Beste URL-verkortingswebsites voor Twitter of ander gebruik

Inhoudsopgave:

Beste URL-verkortingswebsites voor Twitter of ander gebruik
Beste URL-verkortingswebsites voor Twitter of ander gebruik
Anonim

Hoewel Twitter de tekenlimiet heeft verdubbeld van 140 naar 280 tekens, hebben veel mensen nog steeds moeite om hun opmerkingen in de uitgebreide limiet te passen. Net als in het verleden gebruiken ze URL-verkorters en hashtags om een paar van hun waardevolle cache met tekens op te slaan.

Twitter's Link Service

Image
Image

De beste URL-verkorter voor Twitter is degene die in Twitter is ingebouwd. Tenzij u URL's moet bijhouden, hoeft u niet naar een externe website te gaan om een URL kleiner te maken. Wanneer u een URL in een tweet of direct bericht plakt, verkort Twitter deze automatisch tot een https://t.co-link. Iedereen die de verkorte t.co-link ontvangt, kan deze gebruiken om naar de bestemmings-URL te gaan. Als de URL van een site die u plaatst is gemarkeerd als mogelijk kwaadaardig, genereert Twitter een waarschuwing.

Je kunt je niet afmelden voor de linkservice van Twitter. U kunt echter een andere URL-verkorter gebruiken om links in te korten, ze op Twitter te plaatsen en de trackingstatistieken die ze zoals gewoonlijk leveren te volgen. Bit.ly is zo'n compatibele URL-verkortingsservice, maar er zijn andere.

Bottom Line

Bitly was een van de eerste URL-verkorters waarmee je je URL's kunt volgen, en het blijft extreem populair. Als u alleen een snelle korte link nodig heeft, plak dan een URL in het daarvoor bestemde veld en kopieer het resultaat dat verschijnt. Het is ook mogelijk om aangepaste URL's te maken die niet zomaar een willekeurige mix van letters en cijfers zijn. Met Bitly kun je analyses volgen en prestaties in re altime meten. De basis Bitly-service is gratis, hoewel er een betaalde Enterprise-versie beschikbaar is.

TinyURL

TinyURL is nog een van de originele URL-verkorters voor Twitter. De website is net zo eenvoudig als toen hij werd gelanceerd, maar hij doet de daad. Wilt u de eenvoudigste manier om een Tiny URL te maken? Dit is het. TinyURL garandeert een korte link die niet breekt in e-mailposts en nooit verloopt. Ga gewoon naar de site en plak de URL in, voeg een aangepaste alias toe als je er een wilt gebruiken en kopieer de resulterende kleine URL-link. TinyURL is gratis en anoniem, maar genereert geen rapporten of analyses over uw verkorte URL.

Bottom Line

De Ow.ly URL-verkorter was vroeger een gratis service die voor iedereen beschikbaar was, maar is nu opgenomen in Hootsuite, de populaire tool voor het beheer van sociale media. Omdat het is gebundeld met Hootsuite, kun je eenvoudig links in je posts op sociale media integreren. Je hebt een Hootsuite-account nodig om Ow.ly te gebruiken, maar de gratis versie van Hootsuite biedt onbeperkte toegang tot de URL-verkorter.

Buffer

Buff.ly is opgenomen in Buffer, een ander platform voor het beheer van sociale media. Je kunt je berichten via Buffer plannen om uit te gaan op door jou ingestelde tijden. Het voordeel van het gebruik van een service als Buffer is dat je je feed gevuld kunt houden, zelfs als je het te druk hebt om te posten. Maak aangepaste verkorte URL's die u rechtstreeks in Buffer kunt gebruiken voor posts en e-mails op sociale media. Hoewel Buffer verschillende abonnementen op vergoedingen heeft, biedt het een beperkt gratis abonnement om u op weg te helpen.

Aanbevolen: