HP OfficeJet 5255 Printer Review: de AIO-printer voor iedereen

Inhoudsopgave:

HP OfficeJet 5255 Printer Review: de AIO-printer voor iedereen
HP OfficeJet 5255 Printer Review: de AIO-printer voor iedereen
Anonim

Bottom Line

De HP OfficeJet 5255 is een van de beste all-in-one kleurenprinters die er zijn en biedt een redelijke kwaliteit en snelheid voor een breed scala aan professionele productiviteitsfuncties.

HP OfficeJet 5255-printer

Image
Image

We hebben de HP OfficeJet 5255 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De HP OfficeJet 5255 is een beetje een manusje van alles. Het is een compacte kleureninkjetprinter met zowel een flatbed- als documentinvoerscanner en ingebouwde faxfunctie. Voor elk van deze functies zijn er alternatieven die het beter doen voor een iets hogere prijs, maar HP is erin geslaagd om kosten te besparen op een manier die alle elementaire zakelijke hardwarefuncties combineert tegen een acceptabele kwaliteit met een buitengewoon lage prijs.

We hebben de OfficeJet 5255 getest door documenten en afbeeldingen te printen, scannen en kopiëren om te bepalen hoe hij presteert in een thuisomgeving. We hadden wat kopzorgen bij het opzetten, maar waren over het algemeen onder de indruk van de algehele kwaliteit, vooral als we het prijskaartje in ogenschouw nemen.

Image
Image

Ontwerp: grote functies op een kleine footprint

De HP OfficeJet 5255 is gestroomlijnd, zwart en onopvallend, waardoor hij gemakkelijk past en opgaat in elk bureau- of schapopstelling. De gladde, afgeronde randen en zacht glooiende vormen van de matzwarte plastic behuizing zijn elegant, met mooie designaccenten om zo compact mogelijk te zijn, zoals de opvouwbare klep voor de automatische documentinvoer die bovenop is gemonteerd.

Het platform voor het opvangen van afgedrukte documenten kan ook gemakkelijk naar voren worden gevouwen, hoewel u ervoor moet zorgen dat het klaar is voor alle afdruktaken, omdat documenten anders met kracht op de vloer worden uitgeworpen. Deze plastic strook is ook relatief smal, dus zelfs als deze is uitgeschoven, wilt u hem niet alleen laten bij grote afdruktaken, omdat er onvermijdelijk wat op de vloer wordt gemorst als u de pagina's niet verwijdert zodra ze binnenkomen. Met een gewicht van slechts 14,44 pond is hij ook uitzonderlijk licht, waardoor het gemakkelijk is om de printer te verplaatsen wanneer dat nodig is.

Deze hoge kwaliteit voor zwart-witafbeeldingen breidde zich ook uit naar kleur, waardoor rijke en levendige foto's werden geproduceerd die uitzonderlijk goed overeenkwamen met de kleuren op het scherm.

Die compacte vorm gaat ten koste van een papierinvoerlade met relatief lage capaciteit die slechts 100 vel kan bevatten, zonder opties voor uitbreiding. Dit betekent dat u vaker papier moet aanvullen dan bij veel andere printers, en er is geen optie voor een handinvoer of secundaire lade voor alternatieve media, zoals enveloppen. Gelukkig bevindt de lade zich handig aan de voorkant en is hij heel eenvoudig te gebruiken.

Configuratieproces: eenvoudig, maar koppig

De fysieke installatie van de HP OfficeJet 5255 was een fluitje van een cent, het duurde slechts vijf minuten van het openen van de doos tot het aansluiten en plaatsen. We hadden echter grote moeite om de printer na dat punt operationeel te krijgen, en het duurde nog eens dertig volle minuten voordat we onze eigen testpagina naar tevredenheid konden afdrukken.

De 5255 is ontworpen voor draadloos gebruik, en de meegeleverde documentatie en aanwijzingen op het scherm geven er de voorkeur aan dat u een smartphone gebruikt met de gratis HP Smart-app om te helpen bij het instellen. We hadden in het begin problemen om de printer te registreren, waardoor we verschillende keren moesten resetten voordat de printer consistent goed zou werken met het draadloze netwerk. Het ontbreken van een meegeleverde kabel voor directe aansluiting op een pc betekende dat je voor de installatie op draadloos moest vertrouwen. Door klantrecensies op internet te lezen, bleek dit een enigszins frequent, zo niet universeel probleem te zijn.

De grootste hoofdpijn kwam echter van het afdrukken van de uitlijningspagina en deze vervolgens scannen als onderdeel van het standaardproces. Al onze eerste afdrukken waren streperig en inconsistent, waardoor we de uitlijningspagina vier keer opnieuw moesten afdrukken voordat we een acceptabele pagina produceerden. Zelfs toen had de flatbedscanner moeite om het te registreren, waardoor we het proces steeds opnieuw moesten proberen totdat het uiteindelijk vastliep.

Er was een expliciete tegenstrijdigheid tussen de prompt op het scherm waarin stond dat het document in de linkerachterhoek van de flatbed moest worden geplaatst, terwijl de uitlijningspagina zelf zei dat het naar de rechtervoorhoek moest worden gericht. De afdrukkwaliteit werd gelijk nadat de inkjetkoppen verschillende reinigingscycli hadden doorlopen, maar het was niettemin ontmoedigend om onmiddellijk uit de doos problemen op te lossen om een minimaal aanvaardbare afdrukstandaard te bereiken.

Afdrukkwaliteit: rijke kleurenfoto's en redelijke tekst

Toen we bij de installatie eenmaal voorbij de aanvankelijke bult van streperig afdrukken kwamen, was de algehele afdrukkwaliteit van de OfficeJet 5255 behoorlijk indrukwekkend. De tekst was solide voor standaarddocumenten, hoewel enigszins wazig in zeer kleine punten, of drukke en dichte lettertypen. Gelukkig is dit niet zo erg dat het de leesbaarheid schaadt, in ieder geval binnen het bereik van wat je zou verwachten van een standaard inkjetprinter voor thuisgebruik.

Voor het formaat en de prijs vonden we de afdruksnelheden meer dan voldoende voor de meeste thuistoepassingen.

Voor zwart-witfoto's en afbeeldingen waren we echt onder de indruk van de betrouwbaarheid en details die werden bereikt. Verlopen waren naadloos vloeiend en fijnkorrelige details van drukke, textuurfoto's waren helder en duidelijk. Er waren zeer weinig of geen merkbare artefacten of vervormingen zoals we in tekst zagen. Deze hoge kwaliteit voor zwart-witafbeeldingen breidde zich ook uit naar kleur, waardoor rijke en levendige foto's werden geproduceerd die uitzonderlijk goed overeenkwamen met de kleuren op het scherm.

Het is geschikt om tot 10 pagina's per minuut af te drukken voor zwart-wit en 7 voor kleur, hoewel we over het algemeen vonden dat het een beetje onder deze doelen viel. Het ondersteunt ook dubbelzijdig afdrukken met relatief weinig vertraging. Hoe dan ook, voor het formaat en de prijs vonden we de afdruksnelheden meer dan voldoende voor de meeste thuistoepassingen.

Image
Image

Scannerkwaliteit: u krijgt waar u voor beta alt

Scannen met de OfficeJet 5255 werkt met ofwel een glazen flatbed die pagina's tot 8,5 bij 11,69 inch ondersteunt, of een aan de bovenzijde gemonteerde automatische documentinvoer die gemakkelijk documenten van meerdere pagina's tot 8,5 bij 14 inch kan scannen. De flatbed kan scannen tot 1200 dpi, maar de documentinvoer is beperkt tot 600 dpi.

Voor basisdocumenten en kopiëren vonden we de scannerkwaliteit voldoende, hoewel er zelfs bij maximale instellingen een duidelijke korreligheid en verlies van getrouwheid was bij het scannen van meer gedetailleerde kleurenafbeeldingen. Het is ook vrij traag. Het scannen van een kleurendocument met maximale instellingen op de flatbed duurde maar liefst 4 minuten en 14 seconden, terwijl het scannen van zwart-witdocumenten via de ADF met een veel lagere dpi ongeveer 13 duurde.6 seconden per pagina.

We hebben ook enkele van dezelfde terugkerende verbindingsproblemen gevonden bij het scannen, waarbij het normaal scande wanneer daarom werd gevraagd via de pc, maar wanneer we probeerden te scannen vanaf de printer zelf, vroeg het ons om de HP Smart-software te downloaden (die we enkele minuten eerder via pc hadden gescand). Voor de meeste toepassingen is het meer dan bruikbaar, maar gebruikers die veel scannen in hoge volumes of afbeeldingen met de hoogste getrouwheid nodig hebben, moeten ergens anders kijken.

Bottom Line

Faxkwaliteit is vrij standaard voor de OfficeJet 5255. Hij beschikt over een 33,6 kbps-modem en verzendt met een snelheid van 5 seconden per pagina voor maximaal 300 bij 300 dpi. Het buffergeheugen kan maximaal 100 pagina's bevatten als het papier tijdens het ontvangen opraakt. Het heeft ook verschillende kwaliteit van leven-functies, zoals onbeperkt automatisch opnieuw kiezen, doorsturen en HP's digitale fax die inkomende berichten automatisch opslaat in een map op een netwerk-pc.

Software/connectiviteitsopties: één app om ze allemaal te regeren

Hoewel we over het algemeen de HP Smart-applicatie waarderen voor het besturen en bewaken van alle printerfuncties via een pc of smart device, veroorzaakte de OfficeJet 5255 ons meer consternatie dan andere HP-printers en all-in-ones in het verleden. Het werkte niet altijd zo naadloos en consistent met de app als we hadden verwacht. Handmatig verbinden vereist een USB type-B-kabel, die niet wordt meegeleverd, zodat u direct uit de doos niets meer hoeft te doen als u problemen ondervindt om draadloos verbinding te maken.

Als het werkt, is HP Smart een solide tool voor hardwarebeheer, maar HP's aandringen dat je het gebruikt, evenals de neiging van de app om je constant te verkopen op HP's Instant Ink-programma, kan tot frustratie leiden.

De eigen gebruikersinterface van de printer is functioneel, maar minimaal, geperst in een 2,2-inch monochroom touchscreen dat een beetje niet reageert in vergelijking met smartphones. Maar al te vaak zou de gebruikersinterface van de printer ons vragen om opnieuw naar de website van HP te gaan en hun favoriete app te downloaden om via uw pc of telefoon te communiceren. Als het werkt, is HP Smart een solide hardwarebeheertool, maar HP's aandringen op het gebruik ervan, evenals de neiging van de app om je constant te verkopen op HP's Instant Ink-programma, kan tot frustratie leiden.

Prijs: je portemonnee zal er dol op zijn

De HP OfficeJet 5255 kost $ 129,99 (adviesprijs). Het is een zeer goede prijs voor alle inbegrepen functies. De bedrijfskosten voor inkt zijn echter niet de beste, aangezien HP's cartridges met hoog rendement ongeveer 12 cent per pagina kosten voor kleur en 8 cent per pagina voor zwart-wit. Het hebben van een enkele driekleurige cartridge in plaats van afzonderlijke putten voor cyaan, magenta en geel brengt ook een beetje inefficiëntie met zich mee als u niet alle drie de kleuren gelijk gebruikt. Abonneren op HP's Instant Ink-programma kan de kosten voor afdrukken in kleur op zijn minst verlagen, hoewel het u wel verplicht om vaker af te drukken dan waar de OfficeJet 5255 geschikt voor is.

Concurrentie: een paar rivalen kunnen inkt besparen

Brother's MFCJ985DW biedt een vergelijkbare reeks functies, met enkele extra aansluitmogelijkheden, zoals afdrukken vanaf USB-drives of geheugenkaarten, tegen hogere initiële kosten van $ 150. Op de lange termijn ondermijnt het aanzienlijk de bedrijfskosten van de OfficeJet 5255 door opmerkelijk goedkope inktvullingen met een hoge capaciteit, die ongeveer 1 cent kosten voor zwart-witpagina's en minder dan 5 cent voor kleur. Dit komt bovenop het feit dat het over het algemeen wordt verkocht met drie sets inktcartridges in de doos.

Canon's Pixma TR8520 deelt het verschil in kosten op $ 100 van de fabrikant, opnieuw met iets betere connectiviteitsopties dan de OfficeJet 5255 en vergelijkbare functies in het algemeen, terwijl hij ook even compact is. Canon onderscheidt zich door een hogere algehele afdrukkwaliteit, waardoor het een betere optie is voor gebruikers die zich zorgen maken over een betere beeldgetrouwheid, maar die toch een redelijk goedkope all-in-one voor thuis willen.

De beste budget all-in-one printer die je voor thuis kunt kopen

De goedkope HP OfficeJet 5255 is een geweldige all-in-one op instapniveau voor thuisgebruikers die iets compacts nodig hebben met een brede reeks print- en scanfuncties. Gebruikers met meer specifieke behoeften, zoals het printen van grote volumes, snel scannen of foto's van topkwaliteit, willen misschien wat meer uitgeven aan een aantal van de bovengenoemde opties.

Specs

  • Productnaam OfficeJet 5255 Printer
  • Product Merk HP
  • UPC 192018045903
  • Prijs $129,99
  • Releasedatum april 2018
  • Productafmetingen 17,52 x 14,45 x 7,52 inch.
  • Type printer Kleureninkjet
  • Garantie Een jaar beperkt
  • Ondersteunde papierformaten A4; A5; B5; DL; C6; A6
  • Ondersteunde formaten Scan bestandsformaten- RAW, JPG, PDF; Verzendformaten voor digitale bestanden - PDF; BMP; PNG; TIF; JPG

Aanbevolen: