. Toegegeven, dat is prima in schaken, maar het is raar dat een spel dat zo hard is gericht op het draaien van de platen en meerdere mogelijke benaderingen, niet ook meerdere paden naar de overwinning biedt.

Het is een beetje oppervlakkig, vooral tegenover de AI, want er is maar één echte manier om te winnen: een vijandige overname van alle concurrenten.

De game komt tot zijn recht als je drie of meer menselijke spelers hebt die aan het rollen en dealen zijn, wat min of meer de beoogde ervaring is. In feite bevat de Deluxe Edition van de game specifiek een cadeausleutel voor de game, zodat je deze aan een vriend kunt geven en met hem kunt spelen. Als je een lokaal netwerkspel opzet, of coördineert met een online community, is het een leuke, relatief geweldloze manier om een avond of een weekend door te brengen.

Image
Image

Gameplay: laag kopen, hoog verkopen, vals spelen

Doe jezelf een plezier en speel alle tutorials door. Aan het begin van een ronde kies je een plek in het Marslandschap om je basismodule te laten vallen en heb je een handvol landclaims die je kunt gebruiken om je gebouwen te plaatsen. U heeft ook een beperkte hoeveelheid harde valuta waarmee u direct materialen op de open markt kunt kopen. Grondstoffen die je moet verbranden om in bedrijf te blijven, zoals voedsel en brandstof, worden automatisch gekocht, waardoor je zo nodig in de schulden raakt, maar bouwmateriaal niet.

Je gebruikt je landclaims om mijnen te plaatsen om hulpbronnen te genereren, zoals water, ijzer en silicium. Naarmate je dat verzamelt, kun je meer landclaims gebruiken om faciliteiten te bouwen om je inkomende grondstoffen om te zetten in geraffineerde goederen, die kunnen worden gebruikt voor je eigen projecten of die met winst op de markt kunnen worden verhandeld. (Glas en staal zijn solide winnaars van de vroege gamemarkt, maar vroeg of laat wilt u zich met chemicaliën of elektronica bezighouden.)

In de tussentijd doen je concurrenten hetzelfde, racen om hun gebouwen te upgraden, geavanceerde faciliteiten te bouwen en idealiter een lanceerplatform samen te stellen zodat je je goederen aan buitenaardse kolonies kunt verkopen voor een verbazingwekkende winst. Onderweg kun je banden op de zwarte markt gebruiken om elkaar lastig te vallen met piraten, sabotage en marktmanipulatie. Verkoop een grote stapel van je eigen overtollige goederen om opzettelijk de aandelenkoers te verlagen en de zaken van je tegenstander te schaden, maar zorg ervoor dat je je eigen winst in de gaten houdt, want hoe hoger je schuldenlast, hoe minder je voorraad waard is. Het is altijd de moeite waard om wat overtollige valuta te verbranden bij het terugkopen van aandelen of het afbetalen van je schulden, wat je beschermt tegen de pogingen van je tegenstander om je uit te kopen.

Een eerlijke speler werkt met een aanzienlijk nadeel, maar je moet voorzichtig zijn, aangezien bewegingen op de zwarte markt een lange oplaadtimer hebben.

De winnaar is het laatste bedrijf dat overeind blijft, nadat hij alle andere concurrenten op het veld heeft uitgekocht. Het is aanvankelijk intens, omdat het gemakkelijk is om jezelf open te laten op een cruciaal front, zoals door niet vroeg een ijzer- of siliciummijn te bouwen, en uiteindelijk neerkomt op een snel spel van bewegen en tegenzetten. Op papier is dit strikt een economische strijd, waarbij de overwinning naar de slimste gaat. Je kunt echter banden op de zwarte markt gebruiken om het spel van je concurrenten te vertragen, door piraten af te betalen om langs hun bevoorradingsroutes te zitten, hun commandocentra te verduisteren of zelfs ondergrondse kernwapens af te zetten om hun mijnen te vernietigen.

Een eerlijke speler werkt met een aanzienlijk nadeel, maar je moet voorzichtig zijn, aangezien bewegingen op de zwarte markt een lange oplaadtimer hebben. Als je er een verspilt, heb je een aanzienlijke som geld uitgegeven, wat kostbare tijd verspild en in het ergste geval je tegenstander een nuttige hulpbron gegeven.

Als een bijwerking echter, als een speler erin slaagt om in het begin alle juiste beslissingen te nemen, kan dit een winstmotor opzetten die moeilijk te overwinnen is voor tegenstanders; je kunt natuurlijk sabotage gebruiken om hun productie te verlammen of te vertragen, maar dat is gemakkelijk voor een welgestelde speler om te voorspellen en tegen te gaan. Het opzetten van een goon squad om je meest cruciale faciliteiten te beschermen is verrassend goedkoop en effectief, wat een tegenstander beperkt tot een handvol indirecte tactieken.

In een groot spel wordt dat aanvankelijke monopolie echter moeilijk te beheren. Offworld Trading Company is veel leuker met vier of meer menselijke spelers dan tegen de AI, omdat je je kunt verenigen om een marktleider of een complot tegen elkaar te verslaan. De helft van het plezier is de in-game politiek en kortstondige allianties.

We ontdekten dat Offworld Trading Company snel zijn glans verloor. Het is een leuke eerste run en je kunt er veel uit halen tijdens een game-avond, maar het heeft niet de eindeloze aantrekkingskracht van een beschaving.

Dat gezegd hebbende, als de wereld en de achtergrond van het spel je interesseren, zorg er dan voor dat je de Market Corrections DLC opha alt, die een paar personagecampagnes bevat die een deel van het verhaal van het universum invullen. Je kunt jezelf ook uitdagen met de Limited Supply DLC van vorig jaar, die nieuwe scenario's toevoegt die je van een gevestigde zakelijke titan veranderen in een worstelende pionier, die probeert te overleven op een nieuw-gevestigde planeet.

Image
Image

Graphics: eenvoudig, maar effectief

Je ziet eigenlijk niet veel in Offworld Trading Company. Het zijn allemaal vliegende drones en Marslandschappen, bekeken vanuit een alwetend perspectief. Het is eigenlijk leuk om naar te kijken, meer dan nodig.

Het scherm kan af en toe druk en complex worden, maar zelfs tegen het einde van een game, wanneer je centrale basis een zoemende chromen sciencefictionstad is, is het relatief eenvoudig om erachter te komen wat er aan de hand is. Het is niet iets dat we zouden overhandigen aan een totale beginner, maar het heeft ook een verrassend vergevingsgezinde leercurve.

Image
Image

Prijs: goedkoop om te beginnen, mogelijk duur als je meedoet

Offworld Trading Company's multiplayer-modus is gratis te spelen vanaf 28 februari 2019. Je kunt de deluxe editie van Steam of Stardock kopen voor $ 39,99, of een standaardeditie met een paar minder toeters en bellen voor $ 29.99; een bundel met hoge kortingen op Steam die meerdere downloadbare inhoudspakketten bevat, kost momenteel $ 55,40.

De multiplayer is echt waar het vlees van het spel ligt, dus probeer het gratis en kijk of het je grijpt, idealiter met een paar geïnteresseerde vrienden mee voor de rit. Daarna kun je het hoofdspel en de bijbehorende DLC ophalen om je opties uit te breiden.

Concurrentie: een handvol superslimme, verslavende kanshebbers

Offworld Trading Company heeft een snel gevoel als een oorlogsspel, maar de marktmanipulatie en algemene politieke/financiële worstelingen doen meer denken aan de Civilization-serie van Sid Meier. Als je van plan bent om alleen te spelen, dan is er echt geen reden om Offworld op te pakken als er een recent Civilization-spel bestaat.

Offworld heeft ook veel gemeen met bepaalde echt uitgebreide bordspellen en simulaties, zoals de aanstaande Nintendo Switch-versie van de bekroonde Kolonisten van Catan. Offworld Trading Company is groter en abstracter, maar het is een vergelijkbare ervaring.

Uniek, verslavend, maar niet bijzonder langdurig

Offworld Trading Company is verrassend eenvoudig op te pikken gezien de relatieve complexiteit, en heeft op dit moment veel inhoud, met een dwingende centrale lus en een goed gebruik van marktkrachten. Het centrale spelmechanisme is echter altijd hetzelfde: verlam je tegenstander, bouw je fabrieken op, koop de andere man uit. Als gevolg hiervan merkten we dat Offworld Trading Company snel zijn glans verloor. Het is een leuke eerste run en je kunt er veel uit halen tijdens een game-avond, maar het heeft niet de eindeloze aantrekkingskracht van een beschaving.

Specs

  • Productnaam Offworld Trading Company
  • Product Merk Mohawk Games
  • Releasedatum april 2016
  • Genre Economische real-time strategie
  • Speeltijd potentieel oneindig
  • ESRB Rating E
  • Prijs gratis (multiplayer); US $ 29,99 (standaardeditie); $ 39,99 (deluxe editie)
  • Spelers 1-8

Aanbevolen: